Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 2°C

Bíróságon támadná az óvodabezárást a Jobbik

- Mély megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy Szegeden öt, egyébként jól működő óvodát bezárnak. Elfogadhatatlannak tartjuk a hivatalos indokot - kezdte Rácz Tibor, a szegedi Jobbik alelnöke hétfőn, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának épülete előtt tartott sajtótájékoztatóját.
Mint megírtuk (2016. január 27.: Öt óvodát zárnak be Szegeden), jelenleg 582 férőhellyel van több a szegedi intézményekben, mint ahány óvodáskorú gyerek, ezért vált szükségessé a rendszer racionalizálása.
Rácz szerint az intézkedésnek két oka lehet, az egyik, hogy az ingatlanokra szeretné rátenni a kezét a város. A másik okot csak „sejti" a Jobbik, eszerint a tavaly kinevezett óvodaigazgató, Bartáné Tóth Mária személyes bosszújáról van szó. Az alelnök úgy fogalmazott, elképzelhető, hogy azokat az intézményeket zárják be, amelyek vezetői Bartáné ellen szavaztak.

Rácz Tibor azt mondta, az óvodai csoportok szétszabdalása nem jogszerű, mert ezzel sérül a szabad óvodaválasztás elve. – Ha az igazgató nem vonja vissza a döntését, le kell mondania. Ha kell, bíróságon támadjuk meg a döntést – hangsúlyozta a jobbikos politikus.

– Ha a bizottság és a közgyűlés elé kerül a döntés, név szerinti szavazást fogok kérni, hogy a képviselők nézzenek szembe a választóikkal – tette hozzá Tóth Péter, a Jobbik megyei elnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inkább állampapírokba vándorol a pénz

Inkább állampapírokba vándorol a pénz
A bankok jócskán egy százalék alatti betéti kamatot fizetnek a pénzünkre, holott a várt infláció erre az évre 1,6 százalék. Tovább olvasom