Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Biciklikerék defekt az éjszaka közepén: van megoldás!

Szeged - Mit tesz a szegedi, ha az éj közepén kap defektet a bicikli kereke. Lehetne az is a válasz, hogy magában zsörtölődve hazatolja a sérült kétkerekűt. De van más megoldás is: bicikli belső automata.
Ha olyan szerencsénk van, hogy a Kálvária sugárúton vagy az újszegedi uszoda mellett robbannánk le, akkor semmi ok a pánikra. Pár lépésnyire van a megoldás. Csak egy feltűnő, sárga színű automatát kell keresnünk. Némi aprópénzért cserébe kapunk is egy kerékbelsőt és neki is láthatunk a javításnak.

Kerék belső gumi automata a Kálvárián
Kerék belső gumi automata a Kálvárián


„Rendkívül praktikus. Volt, hogy vasárnap robbantam le a biciklimmel. Ilyenkor nehéz szerelőt találni. De itt ez az automata. Néhány perc alatt ismét gurulhattam, amerre akartam." - Mondja Gergő, akit a Kálvárián lévő automatánál kérdeztünk.

De nem csak a biciklink szerelését könnyíthetik meg ezek a gépek. Régebben a Mars téren, a buszpályaudvaron volt egy rágóautomata. Ezt sajnos már leszerelték. De lépten-nyomon lehet találni, hideg ital gépeket a városban. És egyes közintézményekben, kórházakban vagy egyetemi épületekben, van csoki- és nasiautomata. Találtunk a ketteskórházban olyat is, amiben még tampont is lehetett kapni.

Tampon az automatában
Tampon az automatában


„Régebben volt óvszer is a gépben. De sajnos az mostanában már nincs benne." Istvánt a kettes kórházban kérdeztük, aki diákmunkásként étel kiszállító. Azt is megjegyezte, hogy jó lenne, ha a városban kifejezetten óvszer automata is lenne. De sajnos az egyetlent, ami volt a JATE klubban, már leszerelték, ahogy arról már egy korábbi cikkben beszámoltunk.

A legérdekesebb ilyen gépezet mégis a Szeged Plázában található. A feromon automata. Pár száz forint ellenében a leghíresebb parfümkészítők termékeiből kaphatunk egy kis permetet. És még ajándék is jár az illat mellé.

Feromon automata a Szeged Plázában
Feromon automata a Szeged Plázában

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. maroskakaroly 2012. augusztus 17. 11:04
  „Akkor mutatok egy másik megoldást. Ezt töltsétek le mobilra, ingyenes: http://minu.me/-bringapont Többek között meg lehet nézni benne azokat a benzinkutakat, ahol van bringaPONT, azaz ingyen használhatod a szerszámokat, segítenek mondjuk egy defektnél.”
 • 25. geza 2012. augusztus 13. 13:28
  „A mostani kerékpárok egy nagy része gyorszáras, nem kell készlet a kerék kiszereléséhez. A gumi levételéhez kell egy "szerszám". Amúgy én hordok magamnál egy tartalék belsőt, pumpát és a gumi kiszedőt. Elfér a nyereg alatt, nem okoz gondot ha ki kell szedni (kb 5 perc alatt megvan)”
 • 24. tothkornel6785 2012. augusztus 12. 22:43
  „Milyen nagy lelkesedéssel írják "Biciklikerék defekt az éjszaka közepén: van megoldás!" hát igen..2helyen csak a városban (ami nem is olyan kicsi hogy 2db elég legyen) és éjszaka szerintem nem a kálvária fele mennek biciklivel "olyan" sokan..az újszegedi az jó ötlet volt. De ilyen jó lenne akár a Víztorony téren,Széchenyi téren,Mars téren,Rókusi tesco előtt.”
 • 23. u78 2012. augusztus 12. 21:30
  „15hsz.!úgy ahogy mondod!nagyon unom már,mikor este egy ilyen idióta jön velem szembe,de kizárt,hogy venne az ilyen automatákból,minek is,a rendőrök le sem sz@rják és úgy is rendszeresen osztogatnak ingyen lámpákat.de ez a cikk nem erről szól tudom:)”
 • 22. ossian33 2012. augusztus 12. 21:25
  „12. Dizel 2012.08.12. 12:05
  Igazad van, a kép alapján rá nem jöttem volna soha, h biciklibelső van az automatában.”
 • 21. jozko 2012. augusztus 12. 18:50
  „Esetleg egy mobiltelefon is segítségünkre lehet...
  Szerencsés esetben az egyik családtag "elugrik" értünk kocsival - és otthon a garázsban minden kéznél van a pár perces szereléshez...
  Jó esetben - de ahol több bringa is van a családban, nem árt a tartalék belső és a szerszámkészlet.
  "Hála" az üvegpalackokat a járdákon miszlikbe törő randalírozó gazembereknek, van némi gyakorlatom a szerelésben.

