Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Bíróság előtt a sorozatrabló sírfosztogatók

Szeged - Négy és fél év után mondhatnak végső ítéletet annak a nyolc tagú banda ügyében, akik tetteiket még 2009-ben és 2010-ben követték el. Hárman közülük ál-kommandósként támadtak egy dorozsmai családra.
Sírokat fosztott ki, valamint kis élelmiszerboltokat és magánházakat akart kirabolni az a nyolc fős banda, akik ügyét kedden tárgyalta a Szegedi Ítélőtábla. A társaság három tagja magukat kommandósnak kiadva 2009 februárjában – ahogy megírtuk – a dorozsmai Vadliba utcában támadt rá egy három tagú családra azok magánházában: a páncélszekrényben levő értékeket akarták megszerezni.

„Annyit kiáltottak, hogy kábítószercsoport, majd a feleségemet a hajánál fogva földre vitték, a kezét összekötözték. A zajra jöttem elő a benti szobából, letepertek, majd pisztolyt szorítottak a halántékomhoz. Mondtam, hogy soha nem volt dolgom droggal, de nem hatotta meg őket. A 6 éves fiamat is kirángatták, és a hűtő elé térdeltették – mesélt akkor lapunknak a krimibe illő jelenetekről a családfő. Az álarcosok végül nem vittek el semmit, nem nyúltak a felszerelt széfhez sem. Sikertelenül próbáltak kirabolni két szegedi mini ABC-t és egy Róna utcai magánházat is, a feltört baksi és szegedi sírokból azonban arany ékszereket vittek magukkal. Első fokon a banda tagjai 5 és 10 év közötti szabadságvesztést kaptak. Az ügyész a Vadliba utcai rablás résztvevőire súlyosabb elbírálást kért, míg a vádlottak és védőik eltérő minősítésekért, felmentésért, enyhítésért fellebbeztek.

Nyolcuk közül négy és fél évvel az elkövetett bűncselekmények után még öten vannak előzetes letartóztatásban. Az ügy hatod rendű vádlottja első fokon 5 év börtönt kapott, a nőnek nem kellett előzetesbe vonulnia, ma az Egyesült Királyságban él, ahol családot alapított. Ügyvédje szerint nem lenne igazságos, ha most kellene rácsok mögé vonulnia, míg mások az előzetesből néhány hónap múlva feltételesen már szabadságra bocsáthatók. K. Kristóf volt rendőr az utolsó szó jogán azt mondta: a rácsok mögött eltöltött három év elérte nevelő hatását, egy éve szabadult az előzetesből, új életet kezdett, hiszen régi hivatását nem gyakorolhatta tovább. Ha visszakerülne – mondta –, ismét mindent a nulláról kellene kezdenie. A bíró közölte, hogy alaposan végiggondolják az elmondottakat: ítéletet jövő hétfőn hirdetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujhelyi a turizmusért felelős EP-munkacsoport vezetője lett

A szegedi Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt válaszották meg kedden az EP közlekedési és turisztikai bizottságában a turizmusért felelős munkacsoport vezetőjévé Tovább olvasom