Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Betörte az ajtót - megmentette az idős nő életét

Szeged - Rátörte az ajtót szomszédjára vasárnap délután egy férfi, miután az asszonyt több napja nem látták, lakásából kellemetlen szagok áradtak. A több napja a fürdőszobában fekvő asszony így megmenekült.
– Három napja hiába kereste Irénkét Spanyolországban dolgozó lánya, az idős asszony nem vette fel a telefonját. Mivel ismerte a számomat, engem is többször hívott, ugyanis a 67 éves néni nem járt sehová, mindenki arra gondolt: baj történt – mesélte vasárnap délután a Rókusi körút egyik paneljának 5. emeletén László. A szociális munkásként dolgozó férfi először szomszédjaihoz fordult, látták-e Irénkét, majd az ajtónál hallgatózott. – Halk nyöszörgés hallatszott, ezért kifeszítettem az alumínium levélbedobót. Kiabáltam, hogy Irénke, Irénke, mire erősödött a hang. Közben többen kijöttek a folyosóra, de nem hitték, hogy bent lehet az asszony, a terjedő édeskés, ammóniára emlékeztető szag és a hangok ellenére sem.

– Felhívtam a rendőrséget, hogy mitévő legyek. Azt javasolták, hívjak lakatost, és nyittassam ki az ajtót. Mivel nem tudtam, mikorra érem el a szerelőt, úgy döntöttem, két szomszédom jelenlétében betöröm az ajtót – elevenítette fel a vasárnap történteket László.

Kiderült, a szegedi férfi jól döntött, az egyedül élő asszonyt a fürdőszobában találta meg. – A tusoló ajtaja is csukva volt, a lakásban a hang után mentem. Amikor kinyitottam, megdöbbentem: Irénke a földön feküdt, habzott a szája. Azonnal értesítettem a mentőket – folytatta a szegedi férfi, hozzátéve, az idős asszony feje beszorult a mosógép és a tusoló tálcája közé, ezért mozdítani sem merte. – Pillanatokon belül megérkeztek a mentősök, vákuumágyba helyezték Irénkét, infúziót kötöttek be neki, mielőtt a baleseti sebészetre szállították. Belegondolni is rossz, mi történt volna, ha nem töröm rá az ajtót, folyadék nélkül bizonyára kiszáradt volna.

Miután a mentők elszállították Irénkét, László maga gondoskodott a kinyitott lakásajtó visszazárásáról. – Senki sem figyel a szomszédjára. Elég borzasztó egyedül, a földre zuhanva, agonizálva meghalni. Szerencsére Irénke most megmenekült – tette hozzá László.

