Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Betyárok a Régi Hídban

Szeged - Kakastökepörkölt, töltött csirke, házi sertéskocsonya, töltött káposzta és sok más finomság várja mától a vendégeket a Vendéglő a Régi Hídhoz étteremben a hagyományossá vált betyárnapokon.
Kovács Zsolt tulajdonos a klasszikussá vált Rózsi mama szilvás gombócát emelte ki. A hagyományos, kétdarabos kiszerelés mellett ez alkalommal vájdlingnyit, azaz 8 darabot kérhetnek egyszerre a desszert rajongói, amit betyárnak öltözött pincérek szolgálnak föl.

A bujdosó rabló nem úton áll, ételt hoz. Fotó: Kuklis István
A bujdosó rabló nem úton áll, ételt hoz.
Fotó: Kuklis István

Az édességig azonban hosszú út vezet. A betyárnapokon szatmári csülkös bablevessel kezdhetik az étkezést a látogatók. A leves érdekessége, hogy nem kerül bele paprika, amitől könnyebbé válik. A kocsonya és a libavariációk mellett a nyárson sült, pácolt borjúmáj is helyet kapott a betyáros ételek között.

A puha, omlós libacombot rántott burgonyatallérral, könnyű zöldséges feltéttel és savanyúsággal tálalják. Az egyszerű, hagyományos ízek és fogások kedvelőinek a békebeli töltött csirke ajánlható, egészben sütve krumplipürével és házi kompóttal, amivel akár egy kisebb család is jóllakhat. Vagy egy nagyétkű családfő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb halálos baleset a be nem kötött öv miatt

A KSH elemzése szerint a balesetben elhunyt sofőrök 72 százaléka nem használt biztonsági övet. Tegnap egy 47 éves férfi kirepült az autóból és szörnyethalt Hódmezővásárhely és Szeged között. Tovább olvasom