Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Betörtek Gyüdiék alsóvárosi otthonába

Szeged - Betörtek Gyüdi Sándornak, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójának alsóvárosi családi házába, ahonnan két autót, laptopot és más értékeket is elvittek – még augusztusban. A rendőrség nyomoz.
Besurranásos lopássorozat tartotta izgalomban a nyáron Alsóvárost. Megtudtuk, Gyüdi Sándorék családi házába is betörtek – jelentős anyagi és még komolyabb eszmei kár érte a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatóját.

– Augusztus 18-án hajnalban történt az eset. Alsóvárosi házunk ablakán kivágták a szúnyoghálót, és miközben a család az emeleten aludt, betörtek az otthonunkba. Elvitték a feleségem két kézitáskáját a kulcsokkal, iratokkal, igazolványokkal, valamint a laptopomat a táskájával együtt. A kulcsokat megszerezve a ház előtt álló két autónkkal elhajtottak. Csak reggel vettük észre, hogy mi történt. Az anyagi kárunk is jelentős, de szinte pótolhatatlan az a veszteség, ami a munkámban ért. 1992 óta nem írok kézzel, minden digitális formátumban tárolt dokumentumom, 24 ezer bejövő és 14 ezer kimenő e-mailem veszett el. A fájlokat a biztonság kedvéért rendszeresen DVD-re vagy CD-re mentettem, de ezek is abban a táskában voltak, amit a laptoppal együtt elvittek – mondja Gyüdi Sándor, aki az üggyel kapcsolatban nem kereste a nyilvánosságot, de miután tudomást szereztünk a betörésről, és megkérdeztük, nyilatkozott. A színidirektor úgy véli, az olasz, angol, francia, német és spanyol nyelvű szakmai levelezésével, a zenei akusztikáról írott könyvének kéziratával nem szakemberek nem tudnak mit kezdeni.

Ellopták a szegedi színidirektor két autóját és a laptopját. Fotó: DM/DV
Ellopták a szegedi színidirektor két autóját és a laptopját.
Fotó: DM/DV

– Mások számára hasznosítható anyagok vagy olyan dokumentumok, amelyekkel vissza tudnának élni, nem voltak a laptopomon. Az viszont nagyon bosszant, hogy már majdnem teljesen elkészültem a leszármazottak által gondozott angol és német nyelvű Fricsay-honlap magyar változatával, és mind a 29 fájl elveszett. A szimfonikus zenekar 40 éves jubileumára szerettünk volna a legendás karmester emlékének adózni ezzel. Nem vagyok gyanakvó ember, ezért különösen rosszul élem meg, hogy gyanakvóbbá, óvatosabbá kell válnom. A családomat is felzaklatták a történtek, a meglopottság érzése nagyon rossz. Ráadásul a betörés előtt a telefonom is elromlott, hetekbe telt, amíg a benne tárolt számokat újra sikerült összegyűjtenem. Szerencsére volt biztosításunk, ezért az anyagi kár egy része megtérülhet. Az eszmei kár azonban sokkal fájóbb – fogalmazott a főigazgató, akinek a rendőrök azt mondták: a házban talált nyomok a bizonyításhoz elegendőek lennének, de a tettesek megtalálásához kevesek.

Nyomoz a rendőrség

– Ennek a betöréses lopásnak valószínűleg nem ugyanazok az elkövetői, mint a nyári alsóvárosi besurranásos lopássorozatnak. Az ügyben folyamatban van a nyomozás, többet egyelőre nem mondhatok – válaszolta tegnap megkeresésünkre Pál János alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

