Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Biciklijébe kapaszkodva mászott ki a gödörből

Biciklijébe kapaszkodva mászott ki a gödörből
Kölcsönbiciklivel jár Zahorán Róbert - a szegedi férfit és kerékpárját hétfőn nyelte el a Diófánál egy csőtörés ütötte, 2,5 méter mély lyuk. A férfi elmesélte, hogyan került a vízbe, és hogyan jutott ki onnan.
Bugyog a víz? Kerülje el!

A csőtörésnél dolgozó vízművesek azt mondták, az internet tele van olyan videókkal, ahol gyanútlan állampolgárok a csőtörésnél elmerülnek. Azt tanácsolták, ha valaki a beton alól bugyogó vizet lát, akkor azt messzire kerülje el. Nem tehet tudni, hogy a víz tartja-e a betont vagy a talajt.
– Több piacon dolgozom takarítóként, a Mars térre tartottam az Olajbányász térről. Negyed 7 felé értem a Diófához, láttam, hogy az út jobb oldalán sok víz van, ezért a kerékpárút bal, száraz oldalán tekertem. Ahogy a vízfolyás mellé értem, megbillent a beton és befordított a gödörbe – mesélte lapunknak Zahorán Róbert. A 41 éves férfi az a szerencsés kerékpáros, aki karcolás nélkül túlélte a hétfő hajnali, Csongrádi sugárúti csőtörést, ahol egy 2,5-3 méter mély, vízzel telt lyuk elnyelte. Róberttel a baleset helyszínén találkoztunk, a vízművesek épp az utat tisztították.

A kerékpáros férfi balesetét többen nézték a közeli trolimegállóból, mindössze egy fiatal nő próbált neki segíteni. – Azt kiáltottam neki, hogy menjél el innen! Féltem, hogy ő is elmerül. Nem éreztem semmit a lábammal, a bicikli beakadt a betonba, én meg a kerékpárra kapaszkodva másztam ki. Ahogy kiértem, szélvédett helyre húzódtam, és felhívtam a kollégáimat, akik autóval értem jöttek. Mire megérkeztek, a nadrágom keményre fagyott – folytatta. Zahorán Róbert telefonján megmutatta, milyen sötét volt hétfő reggel, a legközelebbi lámpa is több mint 10 méterről világít. – Láttam, mi történt a biciklivel, sajnálom, hogy összetört. Egy frissen felújított Camping volt, még nem kaptam vissza. Most kölcsönbiciklivel járok dolgozni, az autó nem éri meg, a tekerés még egészséges is – mesélte Zahorán Róbert.

A 41 éves férfi még csak meg sem fázott. Elmesélte, a baleset után hazament, forró fürdőt vett, majd teázott. Amikor kiengedett, még aznap visszament dolgozni. – A kötelesség, az kötelesség. A kollégák viccelődve azt kérdezik reggelente: ugye, most nem fürödtél? Meg persze szörnyülködnek, a lyukat látva akár ott is maradhattam volna – mondta Róbert.
 
Zahorán Róbert a hétfői baleset helyszínén. A férfi azt mondta, még csak meg sem fázott, kiengedés után ment dolgozni. Fotó: Segesvári Csaba
Zahorán Róbert a hétfői baleset helyszínén. A férfi azt mondta, még csak meg sem fázott, kiengedés után ment dolgozni. Fotó: Segesvári Csaba


A Szegedi Vízmű Zrt.-től megtudtuk, a víz- és csatornahálózati üzemének több szakembere összesen 14 órát dolgozott a szivárgás elhárításán, a cső javításán. A gödör zárása folyamatban van, a hét második felében betemetik, az aszfaltozás az időjárástól függ. Balaton Krisztina szóvivő elmondta, 5 méternyi csövet cseréltek ki, mintegy 6 ezer köbméter ivóvíz folyt el. Ez egy átlagos négyfős család 27 évi teljes fogyasztása.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bevásárlókocsi még mindig a legjobb betegszállító

A bevásárlókocsi még mindig a legjobb betegszállító
Egy éve gyűjtés indult, hogy a szegedi klinikákon lecserélhessék a 18 éve betegszállításra használt fém bevásárlókocsikat. Tovább olvasom