Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Bírságmentes adventet kíván a vállalkozóknak a megyei kormányhivatal

Szeged - A karácsonyt megelőző hetekben több hatóság végez ellenőrzést a vásárokban és a bevásárlóközpontokban. A bírság- és bosszankodásmentes advent érdekében a Csongrád Megyei Kormányhivatal tegnap öt hatóság bevonásával tartott tájékoztatót a vállalkozóknak a megyeházán.
– Idén eddig közel 700 vizsgálatot folytattunk. Első alkalommal figyelmeztetünk, és az utóellenőrzésen döntünk arról, kiszabunk-e pénzbüntetést – mondta el lapunknak Petrik Sándor, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója tegnap a megyeházán. A kormányhivatal öt hatóság bevonásával adott tájékoztatást a résztvevőknek az ünnepek előtti ellenőrzésekről. A napokban többek között fogyasztóvédelmi, élelmiszer-biztonsági ellenőrök, vám- és pénzügyőrök megjelenésére lehet számítani a vásárokban, bevásárlóközpontokban.

Bodnár Csaba pénzügyőr hadnagy a jövedéki termékekről beszélt. Arra is kitért, hogyan kell árulni a vásárban a forralt bort vagy a krampampulit. Az egyik leggyakoribb szabálytalanság, hogy nem megfelelően írják ki a vállalkozás székhelyét, vagy nem tüntetik fel a termék árát.

– Nagyon fontos, hogy a vendéglátók igazolni tudják az alapanyagok származási helyét – figyelmeztetett Pollákné dr. Faragó Katalin, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóság osztályvezetője. Kovács Ferenc tiszti főorvos öt pontban fejtette ki, milyen szabályokat kell betartaniuk a kereskedőknek a karácsonyi vásárban: többek között nem dohányozhatnak az árusító bódékban, a szemétszállítást pedig folyamatosan biztosítaniuk kell. Tagai Gyula, a Munkaügyi és Munkavédelmi Szakigazgatóság munkaügyi felügyelője arra ösztönözte a vállalkozókat, hogy minden esetben kérjék el a felügyelők igazolványát. Helyszíni bírságot ugyanis sosem intéznek el a helyszínen jegyzőkönyv felvétele nélkül.

Olvasóink írták

  • 1. .suhym. 2011. november 30. 20:31
    „Be kell tartani a törvényeket, szabályokat, blokkot kell adni minden vásárlónak, és biztosan bírságmentes lesz!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LIGA: nem lesz pénteken útlezárás

Elmarad a péntekre a 47-es útra és az M5-ösre a LIGA szakszervezet által meghirdetett gördülő demonstráció – a tárgyalások eredményes befejezése érdekében. Tovább olvasom