Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Berúgta az orvosi rendelő ajtaját

Az egyik szegedi betegellátó intézmény várótermében fogyott el a türelme egy helybéli férfinek: berúgta a rendelő ajtaját.
I. Csaba megelégelte, hogy hosszú időt kell várakozással töltenie, ezért haragját a rendelő ajtajának berúgásával fejezte ki. A kiérkező rendőrök előállították a gyanúsítottat a Szegedi Rendőrkapitányságra és – szabadlábon hagyása mellett – garázdaság vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. compó 2013. szeptember 21. 19:08
  „Kedves Roland1000! Őszintén bevallom szeretnék otthonról jó dolgokat hallani, mert otthonból csak egy van. El lehet jönni Magyarországról sok minden miatt. A pénz csak egy dolog (az sem volt olyan egyszerű...). Az emberek elégedetlensége, egy nem működő egészségügyi rendszerben nagyon nehézzé tette a mindennapokat. A mi eljövetelünkben sajnos egy harmadik tényező is közrejátszott, mivel sajnos egy bizonyos szintű egészségügyi ellátás már nem volt otthon elérhető, pontosabban ahol meg lehetett volna csinálni ott nem volt hozzá sem orvos aki vállalta volna, sem körülmények, sem akarat. Én orvosként személyesen rengeteget csalódtam orvosokban és az otthoni orvosi ellátásban. Pedig én elméletileg kollega voltam. Vannak nagyon rossz tapasztalataim is, de vannak jók is. Egyenlőre nekünk még kint kell maradnunk egy darabig, több ok miatt is, de nagyon szeretnék hazamenni és nem csak látogatóba. Otthonból csak egy van, és az itteni fenyőfák kicsit takarják, de nem tudják elfeledtetni a Tisza parti fűzfákat. Üdvözlettel, minden jót kívánok”
 • 51. C6H12O6 2013. szeptember 21. 18:44
  „Én úgy általában kedvelem a háziorvosomat. Az avar egyedül, hogy nehéz bent találni a rendelőben. Általában nem szereti, ha sok a beteg és nyűgös, ha nem tud egy két órával a rendelési idő vége előtt lelépni. De hát kis pénz kis foci...”
 • 50. Roland1000 2013. szeptember 21. 17:14
  „Kedves Compó! Nem vonom kétségbe, hogy ön szívvel-lélekkel, lelkiismeretesen látja el a munkáját, de - hogy őszinte legyek - nekem is nagyon sok rossz tapasztalatom van az egészségügyben dolgozók munkájával kapcsolatban. Vannak egészen vérlázító eseteim, amiket a saját szememmel láttam, a saját fülemmel hallottam és amelyeket a családtagjaim elszenvedtek. Kormoska feltételezhetően hasonló dolgokat élt meg, mint én. Amikor az ember szinte folyamatosan a lelkiismeretlenséggel, szenvtelenséggel, szakmaiság hiányával szembesül, akkor hajlamossá válik az általánosításra.”
 • 49. Roland1000 2013. szeptember 21. 17:08
  „Kedves Compó!

  Ön megírt egy nagy igazságot: aki itthon problémás, az problémás lesz kint is, és nem a jó hírünket viszi. Nem vonom kétségbe, hogy ön lelkiismeretesen látja el a munkáját.

  Ami az itthon maradottakat illeti: nem kell csodálkozni már a türelmetlenségen, mert nagyon komoly bajok vannak a magyar egészségügyi ellátással, és sajnos nem csak azzal. Fizetésekkel, életminőséggel, stb...

  Egyébként meg, az a baj, hogy ez a mai világ nem azokat juttatja jó helyzetbe, akik szorgalmasak, jól dolgoznak, hanem ez a világ az ügyeskedőknek áll. Gondolom, ezt ön is látja.”
 • 48. compó 2013. szeptember 20. 19:12
  „Kedves Roland1000!
  Nem Kormoska zavar, hanem a stílus, a hangnem és az általánosítás. Otthon már régen nem működik az egészségügyi rendszer... Ilyen körülmények között nem lehet dolgozni, minőségi munkát végezni, időpontadásnak pedig semmi értelme sincs, mert ha alaki próbál normálisan dolgozni, akkor az időpontok betarthatatlanok. Nálam néha 2-3 órát is várt a beteg a váróban, volt is elégedetlenség, de néhány év után már annyi betegem volt, aminél nem tudtam már többet ellátni. Több tiszteletet és szeretet mint a volt betegeimtől kaptam és a mai napig kapok valószínűleg soha nem fogok kapni. Ha egy melóst nem becsülnek meg anyagilag, azért még nem kell senkit sem megütni, az ajtót nem kell berúgni és egy bizonyos tiszteletet még meg lehet adni másoknak. A "sértődésem arról szól" hogy egyre több türelmetlenséget, meg nem értést látok otthon, mely szomorú. Ennél már csak az a legszomorúbb hogy sokszor a legszorgalmasabb, legtehetségesebb emberekkel találkozom idekint, és sajnos a pénz csak egy dolog és nem minden. Sokszor sajnos azt látom hogy aki otthon problémás volt, az idekint is problémás marad, ezért nekünk magyaroknak sajnos már külföldön sem jó a hírünk, mert itt is igen gyorsan általánosítanak...”
 • 47. TELSTAR 2013. szeptember 20. 14:55
  „mondjuk valahol az is egy szegénységi bizonyítvány, ha valaki még mindig a Kende-könyvnél tart...”
 • 46. info 2013. szeptember 20. 13:30
  „4. carlosx 2013.09.19. 12:29 -Ha ez így van akkor pontosítson az írás írója-mert ez nem is cikk csak egy nem is tudom mi lehet. ..... szabadlábon védekezhet,nem zárják be csak azért sem.”
 • 45. kormoska 2013. szeptember 20. 13:12
  „32.compó

