Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Bezáratta a cukrászdát az APEH

Szeged - Újra bezáratta az APEH a Dugonics tér 2. alatt működő cukrászdát. Az üzletvezető nem akart nyilatkozni az ügyről, de úgy tudjuk, hogy az egyik alkalmazott elmulasztotta a nyugtaadást, ezért büntették meg a cukrászdát.
Mint a kirakatban látható feliratból kiderül: hatvan napra ismét bezáratta az APEH a Dugonics tér 2. alatt működő cukrászdát. A tájékoztatón az olvasható: „adótörvényekkel kapcsolatos jogszabálysértés miatt" nem nyithat ki az üzlet december 29-éig.

Felkerestük az üzletvezetőt, aki kérte, ne írjuk le a nevét, és nyilatkozni sem akart az ügyről. Információink szerint nyugtaadási kötelezettségét mulasztotta el az egyik alkalmazott, ezért záratta be a helyet az adóhatóság.

Ez a felirat olvasható a kirakatban. Fotó: Miskolczi Róbert
Ez a felirat olvasható a kirakatban.
Fotó: Miskolczi Róbert

Mint korábban megírtuk, idén január másodikán egy hónapos kényszerpihenőt rótt ki az APEH ugyanerre az üzletre. Úgy tudjuk, akkor egy próbaidős pultoslány felejtett el blokkot adni két kávéért. Most, október 31-étől már két hónapra szól a büntetés. Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának sajtóreferense, Németh Gabriella azt mondta, konkrét ügyben nem nyilatkozhat, mert minden információ adótitoknak számít.

Általánosságban azonban elmondta, hogy három esetben szabhat ki az adóhatóság egymillió forintig bírságot, illetve bezárást: ha az alkalmazott nincs bejelentve, ha igazolatlan eredetű árut forgalmaznak, vagy ha a nyugtaadási kötelezettségnek nem tesznek eleget.

Mindhárom esetre igaz: ha először történik szabálysértés, 12 napra zárathatja be az üzletet az adóhatóság. Második alkalommal 30, minden további esetben 60 nap bezárás a büntetés. Ugyanakkor a blokk adásának elmulasztása esetén a vétséget elkövető alkalmazott is büntethető mulasztási bírsággal 50 ezer forintig.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. realista 2008. november 10. 18:22
  „Ez sajnos mind igaz. New Yorkban 4 azaz négy képviselői körzet van, ellentétben Szegeddel, ahol 24-26. Minek? Úgy sem csinál senki semmit.
  Madzsar.: Én nem vonnám össze, nem ritkítanám. Egyszerűen mindet elhajtanám dolgozni. Ha akar, képviselősködjön, de ingyen. Illetve nem ingyen, hanem a napi keresetéért, mert az lehet igazolt hiányzás(így lehet chatezni, meg stratégiai játékot játszani ülésezés közben, már ha bemegy, ki a fenét érdekel?). Utazzon vonattal, ahogy mindenki. Semmi plusz juttatás nem kellene járjon, így több száz milliót spórolnának, és eddig is tehették volna. Mindig a kicsiről húzzák le a bőrt. Anno, amikor az olajszőkítési balhék voltak, abból is sokan húztak hasznot, de nem közülünk, mi kicsik vagyunk. Minket csak nyúzni lehet. Én is unom, és gondolkozom erősen, hogy elhúzok innen a büdös fenébe, ahol értékelik a tudásom, a gyakorlatom, anyagilag és erkölcsileg is, és nem kell nyomorogjak a 2 gyerekemmel, akiket egyedül nevelek(diplomásként). Mellé, itt nem látom a jövőjüket nekik sem, a sajátomat meg még kevésbé.”
 • 58. edsszalyu 2008. november 06. 22:15
  „.. es a kutyageci a Rigojancsiba az smafu?”
 • 57. +36 2008. november 06. 09:15
  „Madzsar-hoz! és magyarokhoz is!

