Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Beszakadt az aszfalt a Vásárhelyi Pál utcában

Szeged - A szegedi Bakay Nándor utca és a Kenyérgyári út között beszakadt a Vásárhelyi Pál utca belső sávja.
A lyukat rendőri biztosítás mellett a vízmű elkerítette, a hiba feltárását kedden megkezdték a szakemberek. A csatornafedlap melletti 60-70 centi átmérőjű gödröt kibontják, átnézik az alatta húzódó két csapadékvíz-csatornát, és kiderül, ki hibázott. Kósa János, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője elmondta, biztosan garanciális javítás lesz. Nagy mennyiségű esővíz jutott be a burkolat alá, és kimosta az útalapot. A főkivitelezőt már értesítették.

Korábban:

A lyukat rendőri biztosítás mellett a vízmű elkerítette, a hiba feltárását kedden megkezdik a szakemberek.

Az aknafedlap melletti 60-70 centi átmérőjű gödröt kibontják, és kiderül, az útépítők hibáztak és garanciális a helyreállítás, vagy a közelmúltban lezúdult esővíz folyt vissza, alámosva a burkolatot.

Beszakadt az aszfalt a Vásárhelyi Pál utcában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Az új négysávos útnak ezt a szakaszát 2012 karácsonyán adták át. Kivitelezője a Colas Út Zrt. volt. A városi pénzből elkészült Rókus-móravárosi csapadékvíz-gyűjtő főcsatornával együtt a kivitelezés nettó 564 millió forintba került.

Az utca másik fele egy évvel korábban lett kész a Kossuth Lajos sugárúttól a Bakay Nándor utcáig, a csapadékvízgyűjtő főcsatornával együtt összesen közel 665 millió forintból. A munkálatokhoz a város uniós támogatást nyert.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Seychelle-szigeteki üzlettel akarta menteni ingatlanjait

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói egy szegedi férfi Seychelle-szigeteken átívelő üzletét buktatták meg. Tovább olvasom