Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Bepótolhatják a nézők a elmaradt felvonást

Szeged - Tegnap az eső miatt elmaradt a Cigányszerelem második felvonása a Szegedi Szabadtérin - a nézők szombat este pótolhatnak!
A július 10-ei Cigányszerelem című előadás az eső miatt az első felvonás után félbeszakadt. Azoknak, akik emiatt a második felvonást nem tudták megtekinteni, szeretnének lehetőséget biztosítani arra, hogy a szombati, utolsó Cigányszerelem előadáson megnézhessék az első és a második felvonást is.

Akik a július 10-re szóló belépőjükkel jelentkeznek a Reirich Béla tér felöli beléptető kapunál 20:50-kor beengedik őket, és a lelátó mögötti órateraszon kivetítőn nézhetik végig az előadást (ezen a területen ülőalkalmatosságok sajnos csak korlátozott számban állnak rendelkezésre) - tájékoztatták a delmagyar.hu-t a szervezők.

Olvasóink írták

 • 17. emberke13 2009. július 12. 18:02
  „Hát ez tényleg nagyon bosszantó lehetett... Az egész szabadtéri szervezése pocsék... Habár nem ide tartozik, mégis... Az Elisabeth második szereposztásában úgy volt, hogy Kamarás Máté játssza majd a Halált. Olvasgattam a fórumon, hogy nem ő lesz, hanem Hommonay Zsolt. Megnéztem a szereposztásnál, és tényleg! Igaz, fel van tüntetve, hogy a szereplőváltoztatás jogát fent tartják, de ilyen sunyi módon eltitkolni, hogy nem Kamarás lesz... Miért olyan nehéz kiírni nekik, hogy "bocs,de nem ő lesz" ? Nagyon sok ember azért fizetett súlyos pénzeket, hogy Mátéval láthassa, de így... Annyira felhúzott amikor láttam. Szerencsére én Szabó P.-vel látom, és vele is akartam, de teljes mértékben bele tudom képzelni magam a többi ember helyébe. És most ez is, hogy kivetítőről nézhették végig a darabot kispadon...
  .suhym.
  Sajnos nem csak veled voltak ilyen b****k a biztonsági őrök... Az összes olyan udvariatlan.
  Nem vagyunk túl gazdagok, mégis kifizettünk 18ezer forintot, mert el akartam menni a szabadtérire, de ezek után... jövőre nem megyek, az egyszer biztos...”
 • 16. persona 2009. július 12. 14:59
  „Életemben 2x voltam a Szabadtérin, de akkora élmény nem volt sosem, hogy tízezreket költsek jegyekre.. a szervező pedig simán hivatkozhat a vis majorra, majd ez a balhé is elcsitul nemsokára, és jövőre is telt házzal fognak menni az előadások.”
 • 15. peggie 2009. július 12. 14:13
  „Csatlakozom az előttem szólókhoz. Kicsit felháborító. Mi is nagyon rég vártuk az előadást, és nagyon szomorúan jöttünk el pénteken. Nagyon sajnálom, hogy félbeszakadt, és nem akarom elhinni, hogy a meteorosok nem tudták, hogy 1 óra múlva újra esni fog az eső, és sokáig fog tartani. Én egész nap a net.et bújtam, és végig esőt jósoltak. Amikor elindultunk Szegedre vidéken szakadt az eső. Telefonáltunk, hogy meg lesz e tarva?! A válasz az volt, hogy persze ott szép idő van. Ahogy mi odaértünk a vihar is. Mi is vidékről mentünk, és nagyon mérgesen jöttünk el. Ráadásul a kivetítős közleményt, ma azaz vasárnap láttam. Miért nem mondták akkor. Nevetséges. Persze, lehet magyarázni azzal, hogy a jegyen rajta van, hogy az első felvonás ....stb. De újra, és újra nem hiszem el, hogy nem tudták, hogy esni fog.
  Ha nem lesz póteleőadás, legalább dvd.t adjanak a jegy ellenében. Úgyis maradt pénz.
  Nem találok szavakat a dühtől.
  Azért az első felvonás csodálatos volt. Sőt felejthetetlen. Ezért szeretnénk újra megnézni.Kérjük Önöket tájékoztassanak bennünket.
  További szép napot és jó munkát!”
 • 14. .suhym. 2009. július 12. 11:46
  „A történethez tartozik, hogy a kivetítés messze volt a tökéletestől tegnap este, "szuper" volt az pár darab sörpad, amire ülni lehetett, igaz volt 4 db támlás is pad is, arról már nem is beszélve, hogy a Rerrich Béla térnél lévő beléptető kapunál posztoló két 120-130 kilós biztonsági őr gúnyos, megalázó megjegyzéseit is el kellett viselnie a bebocsátásra várakozóknak!:((

  "Cuzammen" 2 X 11 ezerért ez talán .......