Olvasóink írták

 • 17. smalltown 2012. november 14. 05:32
  „16,
  de nagyon tudsz itelkezni. Biztos mindenki jokedveben menekul kulfoldre!?
  Orulok,hogy a tortenet jol vegzodott!”
 • 16. dodoni 2012. november 13. 16:29
  „Hát, igen! A gyerekek Spanyolországban, Angliában, Németországban etc. A szülők, a szülőföld itt hagyva, leejtve. Hajszoljuk a pénzt, mert az igények az egekben. A szülők meg magányosan egy panelház lakásában, egy tanyán, egy pusztuló faluban. S csak a terjengő szagok jelzik, hogy törtét valami. Aztán elhamvasztják (az egy szem gyerek vagy hazajön a temetésre vagy nem) és a hamvakat szétszórják. Ennyi volt egy nép élete itt a Földön.”
 • 15. exdeus 2012. november 13. 06:54
  „Kedves Gaba!
  Bármi is legyen az igazság, akkor is kiemelkedő tettről van szó.
  Az, hogy két szomszéd ott volt, és hogy nem akart ajtót nyitni, az a történet szempontjából nem fontos.
  A lényeg az, hogy volt valaki, aki így vagy úgy, de tudott segíteni.”
 • 14. Szurkoló 2012. november 12. 21:30
  „Minden tiszteletem az Öné, kedves László!”
 • 13. info 2012. november 12. 19:42
  „Ha nem tévedek a tusoló a fürdőszobában van, vagy mégsem?”
 • 12. reggiszt 2012. november 12. 19:09
  „A szokásos újsgárirói szenzáció hajhászás. Köszönjük Gaba1.Legalább valaki leirta az igazságot!!”
 • 11. gaba1 2012. november 12. 17:16
  „Azért a cikknek csak a fele igazság! Ha ismerte volna a lánya László számát, akkor nem mást hívott volna, ugyanis a tudakozót hívta, hogy megtudja megtudja valakinek a számát itt a házban. Hívta ezt az illetőt, aki aztán körbekopogott az 5. emeleten, hogy ki hallott az Irénke néniről mostanában. László meg alig akart ajtót nyitni, sőt, először egy rövid beszélgetés után be is csukta az ajtót.
  Meg kellene kérdezni inkább a többi szomszédot, hogy is történt pontosan a dolog, mert László nem akkora hős, mint amilyennek beállítja magát. Ha a többi szomszéd nincs, akkor László nem feszíti fel azt a postaládát, ugyanis nőkkel szemben neki volt csak akkora ereje, hogy ezt megtegye.
  Ennyit arról, hogy életmentő kitüntetést érdemeljen, nem ő kellett ahhoz, hogy az idős hölgy megmeneküljön.”
 • 10. igazságkereső 2012. november 12. 16:28
  „Azért egy életmentő kitüntetést igazán megérdemelne az idős hölgy megmentője, hiszen az Ő tette oázisnak minősül a sivatagban, ami a mai magyar interpersonális kapcsolatokat illeti! Gratulálok a megmentőnek, találékony és racionális volt!”
 • 9. Humgor 2012. november 12. 13:38
  „Fantasztikus! Gratula!”
 • 8. macska125 2012. november 12. 13:08
  „Vannak még ebben az eldurvult világban rendes emberek( remélem többség),csak sajnos róluk ritkán esik szó!
  Tisztelet az Úrnak, remélem a lánya megkéri, hogy ezentúl sűrűbben nézzen rá.”
 • 7. macs 2012. november 12. 11:17
  „Csak kérdezem, ha a külföldön élő lány nem hívogatja a szomszédot, ha a szomszéd nem kezd el kérdezősködni, akkor is ilyen szerencsésen végződik a történet? :-(
  Egyébként külön köszönet, hogy a címben idős hölgyet írtak! :-) Nem tudom miért, de nekem az idősekkel kapcsolatosan oly gyakran használt néni, bácsi valamiért nem tetszik, de ez legyen az én gondom. :-)”
 • 6. anya57 2012. november 12. 10:15
  „ÚGY LÁTSZIK MÉG VAN AHOL FIGYELNEK EGYMÁSRA AZ EMBEREK .BIZTOS HOGY TÖBB IDŐS EMBER LAKIK EBBEN A BÉR HÁZBAN ÉS ŐK MÉG ŐRZIK HOGY SEGÍTSÜNK EGYMÁSON ÉS FIGYELJÜK EGYMÁST.JOBBULÁST A NÉNINEK ÉS GRATULÁLOK AZ URNAK AMIÉRT MERT LÉPNI A MAI VILÁGBAN .TISZTELETEM”
 • 5. mango1 2012. november 12. 08:43
  „Gratulálok Lászlónak-----abban a házban még figyelnek egymásra a lakók,nagyon helyes---ez kellene minden háznál hisz leggyorsabban a szomszéd tud segiteni,persze ha akar--------figyeljük egymásra kedves lakótársak---lehet hogy ön lesz akin legközelebb segit a szomszédja”
 • 4. 80sFan 2012. november 12. 08:21
  „A jó szomszédság ritka manapság, meg kell becsülni!”
 • 3. Egyolvasó 2012. november 12. 08:21
  „Gratulálok a megmentőnek, jobbulást a néninek.
  Csak elindul, ha nehezen is, valami itt Magyarországon, ha figyelünk egymásra mindent meg lehet oldani.”
 • 2. morci 2012. november 12. 07:48
  „gratula a Hősnek.szép munka!”
 • 1. conair2 2012. november 12. 07:06
  „Gratulálok neki. Csak így tovább. Példamutató magatartás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszólalt a ruzsai baleset egyik túlélője

Halálos baleset történt szombat este Ruzsa mellett. A falu megye III-as futballcsapatának fiatal játékosa veszítette életét. Tovább olvasom