Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Beszólt a Mikulás a polgármesternek

Ásotthalom - Jól járnak az ásotthalmi gyerekek, mert a régi falumikulás mellett az egyik jelölt Mikulás-ünnepséget is rendez. A polgármester szerint az ünnepbe kár politikát keverni, egyik kihívója szerint viszont nem kell mindenütt rémeket látni. A vitához a Mikulás is hozzászólt a Facebookon.
Ásotthalmon 15 éve szerepel a művelődési ház hivatalos programjában a falumikulás-szolgálat. Meg lehet rendelni, házhoz lehet hívni a nagyszakállút, aki ajándékot hoz. Emellett szintén tizenöt éve a templom szervezésében a vallásos gyerekek is találkoznak Szent Miklós püspök mai utódával. Most a paletta úgy színesedik, hogy Toroczkai László – aki Petró Ferenc polgármester egyik kihívója a december 15-i időközi önkormányzati választáson – péntek este 6 órától Mikulás-ünnepséget szervez a művelődési házban. „A Mikulás nem politika!" – írta erről kedden Facebook-oldalán Petró Ferenc polgármester, és ezzel élénk vitát indított el. Toroczkai azt írta, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal 5 éve szervez gyermekkarácsonyokat Budapesten, és nyáron sem kampányidőszakban hozta össze helyben a Rózsa Sándor Fesztivált. „Nem kell mindenhol rémeket látni" – írta. A polgármesterjelölt lapunknak azt mondta, eredetileg ásotthalmi szülők kezdeményezése ez az ünnepség, és nem ő lesz a Mikulás. Méltatlannak tartja, hogy ebből most ügy lett, és függetlenül attól, mi lesz a választások eredménye, ő jövőre is tenni fog azért, hogy ilyen rendezvény legyen, már csak saját gyermekei kedvéért is.

Petró a Facebookon emlékeztette: „külön megkértelek, hogy a Mikulásra való rászervezéssel ne osszuk meg a lakosságot!". Toroczkai szerint ez úgy történt, hogy ő kereste meg Petrót azzal a kérdéssel, lesz-e idén falumikulás, és azt a választ kapta, kérdezze meg az ifjúsági referenst. Az úgy tudta, nem lesz, ezért kezdte el ő a szervezést. Egyébként sem minden szülő engedheti meg magának, hogy fizessen ezért. Nem kell tehát ezen vitázni, „inkább örüljünk annak, ha esetleg két Mikulás is lesz". Hozzászólt Derjanecz Vilmos, a Mikulás is, aki a helyi óvodában már öt éve látja el ezt a feladatot. Sajnálja, hogy a polgármester politikai összeesküvést lát az új kezdeményezés mögött, „és ha lehet a Mikulásnak egy kérése, akkor ne beszéljen senki rébuszokba!".

– Szerintem ennyi Mikulás már sok egy ekkora településen – nyilatkozta lapunknak Petró. – Eredetileg a főtéren akarták tartani a rendezvényt, de én ebbe nem mentem bele, ezután bérelték ki a művelődési házat. Aznap a főtéren előtte adventi gyertyagyújtás lesz. Bármi is történik ebben a kampányban, eldöntöttem, mocskolni senkit nem fogok, ennek a választásnak a falu bizalmáról kell szólnia.

Ásotthalmon azért kell időközi önkormányzati képviselő- és polgármester-választást tartani december 15-én, mert a helyi hattagú képviselő-testület az elmérgesedett belső ellentétek miatt feloszlatta magát. A polgármesteri posztért hárman indulnak függetlenként, Petró Ferenc és Toroczkai László mellett Babarczi Antal is jelölt. – Az a választási kampány, ami Ásotthalmon zajlik, már mindenről szól, csak a faluról nem. Ez méltatlan, és ilyen vitában nem kívánok részt venni – mondta lapunknak Babarczi.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert, koncert hátán

Egész hétvégén kényeztetheti a fülét! Jobbnál jobb koncertek között válogathat Szegeden, Vásárhelyen és Szentesen is, miután kitélapózta magát. Tovább olvasom