Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Betiltaná az LMP az alamizsnaosztást a kampányban

Szeged - Ruzsán mutatta be péntek délután az LMP megyei önkormányzati választási listáját Tatár Gábor, aki a településen is ringbe száll a képviselői mandátumért.
Ő vezeti a megyei listát, a második helyen Gurdon Lajos, az LMP szentesi polgármester- és képviselőjelöltje, a harmadikon Faur Lajos, ugyancsak szentesi képviselőjelölt szerepel.

A képen (jobbról balra) Sallai Róbert Benedek, az LMP országgyűlési képviselője és Tatár Gábor, az LMP megyei listavezetője.Fotó: DM
Sallai Róbert Benedek, az LMP országgyűlési képviselője és Tatár Gábor, az LMP megyei listavezetője.
Fotó: DM

A sajtótájékoztatón Sallai Róbert Benedek, az LMP országgyűlési képviselője elmondta, az elmúlt 25 év legnagyobb vesztese a vidékfejlesztés. Szerinte a kisebb településeken gyakran kiskirályok tartják markukban a lakókat, ellehetetlenítve az ott élők sorsát. Úgy vélte, a Fidesz-kormány legfőbb célja, hogy minden magánember és cég a „kezéből egyen", mindenkit függő helyzetben tartson.

– Olyan struktúrát hoztak létre a nagy pártok, amelyek kitermelik a szegénységet, és a kampányban krumplit és hagymát, vagy pörköltet osztogatnak, hogy megszerezzék a rászorulók szavazatát – ezt már Málovics György szegedi LMP-s polgármesterjelölt mondta a Schiffer András LMP-társelnökkel és Szentistványi István szegedi listavezetővel tartott közös, Kárász utcai sajtótájékoztatón.

Tanács Eszter, Szentistványi István,Schiffer András és Málovics György a Kárász utcán. Fotó: Schmidt Andrea
Tanács Eszter, Szentistványi István,Schiffer András és Málovics György a Kárász utcán. Fotó: Schmidt Andrea

Schiffer szerint megalázzák az állampolgárokat az élelmiszercsomagok osztogatásával. Hangsúlyozta, be kell tiltani, hogy kampányban alamizsnát osszanak a pártok. Majd arról beszélt, hogy a Fidesz-kormány – amely korábban a családi gazdaságok erősítését hangsúlyozta – lepaktált a multikkal és a nagybirtokosokkal, akiknek a zsebét tömi.

Szentistványi elmondta, a szegedi közgyűlésben mindig együtt szavazott a jobb- és baloldal helyi szociális kérdésekben, így szüntették meg például az ápolási díjat és vágták vissza a szociális segélyezést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káosz az iskolákban

Lekapcsolták a teljes elektronikus adminisztrációs rendszert. Tovább olvasom