  Hajrá szabadtéri, mindent a pénzért...a néző? ...ugyan már, ők nem számítanak, csak vegyék meg a jegyeket, amire esetleg egy évig spóroltak!

  PROFIT mindenek előtt!!!:((((

  Ajánlom a szervezők figyelmébe a saját honlapjukat. Vajon olvassák?

  http://www.szegediszabadteri.hu/index.php?id=515&forumid=3336”
 • 13. pocokkaa 2009. július 12. 10:21
  „Nem tisztem védeni a vezetést és senkit, teljesen érthető, hogy aki erre rengeteg pénzt kifizetett, azt maximálisan bosszantja és elkeseríti ez a helyzet. Nem azért fizettetek, hogy ne lássátok a darabot még akkor sem, ha tudjátok azt, hogy ez az esős dolog a szabadtériben benne van.

  Egyértelmű az is, hogy aki több 10 eFt-ot kifizet egy jegyért, az nem a színpad mögött akar kuksolni és kivetítőn nézni az előadást. Baromira bosszantó.

  Hivatalosan elvileg semmit nem kellett volna tenniük, ha már lement az első felvonás. - szerintem a kivetítő is azért lett, mert a rendezőt is nagyon bosszantotta az egész - én láttam, hogy menniyre ideges lett, mikor elkezdett esni.

  Az eső sem nézőnek, sem közreműködőnek nem jó...

  Valóban régebben még az volt a rendszer, hogy bele kellett kezdeni a második részbe - nem tudom, hogy ezt miért változtatták meg.
  A naprakész meteorológia meg teljesbizonoyyságot nem tud adni. Volt már olyan előadásunk, amire azt mondták, hogy tutira elmossa az első részt, majd lement az előadás és az utána kezdett el esni”
 • 12. Szögedi 2009. július 12. 01:12
  „Szégyelje magát az egész Szabadtéri vezetés! Remélem olvassák! Az első felvonás után azt kellett volna mondani miután elkezdett esni rögtön hogy vége. Ha a meteorológia azt mondja hogy eső van és lesz, minek várakoztatják a nézőket? És nem igaz hogy nem tudták előre hogy lehet kivetítőn nézni. Vagy erre egy több 10 000.000 ft-os kölcségvetésű szabadtéri nincs felkészülve hogy eső lesz? Azt kellett volna bemondani: ELNÉZÉSÜKET KÉRJÜK DE AZ ELŐADÁST NEM TUDJUK FOLYTATNI, ÁM JÓ IDŐ ESETÉN A HOLNAPI NAPON AZ ELŐADÁST A MAI JEGGYEL EGY KIVETÍTŐN MEGTEKINTHETIK. MEGÉRTÉSÜKET KÉRJÜK! De régen még meg volt az a rendszer hogy bele kell kezdeni a második felvonásba és ha abba nem sikerült akkor esőnap. Nem baj, a mostani vezetés megszüntetett mindent. Ezt is, a főpróba látogatásokat is. Mindegy a néző nem érdekel csak meglegyen a bevétel elvégre ezért van, nem a nézőkért! Gondoljon bele mindenki: Eljön egy négy fős család valahonnan az országból, szállással benzinnel jeggyel mindennel együtt min. 30-40 ezer forint. Gratulálunk! További jó munkát!”
 • 11. flexsnake 2009. július 11. 20:43
  „9. :D akkor lehet ismerem a tanárodat :D Igaza van.”
 • 10. flexsnake 2009. július 11. 20:41
  „7 már délelőtt az időjárás-előjelzésekben az volt hogy a délalföldön záporok lesznek este....
  Fedetté alakítani a színpadot és a nézőteret kevesebb pénzbe kerül mint egy nyár teljes bevétele és a város támogató pénze...”
 • 9. persona 2009. július 11. 20:28
  „az én magyartanárom allergiás volt a bepótolni szóra. szerinte valamit csak pótolni lehet, de bepótolni semmiképpen..:)”
 • 8. gnejudit 2009. július 11. 20:19
  „Sajnos én is ott voltam a tegnapi előadáson, és csak most olvastam arról a lehetőségről, hogy a helyszínen megnézhetném a második felvonást. Szegedtől több mint 120 km-re lakom, akik mellettem ültek Kecskemétről jöttek, nem hiszem hogy a helyi lakosokon kívül sokan megtehetik, hogy odaérjenek az előadás kezdetéig. (most 20óra 16 perc van)Hamár felajánlották, hogy kárpótolják a tegnapi előadás nézőit, azt lehetővé kell tenni mindenki számára. Én még az előadásról készült DVD felvételt is szívesen megnézném...”
 • 7. Zotty 2009. július 11. 20:03
  „Mondjuk az tényleg nagyon gyanús, hogy az első fevonást még épp meg tudták tartani, de azt nem látták előre, hogy a másokat már elmossa az zuhi. Ha OMSZ-es emberrel tartották a kapcsolatot, az meg majdnem hajszál pontos rövidtávú regionális előrejelzést tud adni. De amúgy az OMSZ weboldalán is jól lehet látni ilyenkor, hogy jonnek a felhők, ill. hogy kb. mikorra érik el Szegedet.”
 • 6. flexsnake 2009. július 11. 19:51
  „ha jövőre megválasztotok, ingyen lesz a szabadtéri. ÉS az esőt is el fogom oszlatni.”
 • 5. flexsnake 2009. július 11. 19:33
  „Hogy nektek semmi sem jó. Én meg már lassan két éve nem voltam olyan előadáson amit ne hagytam volna ott. Annyira szarok hogy szörnyű. Sírsz 22e miatt? Zsebpénz :D”
 • 4. .suhym. 2009. július 11. 19:20
  „3. hozzászólás SBetti 2009.07.11. 19:10

