Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Bíróság előtta Görögországban gyilkoló magyarok

Szeged - Egy 63 éves görög férfi meggyilkolása miatt ítélte el a Szegedi Törvényszék – nem jogerősen – 12, illetve 14 év fegyházra J. Zsuzsannát és Sz. Sándort.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntettében és jármű önkényes elvételének vétségében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék tegnap délután a most 33 éves J. Zsuzsannát és a 29 éves Sz. Sándort. A bácsalmási nőt nem jogerősen 12, volt élettársát 14 év fegyházzal sújtották.

A „görög ügyként" elhíresült perről korábban lapunk is beszámolt. A vádlottak 2006 nyarán dolgozni utaztak Görögországba, ahonnan a nőt engedély nélküli munkavállalás miatt 2001 óta többször kitiltották. J. Zsuzsannát 2003-ban prostitúció gyanújával vitték be az ottani hatóságok. A nőtől ekkor ujjlenyomatot vettek, aki a testvérétől ellopott útlevéllel igazolta magát. A gyilkosság elkövetésekor J. Zsuzsanna személyi igazolványával lépett görög földre, ahol hamar megismerkedett a későbbi áldozattal, aki felajánlotta, hogy lakjanak nála. A 63 éves, korinthoszi Z. Theodore pár nappal később szexuális kapcsolatot akart létesíteni a nővel, aki először megrúgta őt.

A nő első két vallomásában mindent magára vállalt. Elmondta: a sértettet ájultra rúgta, majd a lakásba visszaérkező Sz. Sándorral a fürdőszobába vitte, megkötözte, és magára hagyta. A férfi holttestét napokkal később találták meg. A nő harmadjára változtatott vallomásán, amelyben azt állította: élettársa verte össze a görög férfit, akinek kocsijával Athénig hajtottak, ahol egy Olaszországba tartó kompra szálltak, majd stoppal Magyarországra jöttek.

A gyilkosság helyszínén talált ujjlenyomatokat a görög hatóságok J. Zsuzsanna húgának tulajdonították, akit 2008 nyarán fogtak el Magyarországon. A nő vallomása szerint ezután vette rá élettársa arra, hogy mindent beismerjen, mondván, személyiségzavara miatt úgysem ítélik el. J. Zsuzsanna Szegeden adta fel magát, és kérte, hogy az eljárást Magyarországon folytassák le. Azért ismert be mindent, mert ő is hitte: betegsége miatt nem ítélhetik el. Sz. Sándor az eljárás során megtagadta a vallomástételt, egy alkalommal azonban a nyomozóhatóság előtt azt állította: közösen követték el a bűncselekményt. Az ügyész perbeszédében életfogytiglani büntetés kiszabását kérte, az ítélet után pedig mind a vád, mind a védelem fellebbezést jelentett be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadásszon a Google autójára!

Városszerte fel-feltűnik a Google maps autója. Fotózza le és küldje el nekünk – most a… Tovább olvasom