  Az én stílusom elszomorító önnek?
  A moderálás miatt még visszafogott voltam,de ajánlom jöjjön el az SZTK-ba úgy délután 5 körül,mondjuk a kardiológiára vagy a neurológiára.....,ott hallhat cifrább dolgokat is.
  Az államot módszeresen zsaroló,fizetésemelésekért kuncsorgó és emellett a hálazsetont örömmel fogadó fehér köpenyesek akarják a beteget kioktatni?
  Van egy jó könyv,Kende Péter írta a címe:Kik vagytok ti,istenek?
  Ajánlom olvasásra.”
 • 44. Nicky8404 2013. szeptember 20. 11:28
  „Én is vártam már nagyon sokat a rendeléseken, de azért nem kell általánosítani.
  A megjelent cikk nem fedi a valóságot, aki ott volt az tudja.
  Sajnálom hogy az orvost ítélik el egy ilyen szedett-vedett cikk után és nem azt a dühöngő pszichiátriára való férfit...
  Nem ártott volna utána járni hogy mi történt, mielőtt ezt így leírják!!!”
 • 43. x 2013. szeptember 20. 10:44
  „42. Igrek, hát ez az, ott van a kutya elásva: a toldozgatott-foldozgatott "ingyenes" egészségügyi rendszerben.”
 • 42. Igrek 2013. szeptember 20. 08:16
  „A kialakult helyzet oka a toldozgatott-foldozgatott "ingyenes" egészségügyi rendszer, amelyben mindenki elégedetlen a kiszolgáltatott betegtől a meg nem becsült egészségügyi dolgozóig.
  Jó lenne, ha a már külföldön dolgozó orvosok leírnák azt is, hogy ott miképp működik az egészségügy.
  Az általam ismert országban, ha elmegyek orvoshoz akkor a vizsgálat/ellátás végén számlát kapok, aminek az értékét ott helyben ki is fizetem. Azután a számlát beküldöm a biztosítómnak, aki ( attól függően hogy milyen biztosításom van ) kifizeti a számla értékének X százalékát.
  És ezzel a dolgok a helyükön is vannak, a beteg nem ingyen kapja az ellátást, az orvos meg nem szívességet tesz azzal, hogy ellátja, a hálapénz meg ismeretlen fogalom.”
 • 41. mivan? 2013. szeptember 20. 08:05
  „20.Ez nem az a műfaj, ahol követelmény a helyesírási és stilisztikai szabályok betartása.”
 • 40. macusnéni 2013. szeptember 20. 07:53
  „Van ma már a fiatalok közt is kedves segítőkész doki.De volt szerencsém szakorvosnál,hogy levetközve majd egy bugyiban kellett végig hallgatnom,hogy a doktornő a telefonon élmény beszámolót tartott.Milyen is volt a Prágai hétvége.?Nem zavarta,hogy már előtte a vizsgálatra levetköztetett.Arról nem beszélve,hogy az 1999-es röntgen felvételről írja a papirt,azt már nem veszi figyelembe,hogy már évek teltek el.A gerinc inkább romlik az eltelt évek alatt.Én is tudnák már simán regényt írni a különböző orvosi rendelőkben történtekről a saját tapasztalatomról. Olyan vizsgálat is van rajta,amit nem is láttam,nemhogy nekem elvégezték volna.Az utóbbi 20 évben lett sokkal rosszabb,sajnos minden.”
 • 39. qrumpli 2013. szeptember 20. 04:34
  „Apró történet:
  Néhai barátom vittem el feleségével a ....rendelőbe.
  Mivel igazán nagyon rosszul volt a feleség uram bocsá bekopogott ,
  hogy nagyon rosszul van a férje.
  Mondta a kedves nővér :"várjon a sorára".
  Hát nem várt.! 4 nap múlva volt a temetése.”
 • 38. TELSTAR 2013. szeptember 19. 23:12
  „Igen, láttam orvost panelben lakni. Meg nővérszállón, albérletben, stb. is.
  Tótkomlósit pedig ne bántsuk, biztos fárasztó volt a napszám a cirokföldön...”
 • 37. zérótolerancia 2013. szeptember 19. 22:50
  „"Mennyi TB (EÜ) járulékot is fizetünk havonta fejenként ezért a színvonalért?"
  Nagyjából 6 milliónyian kb. semennyit. A maradék nagy részének meg a havi telefon-, bagó- stb. költsége, plazmatévé-részlete is magasabb.

