Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Beszédes színek

Vajon melyik színnek mi az üzenete? A beszédes színek sokat elárulnak személyiségünkről is.
Bármennyire is trendkövetők vagyunk, akármit is diktál a divat, mindannyiunknak megvannak a kedvenc színeink. Nem csupán gardróbunk darabjait, de otthonunkat, bútorainkat, lakástextíliáinkat is áthatják. Vajon melyik színnek mi az üzenete? A beszédes színek sokat elárulnak személyiségünkről is.

Forrón izzó vörös
Attraktivitást, eredményességet üzen. Kedvelői általában kifelé fordulók, könnyedén kommunikálnak és teremtenek emberi kapcsolatokat. Ez a szín nem is engedi meg, hogy beleolvadjunk a tömegbe. Árnyalatai is ösztönöznek. Lendületet és bátorságot adnak viselőjének. Félénkebbeknek kiegészítők, bizsuk, kendők formájában ajánljuk. Megtapasztalják majd, mennyi energiát és bátorságot kapnak majd ettől a színtől.

Napfényt idéző sárga
Napsütés, életerő, harmónia és boldogság! Ez a sárga szín üzenete. A napfény városában mi is lehetne nála nagyobb kedvenc! Nem véletlen, hogy az ÁRKÁD Bevásárlóközpont falainak színe is a sárga lett. Melegséget ad, jókedvre sarkall, kiegyensúlyozottá tesz. A kedélyeken kívül a gondolkodásra is serkentően hat. Vigyázat! A testsúlyukra kényesebbeknek jó tudniuk: a sárga öltözék valahogy örömteli evésre is késztet!


Ártatlan fehérség
A fehér a tisztaság, az ártatlanság, a visszafogottság hírnöke. Nem véletlen az sem, hogy a menyasszonyi ruhák, az orvosok és nővérkék köpenye is fehér. A tavaszi napsugarak megjelenésével, a bőr barnulásával egyenes arányban növekszik a fehér ruhás lányok száma. Ki tudna ugyanis ellenállni egy hófehér ruhában sugárzó, fehér ruhás hölgy csábító erejének?

Romantikus rózsaszín
Legyen szó púderrózsaszínről, pinkről vagy magentáról, mindegyik szeretetre éhséget, romantikus pillanatok utáni hő vágyakozást sugall. Viselőjük gyengédségéről árulkodik ez a szín, s ezt váltja ki környezetéből is. Sajnos azonban a rózsaszín is étvágygerjesztő. Az sem véletlen tehát, hogy számos cukrászköltemény máza épp ebben a színben csábít egy kis édes bűnre.

Optimista zöld
Viselői többnyire frissek, nyitottak, optimisták. A tavasz és az újjászületés színe is. Azoknak is bátran ajánljuk, akik nem kifejezetten modellalkatok. Nem késztet ugyanis nassolásra, s emellett ügyesen eltereli a figyelmet a kevésbé előnyös idomokról.

Az örök divat fekete
Elegáns, független, magabiztos, komoly, erős. Ezek a fekete szín üzenetei. Karcsúsít – még ha ezt csakis a nők támasztják alá –, és emellett kitűnően variálható bármely színnel. A klasszikus fekete-fehér és az úgynevezett „kis fekete", azaz a koktélruha szinte minden hölgy ruhatárában megtalálható.

Az ég és a tenger kékje
Nyugalom, nyitottság és kreativitás jellemzi viselőjét. Harmóniát sugároz, békét és szeretetet üzen mindenkinek.

Olvasóink írták

  • 1. fakandrea 2012. február 18. 13:14
    „Az asztrológia "tudományát" mikor öleli fel a délmagyar? Vagy mikor lesz tenyérjóslás a cikkek között? Átoklevétel hirdetések? Csak mert egy ilyen cikk után már az a következő lépés...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem várható bel- és árvízveszély

A Tisza vízgyűjtőjén az átlagosnál több hó hullott, de a mostani számítások szerint lassú lesz az enyhülés, ami árvíz szempontjából jó hír. Tovább olvasom