Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Béres Ilona is a REÖK-ben játszik

Béres Ilona is a REÖK-ben játszik

Szeged - Színvonalas színházi programokkal várja ebben a félévben is közönségét a REÖK. Februártól májusig minden hónapban láthatunk izgalmas vendégjátékokat – nem mellesleg: népszerű fellépőkkel. (X)

Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2013.01.26. 14:08
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Február 21-én egy klasszikust fordít ki kellő alázattal a Maladype társulatból ismert Orosz Ákos, a Radnóti Színház művésze, Adorjáni Bálint, a népszerű Szputnyik társulat tagja, Jankovics Péter és a Szegedi Nemzeti Színház színésze, Lazók Mátyás. „Dosztojevszkij 2012 tavaszán bukkant föl legutóbb, a Blaha Lujza téri 4-es, 6-os megállóban, ahol épp a BKV-ellenőrök próbálták megbüntetni az öreg orosz bliccelőt. Ekkor fiatal színészek vették védelmükbe a furcsán ismerős öregurat. Azóta hálából adaptálta a színészeknek A Karamazov testvérek című utolsó nagyregényét" – olvasható a színlapon, amely előrevetíti a kiváló színházi estét.

Jelenet A Karamazov testvérek című előadásból
Jelenet A Karamazov testvérek című előadásból

Kontrasztok vonzásában: vasárnapig

Már csak vasárnapig látogatható a REÖK kortárs kiállítása, amelyen olyan képzőművészek alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők, mint például Picasso élettársa, Françoise Gilot, El Kazovszkij, Korniss Péter, fe Lugossy László vagy éppen Nádler István. A „nagy öregek" mellett a fiatal tehetségek is képviseltetik magukat, többek között Jahoda Réka, Misetics Mátyás, Herman Levente.

Március 25-én a Gondnok című előadást láthatják a nézők, méghozzá régi ismerősökkel: Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Katona László triásza okozott már felejthetetlen pillanatokat a REÖK-ben. A Nobel-díjas Harold Pinter darabjával sem fognak csekélyebbeket. Mucsi egy hajléktalant alakít, akit Scherer figurája befogad abba a lakásba, amely egyébként fia (Katona) tulajdona.

Áprilisban egy különleges bemutató várja a nézőket: egy megdöbbentő előadás, ráadásul teljes sötétben előadva. A Dohány utcai seriff című darab szövegét Mohácsi János rendező és a szereplők közösen válogatták. A holokauszt borzalmait feldolgozó produkció gerincét többek között személyes visszaemlékezések adják.

Májusban színészlegendák érkeznek Szegedre: Béres Ilona és Tordai Teri az Örkény Macskajátékából írt, A Szkalla-lányok című produkcióval. A kultikus mű számtalan szövegvariációt ért már meg, ebben az előadásban az a különlegesség, hogy csupán a két főszereplő meséli el a híres nővérek jól ismert történetét.

A Karamazovra és a Gondnokra már lehet jegyet vásárolni a REÖK-ben. Előbbire elővételben 1000, az előadás napján 1500 forintba, utóbbira elővételben 1500, aznap pedig 2000 forintba kerülnek a belépők.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 3. bánki 2013.01.28. 19:53

Két fajta ember van !
Van aki elismeri, hogy vannak előítéletei és vannak akik nem ismerik el.

Veszíteni, esetlegesen beismerni tévedéseinket még rosszabb!
Örkény, Tordai Teri, Béres Ilona - hát ! Köszönöm - tévedtem! Szekértábor effektus !

Egyben a szervezőket is meg kéne követnem!

Talán 1867-t a ,,kulturális" kiegyezéssel kell kezdeni !

Moderálásra küldöm 2. anyahajókabinajtóhajtogató 2013.01.27. 06:50

Be nem teszem a lábam ebbe a liberális fészekbe. Mikor zavarják már el a vezetőit?

Moderálásra küldöm 1. bánki 2013.01.26. 20:17

Pályát tévesztettem˘.

Ebből meglehet élni ?Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...