Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Beteget szállító mentő és személygépkocsi ütközött Szegeden

Egy halálos, három súlyos és egy könnyű sérültje van annak a balesetnek, ami szombat este történt Szegeden. Az áldozat egy gyalogos. A járdaszigeten várakozó asszonyt egy személygépkocsival ütköző mentőautó gázolta halálra.
Fotó: Karnok Csaba
– Amikor megláttam a mentőt, már késő volt. Egy mellettem haladó teherautó takarásából bukkant elő. A megkülönböztető lámpáit használta, de nem szirénázott. Ha szirénázik, biztosan meghallom – mondta tegnap délután a városi kórház traumatológiai osztályán D. J.
Ő vezette azt a Toyota Corollát, amelyik szombat este hét óra körül ütközött össze egy mentőautóval Szegeden, a József Attila sugárút és a Budapesti körút kereszteződésében. Az Algyő felől a belváros felé tartó, megkülönböztetett jelzést használó mentőben a sofőrön kívül egy beteg, egy orvos és egy ápoló is volt. A közlekedési lámpa szabad jelzésére a Makkosházi körúton a Budapesti körút felé haladó személygépkocsiban ketten ültek, D. J. és 13 éves fia, ifjabb D. J. Mindketten szegediek.

A két jármű gyakorlatilag frontálisan ütközött. A mentőautó átcsapódott a szemközti sávba, kitört egy közlekedési táblát, majd elgázolt és maga alá temetett egy, a járdaszigeten zöldre várakozó, 44 éves szegedi asszonyt.

– Borzasztó volt. Beszorultunk az autóba, mozdulni sem tudtunk, úgy szabadítottak ki bennünket. A kórházból és bevásárlásból tartottunk haza, amikor összeütköztünk. Vasárnap tudtam meg, hogy meghalt egy gyalogos – folytatta D. J., akinek két helyen eltört a bal combcsontja, arca összezúzódott, fején a bőr felhasadt, össze kellett varrni. Kisfia jobban járt, ő „csak" a fején sérült meg, hegek borítják az állát, az orrát, az arcát és a homlokát.

A Toyota vezetője orvosával, háttérben a sérült kisfia. Fotó: Karnok Csaba
– Meg egy kicsit fáj a jobb vállam – tette hozzá az apja mellett fekvő kissrác. Ifjabb D. J. elmondta, hogy ameddig az összetört autóból nem szabadították ki őket, félt.

A tűzoltóságot fél nyolc előtt kilenc perccel riasztották. A három fecskendős autóval és egy darus kocsival helyszínre érkező tűzoltókat döbbenetes látvány fogadta: villódzó mentő- és rendőrautók, egy összetört személygépkocsi és egy járdaszigeten első kerekeivel álló, ugyancsak összetört mentőautó, kifolyt olaj, szanaszét szóródott karosszériadarabok. És persze több tucat kíváncsiskodó.

– Először az összeroncsolódott Toyotából szabadítottuk ki az autó vezetőjét és utasát. Mindketten súlyos állapotban voltak – mondta Jernei Zoltán hadnagy, a helyszínre érkezett tűzoltók parancsnoka. A hadnagy megjegyezte, nekik kellett kihúzni az akkor már halott nőt a mentőautó alól, és a mentőt is ők emelték le a járdaszigetről.

A sérülteket három mentőautóval szállították a városi kórházba. A már említett Toyota Corolla utasain kívül a mentőautó vezetője is súlyosan megsérült. A mentőorvos sérülései nyolc napon belül gyógyulóak, a beteg és az ápoló sértetlenül úszta meg az ütközést.

– A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja – mondta tegnap délután a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tuczakov Szilvána.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentő gázolt halálra egy nőt Szegeden

Személyautóval ütközött egy beteget szállító mentőautó, majd elsodort egy gyalogost is, aki életét… Tovább olvasom