  Nyilván nem minden pénz kérdése.
  DE! Időnként az pl. a hosszú várakozás oka, hogy a túlfizetett szemétládák éppen 2 másik dolgát is próbálják elvégezni. Ha hozzáadjuk azt is, aki helyett 2 ujjal (digitális éra) petyeg, akkor 3. (Hogy is van a seggekkel meg a lovakkal?)”
 • 36. x 2013. szeptember 19. 22:32
  „29. "... Engem már igazából nem zavar, hogy ott mi folyik, mert már kinn vagyok. ..."
  - Sok sikert, nyugodalmas jó éjszakát, a fejed se´ fájjon! (A népek föltalálják magukat.)”
 • 35. compó 2013. szeptember 19. 22:20
  „Kedves tótkomlósi!
  Tényleg ilyen lett Magyarország, ilyenek az emberek, ilyen stílusban beszélnek a másikról? Ilyen szinten lehet általánosítani? Mindig rácsodálkozom a régi DDR-s betegeimre milyen tisztelettel beszélnek a régi 1990 előtti Magyarországról. Sajnos sokszor hozzáteszik, sajnos erősen megváltozott mára Magyarország :-(”
 • 34. Roland1000 2013. szeptember 19. 22:17
  „Compó! Annyi rossz tapasztalatom van az egészségügyi dolgozók lelketlen hozzáállásáról a tág családomban, hogy regényt tudnék írni... Mert tudod, egy lelkiismeretes, az orvosi, ápolói munkát hivatásként űző akkor is lelkiismeretes, ha kevés bért ad. lehet, hogy elmegy külföldre, ha csak úgy tudja eltartani a családját, de amíg itthon van, addig itthon is éppoly lelkiismeretes a kis pénzért, mint a gazdag külföldiekkel a magas bérért. mert tudod: az itthoni, a gazdag ország betegeinél még kiszolgáltatottabb betegek nem tehetnek arról, hogy nektek itt kevés a béretek. Akik tehetnek róla, azoknak a segge is ki van nyalva, amikor betéved egy kórházba.

  Úgyhogy ne nagyon háborogj Kormoskán, már csak azért is, mert nem csak titeket nem becsülnek meg anyagilag, hanem a hozzátok betévedő melósokat sem. Tudod? és engem sem érdekel a nyavalygás, ha egyszer időpontot kaptam. Meg lehet sértődni, de a sértődés nem jogos. Az jogosabban sértődik meg, akinek az idejét elcseszik a várakozással. Azért kérünk időpontot, hogy ne kelljen sokáig várakozni és várakozás helyett végezhessük a saját dolgunk.

  És tudod, hogy mi a megengedhetetlen? Az a lelketlen bánásmód, amit egyes egészségügyesek megengednek maguknak. Tudod? Az sokkal inkább megengedhetetlen. És aki kis pénzért nem hajlandó a kiszolgáltatott, beteg emberrel emberségesen bánni, az menjen csak külföldre, mert ott a sok pénzért talán megembereli magát...”
 • 33. agyhalott 2013. szeptember 19. 22:03
  „Mennyi TB (EÜ) járulékot is fizetünk havonta fejenként ezért a színvonalért? Sok orvos hozzáállása tényleg elég vérlázító.

  Ha az adminisztrációval foglalkozók megtanulnának gépelni (vagy legalább azt, hogy melyik betű kb. hol lehet), minimum duplájára nőne a sebesség a rendelőkben. Nem egyszer volt már olyan érzésem, hogy megkérem az asszisztenst, engedjen oda a számítógéphez, hátha nekem nem tart 5-10 percig annak a 1,5-2 sornak a legépelése, amit az orvos diktál.

  Másik oldalról az orvosok többségét sem irigylem. Nagyon sokat tanulnak, elég pocsék körülmények közt dolgoznak, néha nem is keveset, hivatalosan röhejes pénzekért. (És a betegeknek is vannak néha érdekes megnyilvánulásaik...)
  Bár látott már valaki orvost panelban lakni? :P”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karol egy éve állami telefonnal alszik

Néha három napig nem csörög a szegedi Karol Biernacki éjjel- nappal bekapcsolt szolgálati telefonja, máskor napi három hívást is fogad rajta Lengyelország tiszteletbeli szegedi konzulja. Tovább olvasom