Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Betörések a Vadaspark lakóparkban

Szeged - Több mint 20 betörés történt az elmúlt két hónapban a Vadaspark lakóparkban. A tettesek készpénzt és ékszert keresnek, az esetek felderítésére a Szegedi Rendőrkapitányság külön nyomozócsoportot alakított.
A Vadaspark lakóparkban az elmúlt két hónapban több lakást is kifosztottak. Akad olyan épület is, ahol az eddig ismeretlen elkövetők egyetlen délelőtt alatt az összes lakásnál próbálkoztak, néhányat ki is pakoltak. Egyik éjjel egy szabadban parkoló autó négy kerekét szerelték le.

– Hozzánk pár hete törtek be. Ékszert és pénzt vittek el. Vállalkozásom miatt a lakásban tartottuk a pénztárgépet is, emiatt milliós a kár. A rendőrök szerint valószínű, hogy rezgő, interneten is beszerezhető elektromos kulccsal nyitották ki a lépcsőház, majd a lakásunk ajtaját – mesélte a lakóparkban élő Seffer Zsolt.

A kerítés sem véd. Fotó: Segesvári Csaba
A kerítés sem véd. Fotó: Segesvári Csaba


Nem mindenkihez a bejárati ajtón át érkeztek a hívatlan vendégek. Az elkövetők előszeretettel feszítik fel a földszinti erkélyajtókat, így rámolják ki a lakásokat. A virágárusként dolgozó férfi szerint október óta környezetükben két tucat lakást törtek fel. Úgy vélik, az elkövetők profik: csak az ékszerre és a készpénzre utaznak.

A lakók már fogtak tolvajt

„Jelentem, saját kezűleg kaptunk el egy besurranó tolvajt ma a Teve utcában. Teljesen normálisan öltözött nő volt az illető, akit a szajréjával együtt az elmúlt percekben vittek el bilincsben a rendőrök (...)" – írta júniusban a delmagyar.hu fórumán Kathryn. Kiderült, a lakók által a Láma és Teve utcában tetten ért és visszatartott 41 éves nő megalapozottan gyanúsítható korábbi lopásokkal. Kihallgatása során beismerő vallomást tett, tettét nehéz anyagi helyzetével indokolta. A rendőrség őrizetbe vette és üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását.

– Úgy tudom, volt olyan nap, amikor egymás után 7 lakásba mentek be. Nem túrják fel a lakást, nem dobálnak szét semmit. Tisztán dolgoznak, megtalálják az aranyat, az otthon hagyott készpénzt – mondta. Hozzátette: a betöréssorozat előtt az elkövetők szinte biztos, hogy mindenkit kifigyeltek. Az események összefogásra ösztökélték a Vadaspark lakóit. Seffer Zsolt javasolta szomszédainak: szereltessenek fel hevederzárat és az álkulcsnak ellenálló zárbetétet. A polgárőrség este 10-től reggel 4-ig a lakóparkban táborozik. A lakók egymás lakását figyelik, riadóláncot hoztak létre.

„A csomagokat ellenőrzésre kérem a biztonsági szolgálatnak megmutatni!" – ez olvasható az egyik kerítésen. – Ellopják az utcai cserjéket, tujákat, ruhástól a ruhaszárítót is. Ahol nincs kerítés, onnan minden eltűnik – mesélte egy kismama, aki kislányával faleveleket sepregetett. Tudomása szerint azt is pletykálják: az alkalmi tolvajok a közeli utcákban élnek, onnan járnak át beszerzőkörútra.

