Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Béres Ilona is a REÖK-ben játszik

Szeged - Színvonalas színházi programokkal várja ebben a félévben is közönségét a REÖK. Februártól májusig minden hónapban láthatunk izgalmas vendégjátékokat – nem mellesleg: népszerű fellépőkkel. (X)
Február 21-én egy klasszikust fordít ki kellő alázattal a Maladype társulatból ismert Orosz Ákos, a Radnóti Színház művésze, Adorjáni Bálint, a népszerű Szputnyik társulat tagja, Jankovics Péter és a Szegedi Nemzeti Színház színésze, Lazók Mátyás. „Dosztojevszkij 2012 tavaszán bukkant föl legutóbb, a Blaha Lujza téri 4-es, 6-os megállóban, ahol épp a BKV-ellenőrök próbálták megbüntetni az öreg orosz bliccelőt. Ekkor fiatal színészek vették védelmükbe a furcsán ismerős öregurat. Azóta hálából adaptálta a színészeknek A Karamazov testvérek című utolsó nagyregényét" – olvasható a színlapon, amely előrevetíti a kiváló színházi estét.

Jelenet A Karamazov testvérek című előadásból
Jelenet A Karamazov testvérek című előadásból

Kontrasztok vonzásában: vasárnapig

Már csak vasárnapig látogatható a REÖK kortárs kiállítása, amelyen olyan képzőművészek alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők, mint például Picasso élettársa, Françoise Gilot, El Kazovszkij, Korniss Péter, fe Lugossy László vagy éppen Nádler István. A „nagy öregek" mellett a fiatal tehetségek is képviseltetik magukat, többek között Jahoda Réka, Misetics Mátyás, Herman Levente.

Március 25-én a Gondnok című előadást láthatják a nézők, méghozzá régi ismerősökkel: Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Katona László triásza okozott már felejthetetlen pillanatokat a REÖK-ben. A Nobel-díjas Harold Pinter darabjával sem fognak csekélyebbeket. Mucsi egy hajléktalant alakít, akit Scherer figurája befogad abba a lakásba, amely egyébként fia (Katona) tulajdona.

Áprilisban egy különleges bemutató várja a nézőket: egy megdöbbentő előadás, ráadásul teljes sötétben előadva. A Dohány utcai seriff című darab szövegét Mohácsi János rendező és a szereplők közösen válogatták. A holokauszt borzalmait feldolgozó produkció gerincét többek között személyes visszaemlékezések adják.

Májusban színészlegendák érkeznek Szegedre: Béres Ilona és Tordai Teri az Örkény Macskajátékából írt, A Szkalla-lányok című produkcióval. A kultikus mű számtalan szövegvariációt ért már meg, ebben az előadásban az a különlegesség, hogy csupán a két főszereplő meséli el a híres nővérek jól ismert történetét.

A Karamazovra és a Gondnokra már lehet jegyet vásárolni a REÖK-ben. Előbbire elővételben 1000, az előadás napján 1500 forintba, utóbbira elővételben 1500, aznap pedig 2000 forintba kerülnek a belépők.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2013. január 28. 19:53
  „Két fajta ember van !
  Van aki elismeri, hogy vannak előítéletei és vannak akik nem ismerik el.

  Veszíteni, esetlegesen beismerni tévedéseinket még rosszabb!
  Örkény, Tordai Teri, Béres Ilona - hát ! Köszönöm - tévedtem! Szekértábor effektus !

  Egyben a szervezőket is meg kéne követnem!

  Talán 1867-t a ,,kulturális" kiegyezéssel kell kezdeni !”
 • 2. anyahajókabinajtóhajtogató 2013. január 27. 06:50
  „Be nem teszem a lábam ebbe a liberális fészekbe. Mikor zavarják már el a vezetőit?”
 • 1. bánki 2013. január 26. 20:17
  „Pályát tévesztettem˘.

  Ebből meglehet élni ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A panelek mozgatják a lakáspiacot

A megye ingatlanpiaca tavaly elmozdult a holtpontról, bár a mért 2-3 százalékos forgalom- és árnemelkedés akár hibahatáron belüli is lehet. Tovább olvasom