Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Betöréshullám a Bérkert utca környékén Szegeden

Szeged - Sorozatbetörők borzolják az újszegedi Bérkert utca környékén lakók idegeit. Múlt pénteken egyszerre két családi házban jártak ismeretlenek. A lakóknál most telt be a pohár: azonnali intézkedést várnak az illetékesektől.
– Péntek este 8-kor indultam el otthonról egy hangversenyre. Hazaérve teljesen felforgatva találtam a lakásom. A betörők azt a másfél órát használták ki, amíg nem voltam otthon. Mivel sem pénzt, sem ékszert nem tartok otthon, a LED televíziómat vitték magukkal. A 2 méter 20 centis kerítésen keresztül léptek meg vele. 12 éve lakom az újszegedi Bérkert utcában, de rendőrrel ennyi idő alatt nem sokszor találkoztam – mondta Mészáros György. A férfi az egyik utolsó áldozata annak a bandának, amely feltehetőleg augusztus közepe óta garázdálkodik a Bérkert utca környékén.

Pócsik Géza szerint is tűrhetetlen a helyzet: folyamatos hatósági jelenlétet akarnak. Fotó: Karnok Csaba
Pócsik Géza szerint is tűrhetetlen a helyzet: folyamatos hatósági jelenlétet akarnak. Fotó: Karnok Csaba


Eddig 70 betörés elkövetőit fogták el

Valóban sajnálatos tény, hogy Szegeden az elmúlt időszakban több betöréses lopás történt. Idén eddig 21 olyan elkövetőt sikerült elfogni, aki több mint 70 betörést követett el Szeged különböző városrészeiben. A nyomozók jelenleg azon dolgoznak, hogy az újszegedi bűncselekmények elkövetőit is azonosítsák. A rendőrség a törvényben biztosított valamennyi eszközt igénybe vesz a bűncselekmények mielőbbi felderítéséért. A Szegedi Rendőrkapitányság vezetője intézkedett a bűnügyileg fertőzött területen való folyamatos rendőri jelenlétről. Kérjük a lakosokat, hogy amennyiben bármilyen információval rendelkeznek a betörésekkel kapcsolatban, jelezzék a 112-es, ingyenesen hívható segélyhívó számon – közölte lapunkkal a CSMRFK sajtószolgálata.

A környékbeliek állítják: a betörők hosszú időn keresztül figyelik leendő áldozataikat, hiszen mindig akkor csapnak le, amikor a tulajdonos – akár csak néhány órára is – elhagyja a házát. Múlt pénteken egy Babits utcai háznál is jártak: fényes nappal fújták le a család házőrzőjét, amelyet a rémült gazda délelőtt 11-kor vitt el az állatorvoshoz. Másfél óráig volt oda, mialatt az ő lakását is kirámolták.
A környéket egyre inkább nyugtalanító és dühítő betörések augusztus közepén kezdődtek: a Szövetség utca egyik családi házából ékszert és pénzt vittek magukkal az idegenek. – Hajnali 2-ig volt otthon a lányunk, majd a barátaival bement a városba. Reggel fél 5-re már feldúlva találta a szobákat. A betörők rettenetes rumlit hagytak maguk után, és bodzaszörpöt locsoltak végig a lakásban: feltehetőleg így akarták eltüntetni a nyomokat – mesélte Tímár Zoltánné. Szeptember elején a betörők a Radnóti utcában portyáztak: a ház tulajdonosa Törökországban nyaralt, ingatlanát fia ellenőrizte. A fiú már az elutazás utáni napon ment locsolni a virágokat: a lakásba lépve minden fiókot kihúzva talált, az értékek legnagyobb részének lába kelt.

