Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Betörtek a szegedi polgármester házába

Betörtek Botka László házába. A szegedi polgármester és családja nem tartózkodott otthon. A rendőrség feltételezése szerint a 16 éves tettes a környéken több hasonló bűncselekményt is elkövetett.
Információink szerint még a múlt héten csütörtökön, a délutáni órákban betörtek Botka László szegedi házába. A tettes a bejárati ajtót felfeszítve jutott be az épületbe, ám semmit nem vitt el, ugyanis a riasztó hangjától megrémült, és elmenekült.

A szegedi polgármester és családja a betörés időpontjában nem tartózkodott otthon, Botkát a riasztó bekapcsolása nyomán a helyszínre érkező biztonsági szolgálat értesítette. A polgármester ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Szegedi Rendőrkapitányságon.

A rendőrség rövid időn belül elfogta a betörőt. Úgy tudjuk, egy alig 16 éves fiú, H. K. próbálta meg kirabolni a polgármestert. A nyomozók a bűnügyi technikusok által rögzített lábnyomok alapján azonosították a tettest, akinek fiatal kora ellenére jelentős a priusza. Már többször állt bíróság előtt lopás és rablás miatt, megjárta a fiatalkorúak börtönét is.
– Megdöbbentünk, amikor megtudtuk, hogy egy 16 éves fiatal ember próbált betörni hozzánk – nyilatkozta lapunknak Botka, aki elmondta, feleségével úgy döntöttek, csomagot küldenek az időközben letartóztatott fiúnak, amiben a karácsonyi bejgli mellett lesz egy gyermekük által készített rajz is. Úgy vélte, ha a fiú bűnös, természetesen bűnhődnie kell, ugyanakkor esélyt kell kapnia a visszatérésre.

– Az ügyben kirendelt védő vagyok, részleteket egyelőre nem árulok el. A fiú beismerő vallomást tett, megbánta tettét – mondta Krajkó Zoltán szegedi ügyvéd. Krajkó nem cáfolta, nem is erősítette meg értesüléseinket, amelyek szerint a betöréssel gyanúsított büntetett előéletű, és arra sem válaszolt, igaz-e, hogy a fiatalkorú betörő rendszeresen használt kábítószert.

A közelmúltban a Tarjáni Rendőrőrs területén több, hasonló jellegű betöréses lopás is történt. A Szegedi Rendőrkapitányság egy fiatalkorú szegedi férfit gyanúsít a bűncselekményekkel. A módszert és a tárgyi bizonyítékokat figyelembe véve valószínűleg ugyanaz a személy kísérelt meg Botka László otthonába is behatolni – tájékoztatta lapunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: Az autópálya csak az első fontos lépés

Reptér, vasút, híd, tudásipar – sorolta a következő lépéseket a miniszterelnök, és a… Tovább olvasom