  Ajaj, jobb lesz talán mégis az automatákat dicsérnem, mert rögtön a szememre hányjátok, hogy én az ELI-t is ellenzem...
  Mindent a maga idejében!”
 • 20. p79 2012. augusztus 12. 17:58
  „Ez elég "hihető" sztori. Mondjuk, ha egy kontrás bringa hátsó kereke kapott defektet, akkor volt az illetőnél 10-es és 15-ös villáskulcs, gumileszedő, pumpa, még esetleg hintőpor is, csak épp belső gumit felejtett el magával vinni. De szerencsére ott volt a közelben egy gumi automata, amivel egy csapásra megoldódott a probléma... :-)”
 • 19. fóbia 2012. augusztus 12. 17:15
  „"Régebben a Mars téren, a buszpályaudvaron volt egy rágóautomata. Ezt sajnos már leszerelték." Pontosítanék. Kivették a tartójából, ami még most is ott meredezik, kíváncsi vagyok, mikor hasítja szét egy ember fejét. mert ugye azt már olyan nehéz lenne leszerelni.”
 • 18. Wacky 2012. augusztus 12. 17:14
  „,,Rendkívül praktikus. Volt, hogy vasárnap robbantam le a biciklimmel. Ilyenkor nehéz szerelőt találni. De itt ez az automata. Néhány perc alatt ismét gurulhattam, amerre akartam." - Mondja Gergő, akit a Kálvárián lévő automatánál kérdeztünk.

  ez nekem nem világos...
  1: egyik vasárnap lerobbant a biciklivel és kicserélte a belsőt(de hogy mivel szedte szét a kerékpárt és hogyan fújta fel arról már nem szól)
  2: a cikk írója a Kálvárián lévő automatánál kérdezte a Gergő gyereket
  kérdés: hogyhogy éppen ott volt ez a Gergő gyerek, és ha találomra ment ki a DM munkatársa vajon mennyit várt mire jött egy emberke hogy használja ezt a szerkezetet??”
 • 17. klj-54 2012. augusztus 12. 15:23
  „A Hervisben vettem a bringámat aminek a kerekében valamilyen lötty van, ami ha defektet kapnék öntömít.
  Csak a csongrádi végén tudom felfújni mert 4.2 atmoszférára fújom:)
  4.5 a plafon!”
 • 16. zx001 2012. augusztus 12. 14:08
  „,,Rendkívül praktikus. Volt, hogy vasárnap robbantam le a biciklimmel. Ilyenkor nehéz szerelőt találni. De itt ez az automata. Néhány perc alatt ismét gurulhattam, amerre akartam." - Mondja Gergő, akit a Kálvárián lévő automatánál kérdeztünk.

  Annyria életszerű, hogy kedvem lenne még többet megtudni a vasárnapi defektekről.”
 • 15. Belga28 2012. augusztus 12. 13:56
  „Ésszerűbb lenne egy olcsó villogókat áruló automata a mai helyzetben.”
 • 14. babar 2012. augusztus 12. 13:33
  „A Bounty-ban fogkefe automata van..”
 • 13. Dizel 2012. augusztus 12. 13:25
  „Mi pénzért adja az automata a gumit? :)”
 • 12. Dizel 2012. augusztus 12. 12:05
  „Milyen jó lenne ha magyarul is rá lenne írva Mo.-on.”
 • 11. bringaske 2012. augusztus 12. 11:58
  „Ez tényleg elég nagy gagyiság, és dupla áron is van! Meg az éjszaka közepén honnan kerít elő az illető pumpát és szerszámot?”
 • 10. Lázárhelyi 2012. augusztus 12. 11:17
  „Gondolom viszik a belsőt, mint a cukrot!
  Azért én megkérdeztem volna az üzemeltetőt is, vajon naponta hányszor kell újratölteni a berendezést.”
 • 9. öregvegyész 2012. augusztus 12. 11:09
  „Van még a klassikus paraszt megoldás is, Kivenni a belsőt és tömören szénával kitömni.
  Éppen tegnap gondolkodunk azon,hogy régen szerelőkészlet pumpatartó is volt a bicikliken ,ma meg azt lopnak és rongálnak amit elérnek.”
 • 8. öregvegyész 2012. augusztus 12. 11:01
  „Bocsánat én eddig úgy tudtam a feromonok a rovarok uvari csalogató anyagai. De csináltam kandisznó szagot ig mint ivari csalogató anyagot Hét ezek garantálom nem parfőmök.Ez utóbbi lemoshatatlan,tapadó, penetráns szag,mely a későn ivartalanított kan,húsának főzése után is megmarad, Ennyire tájékozatlan a DM?”
 • 7. roxper 2012. augusztus 12. 10:56
  „A multik vasárnap is nyitva vannak, én pl uazt a kínai vacak ragasztószettet harmadáron vettem az obiban, mint amennyiért a kerósboltok adják...”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pákh Imre Munkácsy-meséje

Munkácsy Mihály képeit gyűjti az Amerikában élő magyar üzletember, Pákh Imre. Gyerekként kezdődött rajongása. Tovább olvasom