Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Biciklistül lökte fel egy autós Julikát

Segítségnyújtás nélkül hajtott tovább egy autós, miután elütötte a bicikliző Terhes Lajosnét az egyik sándorfalvi kereszteződésben. A helybeli nyugdíjas asszony, akit nagyon megviseltek a történtek, nem sérült meg. A rendőrség eljárást indított.
Mikor hívjunk rendőrt?

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, ha a balesetben csak anyagi kár keletkezett, és senki sem igényel orvosi ellátást, a felek a helyszínen megegyezhetnek, kié a felelősség. Ha az anyagi kárral járó balesetben nem tudnak megegyezni, indokolt rendőrt hívni. 

A hatóság értesítését követően minden érintettnek a helyszínen kell maradnia! Sérülés esetén értesíteni kell a mentőszolgálatot és a rendőrséget is. Minden hálózatból díjmentesen hívható a 112-es általános segélyhívó.
– Nagyon megjártam, azóta is a hatása alatt vagyok. Teljesen kivagyok, azóta is fent van a vérnyomásom – kezdte a sándorfalvi Terhes Lajosné, amikor a közelmúltban történt balesetéről kérdeztük. Az eset még a múlt héten történt az Ady Endre és a Kolozsvári utca kereszteződésében.

 A nyugdíjas asszony a postáról tartott hazafelé. – Mindig le szoktam szállni a kereszteződésekben, de most nem így tettem. Ahogy véget ér a kerékpárút, ki akartam hajtani az útra. Az autós merőlegesen jött, de rossz oldalon. Amikor visszarántotta a kormányt, akkor ütött el és lökött fel. Még jó, hogy nem engedtem el a kormányt, különben lerepülök a bicikliről. A bal oldalammal rázuhantam a köves útra. Jól fel voltam öltözve, ezért nem törtem össze magamat – idézte fel a történteket.

Terhes Lajosné csak annyira emlékezett, hogy „egy szép, szilvakék autó volt, aminek nagy kerekei voltak". – Ott hagyott, ahová zuhantam. Néhány méterrel arrébb leállt az egyik ház előtt. Biztos azt nézte, ott pusztulok el, vagy felállok. Egy akkor érkező házaspár autóval utánament. Azt mondták nekem, hogy látták, egy nő ült a kormány mögött és reszketett. Aztán elhajtott. Ott álltam az utcasarkon fél órát. Úgy összetört a biciklim első kereke, hogy mozdítani sem tudtam. Húztam, majd megemeltem a kormánynál, de csak néhány métert tudtam cipelni. Senki nem segített. Egy helybeli megkérdezte tőlem: „Julika, mi történt veled?" Ő segített a boltig elhozni, onnan a férjemmel talicskán cipeltük hazáig – mondta.
Terhes Lajosné kerékpárjának első kereke sérült az ütközésben. 9500 forint a kára. Fotó: Kuklis István
Terhes Lajosné kerékpárjának első kereke sérült az ütközésben. 9500 forint a kára. Fotó: Kuklis István

 A szerencsétlenül járt 67 éves asszony a történtek óta fél biciklire ülni. A kerékpár első kerekét ki kellett cserélni, kedden készült el, 9500 forintba került.

– Azt szeretném, hogy az autós legalább a káromat térítse meg. Ha megjegyeztem volna a rendszámát, biztos bejelentettem volna a rendőrségen – tette hozzá.

Erre nem lesz szüksége Terhes Lajosné Julikának, mert mint azt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, miután lapunk szerdai számának Csörög rovatában megjelent az asszony panasza, az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya eljárást indított. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem menekülhetnek a Raiffeisen Bank elől, másodszor is megismétlik az eljárást

Nem menekülhetnek a Raiffeisen Bank elől, másodszor is megismétlik az eljárást
2010 óta húzódik a Raiffeisen Bank Zrt. és a Bakay Nándor utcai társasház lakói közötti per,… Tovább olvasom