Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Bíróság előtt felelhetnek tettükért az önbíráskodó férfiak

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta két román állampolgárnak, akik szerdán, Kisteleken az általuk az elkövetőnek tartott személytől veréssel és fenyegetéssel próbálták visszaszerezni az egyik gyanúsítottól eltulajdonított dolgokat.
A gyanú szerint a gyanúsítottak szerdán este észrevették, hogy az egyik gyanúsított kisteleki lakóhelye előtt parkoló kocsijából ismeretlen személy elvitte a magnót, valamint a gyanúsított okmányait. A gyanúsítottak ezután egy általuk ismert személy ingatlanához mentek, mivel úgy vélték, hogy ő vihette el a dolgokat. A gyanúsítottak bementek az épületbe, a sértettet ököllel ütötték, miközben a dolgok visszaadását követelték. A sértett ismerősei a sértett segítségére siettek, a gyanúsítottakat az udvarra lökdösték. Ekkor az egyik gyanúsított felvett egy ásót és azzal a sértett felé ütött, illetve betörte az egyik ablakot, majd a földön fekvő sértettet kihúzta az utcára. A másik gyanúsított ekkor egy másik ásót vett elő, és azzal a sértett ismerőseit megütötte. A gyanúsítottak ezután kocsival elhajtottak a helyszínről.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsítottak előzetes letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekednének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 ezer lenne egy hízott liba: kevés a lúd a piacon, de az éttermekben felkészültek a Márton-napi rohamra

A hűtőpulttól a tányérig követtük a lúd útját.

Tovább olvasom