Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Bíróság előtt a kübekházi lány brutális gyilkosai

Kübekháza - A magyar kriminalisztika egyik legszörnyűbb gyilkosságát kezdték el tárgyalni Gyulán – az áldozat és a két vádlott Csongrád megyei származású.
A magyar kriminalisztika történetének egyik legbrutálisabb gyilkosságát kezdték el tárgyalni Gyulán. Megírtuk: a Békés megyei rendőrök 2011. október 6-án egy battonyai ház udvarát ásták fel, ahol megtalálták a 25 éves kübekházi B. Réka egy évvel azelőtt elásott földi maradványait. A rendőrök még aznap őrizetbe vették a 35 éves szegedi M. Zoltánt, akit azonnal meggyanúsítottak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel. Nem sokkal később az akkor 33 éves, szintén Kübekházáról elszármazó nőt, K. Adriennt és annak élettársát, Sz. Zoltánt is elfogták.

Az ő battonyai házukban élt Réka, akit éveken át kínoztak: testén és arcán cigicsikkeket nyomtak el, fogait és körmeit fogóval kitépték, a lábujjait fogóval eltörték. Gerendára kötéllel húzták fel úgy, hogy a lába nem érte a földet és a fulladás határáig tartották így. Izomstimulálóval a vizes testét megrázatták. A kínzásfajták egy részét kegyeleti okokból nem hozták nyilvánosságra, a vádirat ismertetését követően az ügyész szintén erre hivatkozva zárt tárgyalás kért.

– Egyik pillanatról a másikra ismerkedtek meg és lettek jó barátnők Adriennel. Amikor Réka 19 éves lett, együtt költöztek el Kübekházáról. Utoljára tavaly tavasszal jártak nálunk: Réka annyira össze volt verve, hogy a feleségem meg sem ismerte – mesélte a holttest megtalálásakor lapunknak Radics Attila. Réka nagybátyja kérte unokahúgát, hogy maradjon náluk. – Csak annyit mondott, hogy jó neki Battonyán. Rákérdeztem, hogy mi történt vele, de Adrienn válaszolt helyette. Azt mondta, hogy Réka összeverekedett a nővérével. Sajnálom, hogy nem voltam erélyesebb és nem tartottam minden erővel magamnál – mondta.

A lány kínzásainak egy részét látta K. Adrienn 13 éves lánya is. Ő nem bírta tovább a lelki terhet, s kérte az anyját és élettársát: tegyenek bejelentést a rendőrségen. Ők ezt megtették, de gyilkosként egyedül M. Zoltánt nevezték meg. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a lány életének kioltásában a nő és Sz. Zoltán is részt vett. Mindhárman társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ültek a vádlottak padjára. Az elhunyt lány nagybátyja és felesége a tárgyalással kapcsolatban csak annyit mondott lapunknak: a televízión követik figyelemmel, a következő tárgyalási napokra sem akarnak elmenni, de bíznak az elkövetők példás megbüntetésében.

Olvasóink írták

 • 8. angyal1064@freemail.hu 2013. november 02. 10:49
  „Ilyenkor gondolja azt mindenki hogy vissza kéne állítani a halál büntetést,és még az is megváltás ezeknek a szörnyetegeknek!”
 • 7. Sasu17 2013. november 01. 08:21
  „olvasd el a cikket,MIND A 3 CSONGRÁD MEGYEI SZÁRMAZÁSÚ!!! Felfogtad???”
 • 6. pachakuti 2013. október 31. 20:34
  „4. HAJDÚKFOKOSA

  Battonya (románul Bătania, szerbül ??????, horvátul Batanja[ város a Dél-Alföldi régióban, Békés megyében, a Mezőkovácsházai kistérségben.

  - Nem zavar, hogy Békés megye? Szerinted a románoknak kellett volna adnunk?”
 • 5. té 2013. október 31. 20:11
  „4. HAJDÚKFOKOSA 2013.10.31. 19:21

  azt gondolod két megyével arréb ilyen nem történhet meg?!”
 • 4. HAJDÚKFOKOSA 2013. október 31. 19:21
  „csongrád megyét szivesen oda adtam volna a szerbeknek trianon idején )) utálom ezt a megyét itt van legtöbb kegyetlen gonosz ember”
 • 3. pachakuti 2013. október 31. 15:51
  „Fiatalok.”
 • 2. zoolii 2013. október 31. 14:14
  „Igen, de addig jó lenne, ha rajtuk is végigcsinálnának mindent, többször is!”
 • 1. karaly 2013. október 31. 13:00
  „Remélem 2113-ban szabadulnak az elkövetők!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismert cégek a szégyenlistán

Uniós támogatásuk visszavonását, a már kifizetett pénzek visszafizetését helyezte kilátásba a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 67 szegedi cégnél. Tovább olvasom