Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Bitzsiráffal ismerkedtek az egészségügyisek

Szeged - Bemutatták a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv munkatársainak pénteken azt a mobiltelefonos fejlesztést, amellyel második helyet ért el a Microsoft világversenyén öt szegedi egyetemista augusztus elején Seattle-ben.
Megírtuk: a Tep egy fitneszalkalmazás, használat közben sportolással pontokat szerezhetünk, amelyek segítségével többek között élelmiszert és ruhákat vásárolhatunk a tamagocsinknak, egy zsiráfnak. Most a kormányhivatal munkatársaival ismertették meg az alkalmazást, mert az ő mindennapi feladataik közé tartozik többek között az egészségvédelem és az egészségfejlesztés is, az okostelefonos alkalmazást így tudják hasznosítani a munkájuk során. Az egyetemisták sikerét elismerve Juhász Tünde kormánymegbízott oklevelet adott át a fiataloknak.

Boros Ákos, a fejlesztőcsapat vezetője azt mondta, céljuk, hogy 4 millió kilogramm zsírtól szabadítsák meg a felhasználóikat. Célcsoportjuk a 18–35 év közötti korosztály, elsősorban a nők, de valójában bárki használhatja az alkalmazásukat, amit eddig több mint ezren letöltöttek, és naponta körülbelül 80-an rendszeresen használják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ők nyertek jegyet a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes műsorára!

Vándorúton otthonról-haza a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes új műsora 2014.… Tovább olvasom