– A Szegedi Rendőrkapitányság külön nyomozócsoportot alakított a Vadaspark lakóparkban történt betöréssorozat felderítésére. A nyomozás jelenleg ismeretlen tettesek ellen folyik – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Megerősítette: az elkövetők elsősorban a teraszajtó vagy más nyílászáró befeszítésével jutottak be a lakásokba. Jellemzően műszaki cikkeket, készpénzt és ékszereket vittek el. Megtudtuk, a Szegedi Rendőrkapitányság a sorozat óta megerősítette a közterületi szolgálatot az érintett területen. Kérik: ha valaki olyan információval rendelkezik, ami segítheti a felderítést, hívja a rendőrség 107-es segélyhívószámát.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. lockpick 2011. december 08. 09:02
  „Természetes, hogy mindenki szóba jöhet, a záras, a vagyonőr, a szomszéd... Mi a helyzet a megelőzéssel? Akadnak olyan lakók akik fordítottak beköltözéskor annyi percet a hevederzárasra, hogy kihívták ingyenes felmérésre és fel is rakatták és ez, akkor is ugyanolyan jó üzlet nemcsak most, mert nem az egyetlen hely a lakópark, van több száz ajtó szegeden. Ez nem rosszmájúság, hanem valami más, de azt nem írnám le.”
 • 39. vki-vki 2011. november 30. 12:47
  „Sztem meg a hevederzáras is szóba jöhet! Most mindenki azt rakat fel utólag az ajtóra, baromi jó üzlet így karácsony előtt... bocs a rosszmájúságért, de már minden eszünkbe jutott...”
 • 38. kiokushyn 2011. november 30. 12:41
  „Lehet, hogy vagyonőrök voltak a betolakodók, és így akarnak maguknak most munkát szerezni(bocsi)Két légy egy csapásra.”
 • 37. spiderman012583 2011. november 30. 10:53
  „Csak a Hópárduc u-ban van 200 lakás. Kb. 100-100 db van a Vadmacska és a Hiúz u-ban, ott van még a Kenguru köz, a Vikunya, a Láma, a Teve u.... Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de ez is közel jár az 1000 lakáshoz.”
 • 36. Dushbag 2011. november 30. 07:57
  „Ez alapján igen sok nyomozó csoport alakulhatna
  meg... Sztem semmi köze nincs a Cserepes sorhoz,
  mert ha onnan érkeznének a betörők, akkor már
  évekkel ezelőtt szétszedték volna az egész parkot...”
 • 35. Kiscicmic 2011. november 29. 21:40
  „Tudok ajánlani megbízható, jó vagyonvédelmi céget.”
 • 34. 10karakter 2011. november 29. 20:33
  „van kb. 250 lakás.

  egy személy havi bérköltsége legyen /tokkal-vonóval/ 130.000
  legyen egyszerre 2 "őr" - ez 8 ember
  1.040.000

  kb 4.160,-Ft/fő

  és ebben még semmi szolgáltatás nincs, csak a járőrözés”
 • 33. KB 2011. november 29. 20:19
  „Wacky!
  Megkérdezhetem, hogy Te itt laksz-e? Mert ha nem, akkor Neked miért lenne gond, ha mi összefognánk egy közös ügy érdekében? Kifejtenéd , hogy miért baromság? Az is baromság, ha egy magánház tulajdonosa kamerákat szereltet fel és védi a saját tulajdonát? Mi is próbálunk összefogni és elkerülni a bajt. Nem kérünk helikoptereket, nem akarunk kommandós osztagot...Ennyi lakásra lebontva minimális lenne egy járőrszolgálat felfogadása. Nem a város rendőreire gondoltam, hanem egy magáncégre, aki lehet foglalkoztat kutyás őröket.

  Egy próbát megér...én holnap felhívom a közös képviselőnket és megkérdezem, milyen lehetőségeink lennének!
  Esetleg segíteni tud még valaki? Mi a Blockhoz tartozunk, van valaki aki máshova? Esetleg ő is megkérdezhetné, hogy van e erre lehetőség!

