Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Bensonnak megtetszett Szeged

A pénteken Szegedre érkező George Benson először ad koncertet Kelet-Európában. A fellépést azért vállalta el a Dóm téren, mert megtetszett neki a város. Meghívói ugyanis rengeteg fotót küldtek neki. Az amerikai sztár péntek esti koncertjére már csak néhány jegy kapható.
Fotó: Karnok Csaba
George Benson amerikai énekes, gitáros és zeneszerző szegedi fellépésével egy gyerekkori álom vált valóra. A koncert egyik szervezője, a Szegedi Ifjúsági Házat igazgató Boros Gyula kiskora óta álmodott arról, hogy egyik kedvence, Benson – Szegeden ad koncertet. Hogy az álom megvalósult, az hosszú hónapokig tartó tárgyalásoknak köszönhető.

Benson ugyanis először visszautasította a felkérést. Boros és a budapesti társszervező cég vezetője, Podlovics Péter azonban nem adta fel: újra és újra próbálkoztak, számtalan e-mailt váltottak a zenész menedzserével. S hogy hosszas kérlelés után végül miért mondott igent a szegedi fellépésre Benson? A városról készült fotókkal próbálták idecsábítani, s ez hatott: a dzsesszkirálynak annyira megtetszett Szeged, hogy végül megszületett a megállapodás.

A Dóm téri fellépés után még egy napig itt marad a sztár. A szervezők összeállítottak számára egy programot: a városnézésben belvárosi séta, a zsinagóga, a dóm megtekintése szerepel és egy ópusztaszeri látogatás is. Azt majd a zenészek döntik el, igénybe veszik-e a vendéglátók figyelmességét, vagy csak úgy, a maguk kedvére és tempójában fedezik fel a várost.

Benson koncertje azért is a régió zenetörténeti eseménye, mert az amerikai énekes több mint 40 éves pályafutása során még soha nem lépett fel Kelet-Európa egyetlen városában sem. Éppen ezért a szegedi koncertre nemcsak az ország minden tájáról, hanem külföldről is érkeznek zenebarátok. Természetesen itt lesz a magyar dzsesszélet színe-java, de információink szerint jegyet váltott a koncertre Auth Csilla, a megasztáros Gáspár Laci, a Cotton Club Singers tagjai, Szakcsi Lakatos Béla és zenésztársai, a görög nagykövet pedig 9 tagú társasággal foglal helyet a dóm nézőterén.

Az amerikai sztár extra kívánságairól már sok mindent tudunk, egyelőre azonban csak annyit árulunk el, hogy a tervezettől eltérően miért nem a Novotelben lakik majd. – A kezdeti tárgyalásokban szerepelt a Novotel mint lehetséges szállásadó, de a művész igényeinek ismeretében a döntés és a választás mégsem a Novotelre esett – mondta Szabó Mihály, a szálloda igazgatója. – Bensonnak egy külön szintet tudtunk volna biztosítani, de olyan helyhez ragaszkodott, ahol csupán ő lakik.

A művész ragaszkodik a nyugodt körülményekhez, és szeretné elkerülni a rajongók ostromát is. Ezért a szervezők továbbra is titokban tartják, hol száll meg. Társulatával ausztriai koncertjének állomásáról, Linzből turnébusszal érkezik Szegedre, pénteken.


Már csak néhány jegy van

A Benson-rajongók többféle árkategóriájú jegyből választhattak. A hatfős VIP-páholyba 150 ezer forintért válthattak jegyet az érdeklődők, az árban benne foglaltatik egy-egy ajándék George Benson CD, valamint vendégül látják őket a VIP-büfében. Ezekből a belépőkből a támogatók, médiapartnerek kaptak, de néhányat árusítottak is. Mind elkelt. A legolcsóbb árfekvésű belépőkből sincs már: a Brüsszel, Odessza szektorokba 4900 forintért, a Toledóba és a Nizzába 5900-ért árulták. A Darmstadt szektorban még pár ülőhely vár gazdára 7900 forintért, s a 13 ezer 900 forintos belépőkből is csupán néhány kapható. Akik még vásárolnának jegyet, az ifjúsági házban valamint a szabadtéri játékok jegyirodájában érdeklődhetnek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feketén bontott roncsok

Harmincezer roncsautó tűnt el nyomtalanul az idén hazánkban – állítja Dobó József. A szegedi… Tovább olvasom