Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Besurranó tolvajt fogtak a szegedi rendőrök

Szeged - Az egyik szegedi társasház lakói riasztották a rendőrséget, és fel is tartották a tetteseket a letartóztatásig.
A sértett szomszédja észlelte, hogy annak lakás ajtaja résnyire nyitva van, ahol éppen két idegen serényen, feltehetően értéktárgyak után kutat. Amint ezt észlelte rögtön felhívta szomszédját, hogy megkérdezze tud-e a hívatlan vendégekről. Mint kiderült nem tudott, mivel mélyen aludt, így nem hallotta az idegenek besurranását. Gyorsan felkelt, hogy ellenőrizze a történet valódiságát, és meglepődve tapasztalta, hogy lakásában valóban ismeretlen személyek tartózkodnak, akik amint lebuktak közel 500 ezer forintértékű zsákmánnyal gyorsan kereket oldottak.

A két idegen közül a férfi nem jutott messzire, mivel a szemfüles szomszédok feltartóztatták a rendőrség kiérkezéséig, míg a nőnek sikerült elszöknie. Szabadsága nem tartott sokáig, ugyanis a sikeres nyomozati cselekményeknek köszönhetően tegnap a Makói Rendőrkapitányság járőrei elfogták őt.

A vizsgálat során kiderült, hogy a besurranó nő és férfi nem ismeretlen a rendőrök előtt, ugyanis mindketten büntetett előéletűek. Velük szemben a Szegedi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett, visszaélés okirattal vétség, valamint készpénzt-helyettesítő fizetőeszközzel visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Olvasóink írták

  • 3. angel1937 2009. június 08. 13:41
    „Azért ha lefekszik aludni beszokták zárni az ajtót nemde?”
  • 2. bo 2009. június 08. 11:09
    „Még aztán nehogy a szomszédoknak bajuk legyen személyi szabadság korlátozása miatt, mert ugye a tisztelt bűnözőnek jogai vannak!”
  • 1. varadipal 2009. június 08. 11:02
    „Örüljenek, hogy nem vágták le a kezüket ott helyben a jó szomszédok. Azért egy kis testápolás rájuk fért volna, nagy divat a fa testápoló, érzékeny bőrre.A lakásban biztos nem munkát kerestek sz.rháziék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juhász Árpád: a Földön kívül még lehet másutt is élet

Szeged - Az Isten tenyerén képzeli el a Földet Juhász Árpád. E képet újabb és újabb mozaikkockával… Tovább olvasom