Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Bezerédi Zoltán minden premier előtt nagyon izgul

Szeged - Izgulnak a fellépések előtt az olyan "öreg színházi rókák" is, mint Bezerédi Zoltán. A Kossuth-díjas színművész Alfred Doolittle-t játssza a My Fair Ladyben a Dóm téri szabadtéri játékokon.
Harmadjára lép színpadra a Dóm téren Bezerédi Zoltán. 1977-ben elsőéves főiskolásként gyakorlaton volt Szegeden, s a Lear királyban lépett színpadra, amelyet Vámos László rendezett – egymondatos szerepe volt. Később az Iglódi István által színpadra vitt La Mancha lovagjaiban játszott, papként lépett a szegedi szabadtéri színpadára. A 2010-es My Fair Lady a harmadik. – Kis kihagyásokkal, érettséginyi szünetekkel jövök Szegedre – nevetett a Kossuth-díjas színművész.

– Szeretem a nagy tereket, a szegedi Dóm tér mindig izgatott. A zenés műfajnak különösen jól áll ez a nagyság – magyarázta. – Mindig újra és újra rácsodálkozom, hogy milyen szép város Szeged. Nagyon jól érzem itt magam.

Bezerédi Zoltán elmondta, már 160-nál is több premieren van túl, de még az olyan öreg színházi rókák is, mint ő, izgulnak a fellépések előtt. – Asher Tamás mindig röhög rajtam és Máté Gabin, hogy ott ül a Katona József Színház büféjében két iszonyúan remegő lábú, kétségbeesetten szöveget mondó, nagyon tapasztalt színész. Nem hiszi el, hogy még mindig képesek vagyunk egy kicsit összetojni magunkat egy premieren – mesélte.

Fotó: Schmidt Andrea
Bezerédi Zoltán Alfred Doolittle szerepét kapta.
Fotó: Schmidt Andrea

Az ismert színművész korábban már játszott a My Fair Ladyben, de más szöveggel. Az idei szabadtéri előadás dalait ugyanis Varró Dániel friss, zseniális fordításában hallhatja a közönség. – Nehéz helyzetben vagyok, mert megvan a régi szöveg a fejemben, és a zene érdekes módon a régebbi szöveget húzza elő, nem az újat. Mivel teljesen más a szöveg, olyan, mintha kétszer tanulná meg az ember az egészet, és kétszer annyira kell koncentrálni. Egyszerre kellett tanulni és radírozni, el kellett felejteni a régit és megtanulni az újat. Ez volt a legnehezebb!

Az egész családja és a barátai is kíváncsiak Bezerédi Zoltán játékára, ezért később Szegedre utaznak ők is. Ahogyan Gálvölgyi János unokája, úgy az ő kisfia is fellép a darabban. A 10 éves Bezerédi Bendegúz Mihálynak már vannak színpadi tapasztalatai: kétszer megnyerte a Lázár Ervin országos mesemondó versenyt, s egy alkalommal édesapjával is fellépett 1300 ember előtt a Vígszínházban, a költészet napján. – Amikor elindultunk, azt mondta a kisfiam: "Apa, nagyon félek!", mire azt mondtam neki: "Nyugi, én is!" – mesélte nevetve a színművész.

Olvasóink írták

  • 1. Lakos 2010. június 29. 09:54
    „Ha izgul, az a színészi alázatnak és a közönség tiszteletének a jele.
    Nem azért ideges mert nem tudja megoldani a feladatot, hanem hogy a legjobbat hozza ki magából. Ez is jelzi milyen nagyszerű színész. Sok sikert neki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traffipax július - Csongrád megye

Csongrád megyében júliusban várhatóan az alábbiak szerint települnek sebességmérő készülékek. Tekintse meg listánkat! Tovább olvasom