  ....és ne kapjanak a képviselők 1 fillért sem amíg ki nem húzzák az országot a szarból!!!
  valamivel járuljanak már hozzá ők is!

  az ezer leggazdagabbtól is várnék valami adakozásfélét!

  magyarországi és magyar nemzetiségűek érdekeit MINDEN parlament felszólalásnál képviselje 1 önkéntesekből álló folyamatosan változó összetételű kontrollcsoport!!!!
  ne mehessen át olyan ami nem érdeke a lakosság többségének!”
 • 56. Hóha 2008. november 06. 08:04
  „Madzsar! Igazad van.
  De tudod: "El lehet innen menni! Tessék!"
  Hát én ezen gondolkodom most.Pedig az elmúlt 16 évben fizettem annyi adót,hogy 2 nyugdíjas vígan megélt belőle szerintem.”
 • 55. Madzsar. 2008. november 06. 05:44
  „Amíg pl. a politikusaink számla nélkül (bemondásra) havi félmillás költségtérítést markolnak fel, addig hogy várhatjuk el, hogy a nép tisztességesen játsszon??? A parlament létszámát 100 főre csökkenteni, a megyéket összevonni nagyobb régiókra, a 3200 önkormányzatból elég lenne a tizede is, állami aktakukacok 75%-át kirúgni és átképezni, egyszerűsíteni az adórendszert, megszüntetni a bürokráciát és a korrupciót, felsőoktatási mércét helyére rakni és tizedennyi diákot felvenni, szakképzést minőségi szintre emelni... Tovább is van, monnyam még? Mindenki tudja, hogy mitől rohad ez az ország, de nem teszünk semmit, csak pofázunk és nézzük ahogy minden tönkre megy. :-/”
 • 54. nagypappa 2008. november 06. 04:09
  „Én adok nyugtát. Kell is adnom, mert akkora a rezsim, hogy a bevételhiány azonnal veszteségessé tenné a vállalkozást.

  Sajnos évek óta folyamos forgalom csökkentést kell a kötelezettségek folyamatos emelkedése mellett elkönyvelni.
  Magyarul... csak vegetálunk.
  A gyerekeim külföldre készülnek, nem akarják az apjuk keserveit átélni.
  Ha mindenki külföldre megy, és csak a nem fizetők maradnak,miből fogunk nyugdíjat kapni?.

  Talán a legnagyobb tévedést abban látom, hogy a vállalkozó egy kávéjával akarnak kő keményen példát statuálni. A nem vállalkozók, feketézők, rokkantságin tengődők, ügyvédek, orvosok zacskóit nem markolásszák.
  Pedig onnan is lenne mit kirázni.

  Másik

  Ingatlan.

  Ugye mindenkinek egy ágy kell ahová álomra hajtja a kis fejét?
  Akkor akinek második, harmadik, lakása van azt hasznosítja. Vajon hányan fizetnek után a adót?
  Ugye ez nem jó az adó szempontjából mert sok munka van a felderítéssel?
  Egyszerű, a második, többedik ingatlan után automatikusan adót fizettetnék.
  Dőlne a lé!
  Hangsúlyozottan az után az ingatlan után NEM, ahová a tulajdonos állandóra van bejelentkezve.”
 • 53. LÁSS NE CSAK NÉZZ!!! 2008. november 05. 21:28
  „a hiba nem az APEHban és nem a nyugtát nem adó szerencsétlen kereskedőben és még nem is a nőgyógyászodban van akinek odatartod......, hogy gyógyítson meg !!!

  Vagy adjon nyugtát a duplájáról??? Az tetszene?
  Ugye ez sem tetszik. Ha meg nem akkor ne itt emeld föl a hangod és adj tippet az elnyomó hatalomnak (lásd állam), mert ez szarrágóság és spicliskedés!

