Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Betárazott fegyverrel érkezett egy Porschéval Röszkére

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, a rendőrség munkatársaival közösen 2 darab betárazott maroklőfegyvert, egy darab póttárat és 36 db lőszert találtak egy osztrák férfinél Röszkén. A fegyvereket és lőszereket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.
A pénzügyőrök, a rendőrséggel közösen egy Porsche Cayenne S típusú osztrák rendszámú személyautót ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. A járművet vezető osztrák férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.
 
Az ellenőrzést végzők a nyilatkozatot elfogadták, azonban tételes vizsgálat mellett döntöttek.  A kutatás eredményesen zárult, hiszen az autó első könyöktámaszának alsó gyári rekeszéből 1 db PX-4 STORN maroklőfegyver, valamint egy darab póttár és 31 darab lőszer, míg a könyöktámasz felső gyári rekeszéből 1 db SMITH & WESSON forgótáras maroklőfegyver és öt darab lőszer került elő. Mindkét fegyver betárazott állapotban volt.
 
A pénzügyőrök a fegyvereket, lőszereket, valamint az osztrák férfit átadták a rendőrség munkatársainak, akik a férfi ellen visszaélés lőszerrel bűncselekmény elkövetése miatt eljárás indítottak. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a balesetező embercsempész

Embercsempészés gyanúja miatt hallgatta ki a rendőrség a kórházban azt a 22 éves szerb férfit, aki pénteken okozott balesetet az M5-ös autópályán. Tovább olvasom