  Előre is köszönöm a segítségeteket!”
 • 32. TrombiFrédi 2011. november 29. 20:09
  „Sok az eszkimó, kevés a fóka, a lakópark környezte pedig magáért beszél...”
 • 31. bambinaXX 2011. november 29. 20:09
  „29! hogy lehet fekvőrendőrt intézni???”
 • 30. gabocac 2011. november 29. 19:47
  „Ma többször ott köröztek a rendőrök,eső után köpönyeg...”
 • 29. benyó 2011. november 29. 18:56
  „Szerintem is a közös összefogás lenne a célravezető. Csak valaki kellene, aki kicsit jártas a hivatalos ügyek elintézésében! Én már többször próbáltam utána járni annak, hogy legyen tábla, fekvőrendőr, ürítsék a kukákat,stb. De sajnos mindenki máshova irányított, ráadásul amíg a Reálhoz tartozik a lakópark, addig nem sok mindent lehet tenni:-(. Leginkább Nógrádi képviselő úrhoz tartozhatnának ezek az ügyek (Móraváros képviselője),talán ő többet elérhetne... mint képviselő...”
 • 28. Voober 2011. november 29. 18:37
  „Több mint 20 betörés????

  Szabolcskám magadnál vagy???????????”
 • 27. Zsoltee0716 2011. november 29. 17:52
  „Na a gazdag negyebe már külön nyomozó csoport is jut!

  Az illetékesek kint lennének éjszakai időben, és a kis utcákba bejárna a rendőr akkor talán meg előzhető lenne.”
 • 26. spiderman012583 2011. november 29. 16:55
  „Wacky-nak címezve ismét:
  1500 lakásra vetítve egy térfigyelő rendszer telepítése nem nagy ktg...
  Például WBS térfigyelő rendszer, melyet már sok kis önkormányzat használ (Sok esetben kisebb falvak, mint maga a lakópark)
  De ha van jobb ötleted, írd meg nyugodtan! Szívesen fogadjuk az építő ötleteket, én is ott lakom, így várom a megoldást, illetve én is próbálok kitalálni valamit, hasonlóan KB-hez.”
 • 25. Morpheus_RexXx 2011. november 29. 16:37
  „A h2o-ban keresgéltek már? Az "iparnak" igen nagy a "felvevőképessége"... no meg sokminden megfordul ott.
  ...hejj je(genye)nci(nege) hejj! (szögedi NewAge népdal:)”
 • 24. Ebgondolat 2011. november 29. 16:32
  „Remélem, hogy a Vadasparkba senki nem akar betörni, mert annak letépem a fejét..”
 • 23. spiderman012583 2011. november 29. 16:24
  „21. Wacky 2011.11.29. 14:36
  KB legalább próbálkozik. Pont egyel több ötlete van, mint Neked, ami ráadásul nem is rossz! Csak közös erővel lehet megállítani az ilyen betöréshullámokat, és igenis figyelni kell egymásra. Ha egy kicsit utána olvasol a fórumon, rájössz, hogy ez működik. A nyáron elkapott fosztogatót is közösen sikerült a szomszédoknak elfogni. Nem a rendőrök kapták el.
  A rendőrség is pont azért nem jut eredményre, mert úgy gondolkodik mint te. Nem tesznek semmit, csak tologatják az aktát, és várják, hogy az ügy magától megoldódjon.”
 • 22. deszkás 2011. november 29. 15:20
  „És van helyismeretük. Érdekes.”
 • 21. Wacky 2011. november 29. 14:36
  „20. KB 2011.11.29. 13:57
  peersze, sőt legyen körben drótkerítés, és járműlassító buckák hogy csak gyalogosan távozhassanak, és ha már úgyis itt van a repülőtér akkor folyamatosan helikopterek cikázhatnának, és védhetnék az ott lakókat xD... ez olyan baromság mint a riadólánc...”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetősek lesznek a főutak?

Többféle megoldás is felmerült a jelenlegi útdíjrendszer kibővítésére, a sztrádák mellett például a főutakért is fizetni kellene a jövőben. Tovább olvasom