  LÁSS NE CSAK NÉZZ!!!”
 • 52. csak gy tovább 2008. november 05. 21:10
  „mi lenne ha mindenki ezt a hatalmas okosságot otthon kamatoztatná a saját háza táján mielőtt ítélkezne.
  ezért tart itt az ország mert a mutogatáson kívűl minden nehéz”
 • 51. edesszaju 2008. november 05. 19:14
  „...raadasul ondo volt a Rigo Jancsiban”
 • 50. Hóha! 2008. november 05. 18:59
  „Valaki említette hogy a vállalkozók terepjáróval járnak. Hát nevetnem kell. Nézzünk már körül,hogy kiknek van drága autója. Nőgyógyászok (említették). Talán,ha szabad mondani,akkor még az ügyvédeket is odatehetnénk.Ott azért lehetne próbatanácsadás.
  Villanyszerelőt még nem láttam mondjuk egy BMW MX5-tel(vagy hasonlóval) repeszteni dolgozni.

  Joy! Kíváncsi lennék mi a foglalkozásod.
  Én csak annyit tennék hozzá: túl sok közalkalmazott és köztisztviselő, na meg képviselő (pardon már:politikus) van ebben az országban. Ezen embereket is azok tartják el,akiknek a nyugdíjasokat is el kell tartani.
  A statisztikák: lényegtelen,hogy hány % különbség van az adófizetési arányban. Az a kérdés,hogy a nyugdíjasok átlagnyugdíja és a minimálbér hogyan viszonyulnak egymáshoz.Illetve a munkanélküli segély összege a minimálbérhez.
  Miért éri meg sok embernek inkább segélyen lenni,mint elmenni minimál bérért dolgozni?
  Tovább megyek. 2020 után miből lesz finanszírozva a nyugdíj?
  Kedves Apehosok, az Önök nyugdíja sem biztos 2020 után.Ha pedig az adófizetőket ekkora bírságra (vagy jövedelem kiesésre) büntetik,akkor nagy bajban lesz az ország.Nem is lesz kit megbüntetni egy idő után.Mindenki megy segélyre.Jó lesz?”
 • 49. tesó 2008. november 05. 18:44
  „A gogol utcai alkatrészboltba soha nem adnak nyugtát és be sem ütik a gépbe...arra nem jár az apeh?”
 • 48. morai 2008. november 05. 17:32
  „joy - Nem kívánok vitatkozni, de mivel te "valóban jársz EUrópába, nem csak ittHUNról osztod az eszet!" és "nézzünk utána a statisztikáikban, arányaiban sokkal többen járulnak hozzá a lengyeleknél a közöshöz, mint ittHUN!" valamint "nézzük meg az EU országai lakóinak adófizetési hajlandóságát!",

  ITT EGY AKTUÁLIS ADAT: Magyarországon a bruttó nemzeti terméknek 2005-ben 37,4 %-a, 2006-ban 37,2%-a lett befizetve mint adó. A lengyeleknél ez 32,8% (2005) és 33,8% (2006) volt. Itt a tabella:
  http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/taxation/gen_info/economic_analysis/tax_structures/Structures2008_main_results.pdf

  Most kérdezhetném, hogy milyen ökörségeket írkálsz, meg kötözködhetnék, hogy az adófizetési hajlandóság ugyan mit is jelent, mert végül is az a döntö, amit befizet az ember (vagy sem), de mint mondottam volt, nem a vita kedvéért írtam ezt a pár adatot. Csak infóként azoknak, akiket a tények érdekelnek.”
 • 47. Makk Marcsii 2008. november 05. 17:32
  „Helyes, ha az adócsaló rohadék dúsgazdag vállalkozók üzleteit becsukják, pláne ha nem ez volt az első eset. MINDIG a kis emberek fizetnek több adót, ÁFA-t, örülök ha a nagyobb halak közül is lebuktatnak pár adócsalót.

