Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bicikliket válogat Nagy Ervin és Juronics Tamás a Dóm téren

„Bringacastingon" választja ki a főszereplő és a koreográfus azokat a drótszamarakat, amelyek színpadra gurulhatnak a Leányvásár című operettben nyáron a Dóm téren. A hétvégi program során akár tekerhetünk is a művészekkel, és belépőket is lehet nyerni az előadásra.
Harminc bicikli is „szerepel" a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóprodukciójában, a Leányvásár című operettben. Gothár Péter rendező a darab bizonyos jeleneteiben nagy szerepet szán a kétkerekű járműveknek, úgyhogy azok a vállalkozó kedvű szegediek, akik benevezik sajátjukat a május 4-i, szombati bringacastingra, fontos segítségére lehetnek a készülő produkciónak.

A program regisztrációval kezdődik: reggel fél tízkor a REÖK előtt várják a bicikliket és tulajdonosaikat. Jelentkezni bármilyen, felnőtt kerékpárral lehet. A kellemes tavaszi délelőtt közös tekeréssel folytatódik, hiszen Juronics Tamás koreográfus és a darab főszerepét alakító Nagy Ervin vezetésével a jelentkezők átgurulnak a Széchenyi téren keresztül a Dóm térre. A résztvevők a helyszínen limonádéval frissíthetik fel magukat, majd elindul a bringaszépségverseny, ahol a művészekből álló kétszemélyes zsűri válogat majd a felsorakozott járművek közül.

Érdemes minél előbb regisztrálni a castingra, hiszen aki az első húsz között vállalja, hogy testfestők a Leányvásár emblémáját rajzolják az arcára, lábára vagy karjára, páros belépőt kap az előadásra. Ráadásul olyan népszerű művészek társaságában léptetheti fel kedvenc járgányát a Dóm téri deszkákon, mint Schell Judit, Hegedűs D. Géza, Ujlaki Dénes vagy éppen Keresztes Tamás. A biciklikre június 21-étől a szegedi próbákon és három előadásnapon lesz szükség.

A Leányvásár július 5-én nyitja az idei Szegedi Szabadtéri Játékokat, és még két estén élvezhetjük a népszerű dalokat, mint például a Kettecskén vagy a Gilolo. Gothár Péter rendezésében és szerzőtársai, Varró Dániel és Vinnai András közreműködésével teljesen új köntösben láthatják a nézők a művet. Az előadáson végigvonuló, fő helyzetkomikum a kövérek és soványak ellentétére épül, amely számtalan kacagtató helyzetet szül, és a darab egyik fontos bonyodalmát, Tom Miggles álcáját is hangsúlyosabbá teszi.
(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Deutsch: Már nem vagyunk kukamanók

A néppárti képviselő szerint konfliktusaink fő oka Európával az, hogy korábban kukamanóként ültünk az EU testületeiben, de most van véleményünk. Tovább olvasom