 • 17. papsajt 2009. szeptember 18. 11:43
  „Alsóvároson már többen felvetették, hogy lakossági fórumot kell összehívni, mert rendszeresek a lopások, betörések, zaklatások. Nem volt gyermekcsíny a Vám téri rablás sem attól, hogy 13 éves volt az elkövető! Sajnos igaz,hogy a Cserepes soron lakik az elkövetők többsége. Jelentősen emelkedett az esetek száma, amióta a Dobó utcai iskolába járnak az integrált gyerekek.”
 • 16. varadipal 2009. szeptember 18. 09:27
  „Az ember tragédiája. /Nem Madách az okozója./”
 • 15. pocokkaa 2009. szeptember 18. 07:20
  „Szegény Sanyi....
  Valóban az anyagi kárnál borzalasabb a meglopottság érzése. Anyámékhoz júliusban törtek be, sokáig félve ment haza utána, hogy vajon megint a felforgatott lakásban találja-e magát. Rohadt érzés...”
 • 14. joy 2009. szeptember 18. 07:12
  „Egyértelmű, közel a Cserepes sor.”
 • 13. Lúdasmatyi 2009. szeptember 17. 21:34
  „Cigánybűnözés”
 • 12. igazságkereső 2009. szeptember 17. 17:03
  „Sajnálom, ami történt főigazgató úrral, de az öt nyugati nyelv beszédszintű ismeretéhez ugyan csak különleges elismerésemet tolmácsolom!”
 • 11. babocska 2009. szeptember 17. 16:10
  „Végig kell járni a Cserepes sori cigányokat,a piacot,mert biztos,hogy a laptopot ott árulják,vagy zálogba tették valamelyik fióknál. Láttam én már világos nappal <moderálva> rendszámtáblát cserélni.Biztos ezek mint sokszor figyelik a házban lakók mozgását.Előtte a házalók térképezik fel a környéket.Régen a kaput is nyitva lehetet hagyni és senki sem jött be.Most még a zárt ajtón is bejön nek álkulcssal.Régen a szomszédhoz is úgy mentek be,hogy az udvarfelőli ablakon kivágták a szúnyoghálót.Szétszórták a cuccot,de pénzt nem találták meg.Ott is figyelték Őket,de a tatának annyi esze nem volt,hogy beszólt volna,hogy ugyan jöjjenek már ki ,hogy mit figyelnek itt éjjel az autóval.Valaha Alsóvároson nem laktak ....,ma vannak egy páran.Felhigult nagyon a környék.Hiányzik nagyon a Dobó utcán megszüntetett rendőr örs.Akik ott szolgáltak,talán névszerint mindekit ismertek és biciklivel jártak.A lámpa nélkül közlekedőket leszólitották a bringáról.”
 • 10. maradando 2009. szeptember 17. 13:43
  „És ez, mind azért,mert nem kaptak ingyen szinházbérletet az elkövetők !”
 • 9. bélás 2009. szeptember 17. 12:50
  „2 hónap után lezárják a nyomozást”
 • 8. M_R 2009. szeptember 17. 12:31
  „A sünök helyében végigjárnám az alsóvárosi csigányokat, szerintem megkerülne minden, talán még az autók is. Körbe kellene venni a városrészt <moderálva durva>”
 • 7. achilleus 2009. szeptember 17. 11:55
  „Én Gyüdi Sándor helyében felajánlottam volna a "becsületes megtalálónak" egy 100-ast (százezret) a lemezekért. Most, hogy az ügy úgyis nyilvánosságra került, talán még nem késő. /Ja, a félreértések elkerülése végett, ez a hozzászólás nem minősül nyilvános ajánlattételnek. ;-)/”
 • 6. szatyi 2009. szeptember 17. 11:45
  „Milyen gyors! /egy hónapos/ hír! Bravó DM!”
 • 5. achilleus 2009. szeptember 17. 11:38
  „Íme a megoldás. Csak azt a fránya adót minek fizetjük???
  "2009-09-16 19:14 Havi másfél millióért megvették a nyugalmat?
  Biztonsági őrök tartanak rendet a szabolcsi Nagykálló utcáin és határában. A havi 1,5 millió forintba kerülő szolgáltatást azért vették igénybe, mert sem a helyi rendőrőrs, sem a mezőőr nem tudta szavatolni a rendet és a vagyon biztonságát a szabolcsi kisvárosban."”
 • 4. Huba 2009. szeptember 17. 11:09
  „A jövő héten megjelenik Kalányos Winettou a zenei akusztikáról írott könyvéne!
  Vegyétek, vigyétek támogassuk a roma kisebbséget!
  Szebb Jövőt!”
 • 3. antikos 2009. szeptember 17. 11:06
  „Állítólag más prominensnél is jártak...”
 • 2. Lutetia 2009. szeptember 17. 10:40
  „Jól értettem? Kivágták a szúnyoghálót? Eszerint nyitva volt az ablak a földszinten? Egy szúnyogháló védte a lakást???
  Erre nemigen fog fizetni a biztosító.”
 • 1. Rosmary53 2009. szeptember 16. 19:30
  „Jé, egy holnapi cikk....Betörtek Gyüdiék alsóvárosi otthonába
  Hollósi Zsolt2009.09.17. 08:37”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katona Gyula évi 1,6 millióért felügyeli a piacot

Szeged - Több meglepő adat is nyilvánosságra került a szegedi cégvezetők és felügyelőbizottsági… Tovább olvasom