Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -1°C | 11°C Még több cikk.

Beszakadt az aszfalt egy kerékpáros alatt, derékig merült a feltörő vízben

Egy kerékpározó, idősebb férfi alatt beszakadt a beton hétfőn reggel Szegeden, a Csongrádi sugárúton, ahol csőtörés volt. A bácsi derékig merült a vízben.
Előkerült a beszakadt gödör mélyéből a bicikli. Több szemtanú is azt állítja, hogy a kerékpáron egy idősebb férfi tekert, a Spar felé tartott. Azt hihette, hogy csak egy kisebb tócsán teker át, amikor beszakadt alatta az aszfalt. A bácsi derékig elmerült, a feltörő erős víz miatt ki tudott mászni. A bicajt otthagyta a vízzel elöntött gödör mélyén, ő pedig elsétált.
 
Videó: Dronair

Korábban:

Eltört egy 300 milliméter átmérőjű ivóvízcső a Csongrádi sugárúton. Jelentősen lecsökkent a víz nyomása az Északi városrészben és Tarjánban is. A Szegedi Vízmű Zrt. már tud a problémáról és elkezdte a hiba elhárítását.
 
Beszakadt az aszfalt, ömlött a víz a hatalmas kráterből - GALÉRIAKollégánk is a helyszínen járt és azt látta, hogy mintegy 10 négyzetméteren beszakadt az aszfalt, hatalmas kráter tátong, ami dugig megtelt vízzel. Sáros, törmelékes az egész környék. A vizet próbálják kiszivattyúzni. Egy közeli trafikos azt mondta, hogy negyed 6 körül törhetett el a cső, a víz pillanatok alatt elöntött mindent. A munkába sietők estek-keltek, nem gondolták, hogy ennyire mély a víz.  

Úgy tudjuk, hogy egy biciklit is elnyelt a gödör, egy 300 milliméter átmérőjű cső tört el. A munkálatok most is zajlanak, több autót is el kellett szállíttatni, mert útban voltak - ezeket a közeli parkolókba viszik.
 
Csőtörés a Csongrádi sugárúton - olvasói fotók

A Szegedi Vízmű Zrt. közleménye

Egy 300 milliméter átmérőjű ivóvíz vezeték tört el ma kora reggel a Csongrádi sugárút mellett, a Diófánál. Jelenleg a hiba feltárása zajlik, a víz által kimosott gödörből szivattyúzzák a Vízmű szakemberei a nagy mennyiségű vizet, hogy hozzáférhessenek a hibás vezetékszakaszhoz. Reggel óta átmenetileg akadozott, szünetelt az ivóvíz szolgáltatás az érintett körzetben, de a Vízmű a lezárt területet már leszűkítette, és 9 órára 2 ház kivételével visszaállt a vízszolgáltatás az érintett körzetben. A hiba jellegétől függ a munkálatok várható időtartama, de nagy valószínűséggel ma késő délutánra már kijavítják a hibát a Vízmű szakemberei, és a teljes körzetben helyreáll az ivóvíz szolgáltatás. A munkagödör bezárását követően kezdődhet majd meg a hiba helyszínének helyreállítása is.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Migránsoknak lehet köze a bűncselekményekhez?

Migránsoknak lehet köze a bűncselekményekhez?
Két hét alatt több betörés is történt Algyőn. Az egyik helyről sikerült lopnia a besurranónak, a másik helyen a betörőt rajtakapták. Tovább olvasom