  Ne legyen irgalom a bűnözőkkel!”
 • 46. joy 2008. november 05. 16:43
  „[26] N.B:
  Tökéletesen igazad van!!!
  "... majd, ha a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet..."
  És mindenki egyaránt tesz is bele!
  Akkor lesz itt, ha nem is kánaán, de tisztességesebb élet!
  De amíg 1esek törvényesen lop6nak, csal6nak, addig a nagy tömegnek mindig is sz.r lesz ittHUN!”
 • 45. joy 2008. november 05. 16:39
  „[23] bélabácsi!
  Kételkedem.
  Konkrétumot is tudsz írni, vagy csak állítasz valamit, mint aki UFÓ-t látott?
  /Természetesen, ha magyar a főnök, bármi +történhet.../”
 • 44. joy 2008. november 05. 16:29
  „[22]svéd!
  Állításod szerint!
  Mindenesetre Krakkóban mindenhol kaptam számlát, az éttermekben, ahol kajáltunk kártyával asztalunknál tudtam fizetni, a Posztóház bazárjában is, és az összes múzeumban, egyéb kisüzletekben is!
  A zsibvásár volt egyedül, ahol nem adtaxámlát!
  A fekketemunkássághoz nem csak rabszolga, de rabszolgatartó is kell!!!
  /Épp a külföldön munkátvállaló magyarok azok, akik többségében kezdeményezik a bejelentés elmulasztását, és hogy meglepődnek, ha rögvest elzavarják őket!/
  Nézz utána a statisztikáikban, arányaiban sokkal többen járulnak hozzá a lengyeleknél a közöshöz, mint ittHUN!

  Én valóban járok EUrópába, nem csak ittHUNról osztom az eszet!

  Állításomról nézd meg az EU országai lakóinak adófizetési hajlandóságát!
  Már az nagy dicsőség, ha nem az utolsók között vagyunk!

  Egy kis olvasni való:
  http://www.magyarnarancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=14335”
 • 43. zsolti72 2008. november 05. 15:23
  „Pár éve évfordulonkra gondoltam meglepem feleségem, elmentem gyors tortát venni... kérdezem milyen.. stb.. friss??... igen... este kiderült feleségem is vett tortát ugyanonnét de Ő előrendelte...
  jött a kostoló a pár napos a vevőre rásozott, és a friss... ÓÓÓóóriási volt a különbség... én meg égtem....azota lettek gyerköcök és évi 4-5 tortát veszünk, meg nagyszülőknek is de ragaszkodok hogy nem Szegeden főleg a Z-től ... inkább kocsikázunk ujszentivánra....

  Amugy rühellem ha szart adnak el...”
 • 42. flexsnake 2008. november 05. 14:58
  „Egyszer ittam itt kávét....nemgyőztem fogatmosni :D Pocsék és igénytelen az egész.Régen még a József Atillán is lehetett normális fagyit kapni.Most egyedül talán a palánk a jó meg a strandon az a nemtudom milyennevű :D”
 • 41. morai 2008. november 05. 14:50
  „22 svéd - Egyetértek... Lengyelek és korrektség az két különbözö dolog. Személyes tapasztalataim alapján is mondhatom. Európa nagy részében - Franciaország, Németország, Belgium, stb. - ki nem állhatják öket. Nem véletlenül.”
 • 40. Zs 2008. november 05. 14:36
  „Izácska36!, Keresztanyám :))))

  Egyelőre Zs a(z egyik) becsületes nicknevem... - uszkve 15 éve, de filózom a "Zs bácsi" hivatalos deklarálásán, mert páran már így szólítanak :( - el kell fogadni a Gergely-naptár könyörtelenségét.
  Ne gondolj valami "gyerek"-nek...

  A megnyugvás meg csak a jó emlékezetednek szólt (ez nem vélemény)... - ha már Te is hálát adtál érte... :)”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentették Kumborékat

Szeged - A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság pénteken hirdettek ítéletet a Kumbor Tibor és társai elleni büntetőperben. Tovább olvasom