Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Bírság jogosulatlan támogatásért

Az adóhivatal ellenőrzési tevékenysége során vizsgálja azon vállalkozások bevallásait is, akik a központi költségvetésből agrártámogatást igényelnek.
Az egyik mezőgazdasági tevékenységet végző társaság az agrártermelés költségeit csökkenteni hivatott támogatások egyikét, úgynevezett területalapú támogatás kiutalását kérte búzatermesztésre, közel egymillió forintos összegben – illusztrálta példával a jellemző történeteket az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága. Az e jogcímen vissza nem térítendő támogatás folyósításának feltételeit vizsgálva megállapították az adóellenőrök, hogy az adózó rendelkezik a fémzárolt vetőmag beszerzéséről kiállított számlával.

A bizonylatai között levő másik számlát a használatban levő földterület őszi búzával való bevetésével kapcsolatban bocsátották ki. Egy harmadik kiadási bizonylat tanúsága szerint viszont ugyanezen külterületet szántotta fel két hónappal később a számla kiállítója. Mivel az elvetett búza kiszántására az adózó nem tudott észszerű magyarázattal szolgálni, a társaság részére nem utalták ki a támogatást, és meg kellett fizetnie a jogosulatlanul igényelt összeg 50 százalékának megfelelő mértékű adóbírságot is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tejüzemet vettek az alföldi termelők

Bár a jövő évre jósolt 64 forintos tejfelvásárlási árral nincs kibékülve, előre menekül, és megvette… Tovább olvasom