A Bérkert utca környékén élőknél most telt be a pohár: a festékboltot üzemeltető Pócsik Géza állt a megkárosítottak élére. – Tűrhetetlen, ami itt folyik. Hiába van az utca elején a 17 emeletes házban az újszegedi rendőrőrs, azt se tudjuk, kik dolgoznak ott – magyarázta. Mészáros György pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy önkormányzati törvény mondja ki a lakosok nyugalmának biztosítását. – Az itt élők nevében kérjük az illetékeseket, hogy üljenek össze, és mihamarabb találjanak megoldást a problémára. Nekünk mindegy, hogy rendőr, polgárőr, vagy más ellenőrzi a környéket, de folyamatos hatósági jelenlétet akarunk! – mondta.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. nikamo 2012. október 09. 20:21
  „Nem csak ott volt betöréshullám. Pár éve volt főnököm édesanyjánál is háromszor jártak betörők, egyszer fojtogatták is a Rigó utcában. Ott végigrabolták a környéket, évekig nem lett meg a tettes, aztán valamelyik lakó, akit megtámadott, tán felismerte a hangját az illetőnek, így kapzák el, amúgy máig szabadlábon lenne az illető. De lehet, hogy már ott is van. De volt másfelé is. Mennek szépen körbe a városon.”
 • 52. macusnéni 2012. október 08. 13:13
  „Én is hasonló ok miatt adtam vissza a vonalas telefont.Volt naponta vagy 4 hívás.Számkijelzős a telefon,tehát ha nem titkosról hívott,akkor lehetett hívni.Újabban a mobilon jelentkezik,mond egy kamu nevet, de már elküldtem más vidékre.Már mondom,nem utazok,nem kérek semmit,vacsorára se megyek.Valaki a közelben leadja a tippet,hogy ide vagy oda kell menni.Különböző ügynökök pásztázzák ki,hogy ki van egyedül,s milyen idős.A hirdetésnél is vigyázni kell,mert sokan csak felmérik a területet s utána betörnek.Panelban is él olyan aki félzsebből vehetne Újszegedi csicsás házat,de nem teszi.A szórólap osztogatás nem védi meg a lakót a betöréstől.Nekik kell észen lenni,s elfogni a delikvenst,átadni a jardnak.S majd akkor a statisztikájukat javítjuk,s lehet fényezni.A két hét alatti rendet én is várom már,de mikor is lesz?”
 • 51. pistimolnar 2012. október 07. 16:36
  „50.geza! Igen; normális országban, normális "rendvédelmisek", normális feladatvégzése. De itt...?”
 • 50. geza 2012. október 07. 15:17
  „Egy jópár éve, Belgiumban Brüsszel kervárosában keringtünk kocsival, szállást keresve (kb hajnal 1-2 fele).
  Kb 10 perces körözgetés után villant a kék lámpa elég morcos rendőr kérdezte hogy mit akarunk, összes papírt elkérte. Mialatt nézte még egy kocsi megérkezett.Utána kedvesen -látták hogy nem bűnözők vagyunk- udvariasan elvezettek egy szállodába, majd megvárták míg a szoba lerendeződik, jó éjt kívánva elköszöntek.
  Ők szolgálnak és védenek....nem trafipaxoznak a 30-as táblánál

  Amúgy tisztelt DM arról miért nem írnak hogy a Mátyás térnél hirtelen eltűnt a teljesen értelmetlen 30-as tábla? Ki rakta ki ki vonta vissza...????,”
 • 49. deszkás 2012. október 07. 10:22
  „Mészáros Úr! Nyugalma érdekében most vezették be: tarthatok haszonállatot a városban is! Keresem a módját :kecskét v. ...... sétáltathassak a Kárász utcán! A rendőr őrsön meg használt helikoptert árulnak új gumikkal.”
 • 48. Léni 2012. október 07. 10:21
  „Majd Pintér két hét alatt rendet rak! Lehet a Fidesz irodához menni reklamálni!!!!!”
 • 47. szegedivagyok 2012. október 07. 09:31
  „így jártak”
 • 46. nyuszat 2012. október 07. 08:46
  „Majd az újszegediek is kapnak - a baktóiakhoz hasonlóan - a rendőrségtől egy kis szórólapot, hogy hogyan védjék meg az értékeiket, mert arra mindenkinek magának kell vigyáznia....”
 • 45. deszkás 2012. október 07. 08:42
  „Miért lenne kivétel azaz tabu a bűnözőknek Újszeged?”
 • 44. cikicakk55 2012. október 06. 23:09
  „31. 1131 2012.10.06. 15:42
  Kb 2 hónap óta nálunk is elég rendszeresen fordul elő,hogy csörög a vezetékes.Felveszem,de nem szól bele senki,pedig hallatszik a háttérzaj.Sőt néha még a légzését is hallom a hívónak.Volt olyan is,hogy egy nap 4x is felhívtak.Hódmezővásárhelyen lakom.a rendőrség utcájában.Szóltam a rendőrnek,aki azt mondta,hogy hívjam fel a T-hom-ot és kérdezzem meg milyen számról hívtak utoljára.Felhívtam őket,de azt mondták,hogy semmilyen tájékoztatást nem adhatnak ki.Ha kérem,akkor a következő hónaptól listás számlát kapok,amin rajta lesz az a szám is amiről hívtak.Sajnos elég vacak az anyagi helyzetem így nem engedhetem meg magamnak,hogy + fizessek,ezért lemondtam a vonalas telefont.”
 • 43. Zuperman 2012. október 06. 20:48
  „Elolvasva a hozzászólásokat, a zsaruk helyében most jobban és többet bírságolnék mint eddig!”
 • 42. Steve20 2012. október 06. 20:09
  „Én olyan szépen bevezetném ugyan úgy, mint az USA-ban, hogy ha valaki engedély nélkül sérti meg a magántulajdont, ergo betörést hajt végre, akkor az áldozatnak joga legyen bármilyen eszközzel megvédeni azt, tehát akár le is lőhesse... Így mi riasztja el a betörőt a betöréstől? Semmi... Főleg, hogy ha nincs tettenérés, se nyom, akkor találja meg bárki, hogy ki volt az...De ha már ott van, hogy a lopott árút mérlegeli a saját életének épségével, akkor már kétszer meggondolja, hogy betör-e vagy sem...”
 • 41. Manitu007 2012. október 06. 18:36
  „Maros tudom hogy vannak :D az első lakótelepek egyike is Újszegeden épültek meg .”
 • 40. Commander-V2 2012. október 06. 18:30
  „Amíg egy olyan Jobbikos politikus áll az önkormányzati Közrendvédelmi és Jogi Bizottsága élén, aki ellen az ügyészég bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nemrég vádat emelet a bíróságon és felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz büntetésként, nem kell csodálkozni hogy ilyen Szeged közbiztonsága. Ezek után mégis mit várunk a betörőktől?!”
 • 39. Maros13O 2012. október 06. 18:14
  „Újszegeden is vannak panelok kedves Manitu, egyebkent en is 21. évig panelban tengődtem :)”
 • 38. Manitu007 2012. október 06. 17:58
  „szoval akkor mai nap másodjára nem jelent meg a hozzászólásom :D

