Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Bizonytalan a 80 éves Hunyadi-iskola jövője

Szeged - Egykori diákja, Papp Janó jelmezeivel, szavalóversennyel és táncprodukciókkal ünnepli létrejöttének 80. évfordulóját a szegedi Hunyadi János Általános Iskola, amely tavaly óta a Petőfi tagintézményeként működik.
Egyhetes rendezvénysorozattal ünnepli fennállásának 80. évfordulóját péntektől a szegedi Hunyadi János Általános Iskola, amely 2007 szeptembere óta – a tápai Bálint Sándorral együtt – a Petőfi Sándor iskola tagintézménye.

– A tanári munkaközösségek mindennapra szerveznek délutáni programot, a diákok érdekes fizikai kísérleteken, közlekedésbiztonsági napon, felolvasóesten, szavalóversenyen is részt vehetnek – mondja Vörös Zoltánné tagintézmény-vezető, hozzátéve: pénteken lesz az ünnepi rendezvény, amelyen tanítványok is fellépnek, zenével, tánccal.

Iskolatörténeti kiállítás is nyílik: az intézmény korábbi diákja, a Dömötör-díjas jelmeztervező, Papp Janó munkái közül is látható lesz néhány, például a Hókirálynő-jelmez.

– Sok szempontból volt úttörő az iskola: Szegeden elsők között indítottunk balett-tagozatot, vagy népszerűsítettük a floorballt, az első három évfolyamban korán bevezettük a szöveges értékelést – sorolja Vörös Zoltánné.

– Az összevonást követően is megtarthattuk pedagógiai programunkat, ilyen szempontból nincs változás. Persze vannak nehézségek az integráció miatt, főleg az órarend-összeállításban, hiszen sok tanár több intézményben is tanít – értékel a tagintézmény-vezető.

Tavaly megírtuk: a 116 diákot oktató Hunyadit mindenképpen integrálni kellett volna, mert csupán 17 gyermek jelentkezett első osztályba – így az el sem indult, márpedig olyan iskola nem működhet önállóan, ahonnan ez hiányzik.

Mi lesz, ha jövőre sem jönnek elegen? Megszűnhet az intézmény? – Erre nem is merek gondolni, bízunk benne, hogy el tud indulni egy osztály jövőre, ennek érdekében havi rendszerességgel tartunk nyílt napokat nagycsoportos óvodásoknak – mondja Vörös Zoltánné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foghíjas és csendes a Cserepes

Szeged - Kevesebb a kereskedő és kevesebb a vevő is a Cserepes soron. Vajon a közelben felépült… Tovább olvasom