  Elképzelem, ahogy a 87 éves anyám kisszéken, esetleg állva, vagy éppen a földön kucorogva nézi végig az előadást egy kivetítőről.
  Így aztán az ő jegyével jön velem az egyik barátnőm.”
 • 3. SBetti 2009. július 11. 19:10
  „Én gutaütést kaptam volna, ha 5 évben egyszer elmegyek egy előadásra vagyonokért és akkor a szakadó eső miatt nem látom az előadásnak a felét...
  .suhym. : nem csodálom, hogy bosszankodsz! (Tudom rajta van a jegyen, hogy ha az első felvonás lemegy, akkor le van tudva az egész, ha az időjárás közbeszólna, de én sem tartom korrektnek így... 11 e Ft / fős jegyárak mellett...”
 • 2. .suhym. 2009. július 11. 18:34
  „Még egy megjegyzés:

  A rendező kapcsoltban volt a meteorológusokkal. Nagyon jól tudta előre, hogy eső lesz, aztán azt, hogy mennyi idő múlva fog elállni. Esetleg felvilágosították, hogy az elvonuló felhők mögött majd jön a következő felhőcsoport...ezt látnia kellett a meteorológusnak!
  Ezek után kérdem én:
  Vajon miért kezdték el, nem korrektebb dolog lett volna azt mondani, hogy jöjjenek a nézők vissza vasárnap este az esőnapon?
  Vagy úgy gondolták, hátha az első felvonás belefér, és ezzel le is tudtuk?
  Vajon azok a színészek, akik még színpadra sem léptek, felveszik a tegnapi estére szóló nem kevés gázsit?”
 • 1. .suhym. 2009. július 11. 18:18
  „Gratuláció!:((

  Az esőnap helyett, nézhetem netalán a földön ülve egy kivetítőről, mindezt a két jegyért kifizetett 22.000.-Ft.ért!
  Arról már nem is beszélve, hogy koránál fogva nem mindenki képes leülni esetleg a földre, vagy kisszékre!

  Miután már elkezdeni sem lehetett előadást csak majd egy órát késve, és totál vizes székekre kellett leülnünk, az első felvonás meglepően rövid, egy órás volt, véleményem szerint egy esőnap lett volna korrekt, ilyen jegyárak mellett!

  Egyébként, mi legyen a sok vidéki nézővel, akik súlyos ezreket fizettek ki a semmiért, és mentek haza még az este vagy éppen ma reggel.

  Talán szerencsésebb lett volna ezt a ma esti lehetőséget az "útraeresztő" szöveg folytatásaként közölni a nézőkkel, mert feltételezem nem mindenkinek van internet hozzáférése, így viszont nem tud róla.

  Tudom, hogy a lejátszott első felvonás után nem kötelező esőnapot tartani, de úgy érzem, hogy a tegnapi szerencsétlen véletlen események miatt egy gesztus lenne a nézők felé, akik órákig áztak, fáztak az esetleges előadásért.
  Szerény véleményem szerint, azért mégiscsak a nézőkért csinálják, vagy tévedek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyórásra nőtt a várakozás Röszkénél

Röszke - Négyórásra nőtt a várakozás a röszkei határátkelőhely kilépőoldalán szombat délelőttre,… Tovább olvasom