Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Beteg gyermekeken segít Gregor József portréja

Internetes árverésen szeretnék értékesíteni azt a festményt, amely 2005-ben, operabáli fellépése kapcsán Budapesten készült Gregor Józsefről. A 200 ezer forintról induló licit jótékony célt szolgál: a befolyt összeggel a budapesti gyermekkórházat támogatják a szervezők.
Gregor Józsefet egyik kedvenc szerepében, Falstaffként ábrázolja az olajfestmény
Gregor József egyik kedvenc szerepe volt az életvidám, vaskos humorú, korosodó, testes, iszákos lovag, Sir John Falstaff, aki nincs szűkében az öniróniának és az önhittségnek sem. Szegeden több rendezésben játszotta a Verdi-opera címszerepét, sikert aratott vele nemcsak az Operaházban, hanem szerte Európában és az Egyesült Államokban is. 2005-ben, amikor a Budapesti Operabálon énekelt, Dárdai Péter festőművész egy 120X100 centiméter méretű olajképet festett róla ebben a szerepben. A festmény olyan, mint egy jó fotó: ereje teljében, mókázó kedvében ábrázolja a Kossuth-díjas énekest – úgy, ahogyan a közönség ismerte és szerette.

A Budapesti Operabál Kft. azzal emlékezik a tavaly októberben elhunyt világhírű basszistára, hogy a nevezetes festményt internetes árverésre bocsátja, és a befolyt összeget jótékony célra ajánlja fel: a budapesti Heim Pál Gyermekkórház javára. A kép kikiáltási ára 200 ezer forint volt, licitálni a http://www.operabal.com oldalon lehet. Az árverés február 12-én éjfélkor fejeződik be. A festményt az operabálon is kiállítják, hogy kedvet csináljanak a licitáláshoz. Mint a kft. munkatársától megtudtuk, tegnap este már 250 ezer forint volt a legmagasabb érvényes licit.

– Nagyon tetszett Jóskának ez a festmény, kifogástalannak, élethűnek tartotta. Örülne, ha tudná, hogy jótékony célt szolgáló árverésen válnak meg tőle – nyilatkozta lapunknak tegnap a művész özvegye, Gregorné dr. Takács Mária, aki azt is elmondta: minden évben adománnyal támogatták a leukémiás gyermekek alapítványát. Gregor József rendszeresen énekelt jótékonysági koncerteken, karitatív céllal utoljára tavaly nyáron a szegedi gyermekklinika sebészeti osztálya javára lépett fel. Özvegye pártolja a budapesti kezdeményezést, és abban bízik, hogy nagyon sikeres lesz.


Operabál 2007

Február 10-én este rendezik meg az idei operabált az Andrássy úti nemzeti dalszínházban. A belépőjegy áfa nélküli nettó ára szabad italfogyasztással 60 ezer forint. A különtermi belépő 120 ezer forint – itallal és Gundel vacsorával. A páholybérletért vacsorával 240 ezer forintot kell fizetni. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes lehet a fertőző betegellátás központja

Ha az egészségügyi miniszter nem változtat az ágyszámfelosztáson, akkor csak Szentesen gyógyíthatják… Tovább olvasom