  Lukrécia:Nem sértődöm meg ha panelprolinak hívsz.Az vagyok nem szégyellem ,hogy panelba születtem és ott is nőttem fel.Anyám tisztességgel becsülettel szorgos munkával felnevelt.Míg azok többsége akik ott laknak most a nagy Újszegeden.
  Nem elviszem ebbe az irányba csak megjegyeztem,hogy a panel betörésekről soha nem cikkeznek,pedig minden hétre jut egy sorozat betörés.És igenis nem hinném hogy családi csőd lett azoknál a családoknál.De mikor hozzánk betörtek akkor bizony nekünk jó pár napig csak a zsíros kenyér maradt.....

  Zoan1
  vagyis írásodból azt szűrtem le,ha valaki barnább bőrű nálad akkor az már bűnöző s a Te értékeidre fáj a foga??
  Akkor írok erre valamit.Meglátsz egy kelor embert egyből azt hiszed,hogy veszélyben vannak az értékeid.Ismerek olyan fehér bőrű jól szituált embert akit ha látnál sétálni az utcádban fel sem tűnne. Talán még a lakásodba is beengednéd,még talán magára is hagynál.Közben meg kb még vagy 30 év múlva találkozhatnál vele leghamarabb ,mivel akkor szabadulhat a csillagból,s persze nem azért kapott 35 évet mert nem ette meg a tejbegrízt.
  Nem azt írtam,hogy ott csak maffiózók,meg politikusok laknak.laknak ott old´s komcsik is és persze TISZTESSÉGES CSALÁDOK is de sajnos ők vannak kevesebben.
  Miért gondoljuk ezt mert furcsa látni,hogy még a kis 18 éves gyerekek is több milliós autókkal járnak mig amig a szüleik minimál bérrel vannak bejelentve saját vállalkozásukban. Minimál bérrel 50- 60 milliós házakban élnek.De ha én elrontom az adóbevallásom egyből kopogtatnak a fejemen addig az fel sem tűnik senkinek .Az adócsalás is csalás,lehet a szomszédod nagyobb bűnöző mint én hamarabb meglop,feljelent mint Én akinek barnább a bőre tiednél.”
 • 37. Horthyszobor 2012. október 06. 17:58
  „Ezért kell lomtalanitast csinálni ezen a környéken!!! A túrázók körülnéztek és betörtek...”
 • 36. kondvezér 2012. október 06. 17:41
  „Annyira naivak vagytok. Ha nem fog össze az utca lakossága és nem szervezi meg a saját védelmét, akkor semmi sem fog történni. A rendőrség nem tart bennünket partnernek, elavult módszerekkel nyomoznak. én fogtam már meg betörőt, aki a kerítésemen volt, azt mondták a zsaruk, hogy ez így betörési kísérlet , hagynom kellett volna, hogy bemásszon a roma csávó. Az a baj, hogy a szomszédok se nagyon ismerik egymást, NINCS összetartás.”
 • 35. haresz 2012. október 06. 17:33
  „1131! Nálunk is voltak ilyenek+naponta 4-5 ajánlattevő telefon. Vissza is adtuk a vezetékest. Ma már mindenkinek mobilja van.”
 • 34. Show 2012. október 06. 17:29
  „Remélem még több traffipax lesz, hogy aki rohan a fakabátosokhoz, azt le tudják még fényképezni is. Még szerencse, hogy a rendőrök szolgálnak és védenek.”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikai támogatást kapott a lézerközpont?

Megkapta a nemzeti fejlesztéspolitikai kabinet politikai támogatását Szabó Gábor rektor információi szerint a szegedi lézerközpont. Tovább olvasom