Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Biztonság a bulihelyeken

Szeged - A budapesti West-Balkánban történt tragédia óta több nagyobb szabású bulit is rendeztek Szegeden. Megnéztük, hogyan változott a biztonsági rendszer a szegedi szórakozóhelyeken.
Skakoncert, Megasztár-fellépés, egyetemi buli. Olyan rendezvények, amelyek Szegeden nagy tömegeket mozgatnak meg. A budapesti West-Balkánban történt tragédia óta, amikor három lány vesztette életét, mindenütt fokozottabb figyelem kíséri a hasonló eseményeket. Elsősorban a szórakozóhelyek üzemeltetői felelősek a biztonságos mulatozásért.

Dér Natália, az IH Rendezvényközpont ügyvezető igazgatója elmondta: februárban vagy márciusban várják a tűzoltóság vizsgálatát a biztonsági feltételekről. A nemrégiben zajlott Caramel-koncerten azonban már emelt számú biztonsági őrrel dolgoztak: a szokásos három-négy helyett nyolcan voltak szolgálatban. A rockkoncertekre pedig háromszor, négyszer több rendésszel fognak készülni. A fenti nagyterem 650, a lenti rész pedig 340 férőhelyes. Ha ezt meghaladó számú vendég érkezik, a „létszám fölöttieket" sajnos kénytelenek kívül tartani.

Régi bulikép a SZOTE-klubból. Itt is szigorodott a beléptetés. Illusztráció: Frank Yvette
Régi bulikép a SZOTE-klubból. Itt is szigorodott a beléptetés.
Illusztráció: Frank Yvette

A SZTEage nevű egyetemi klubba mindössze 70–80 ember fér be. Barna Péter, üzletvezető szerint ők már a tragédia előtt sem engedtek be ennél több embert. A szabály betartásáról legalább egy biztonsági őr gondoskodik.

A változás a SZOTE-klubban is érzékelhető. A szegedi éjszakában talán ezen a helyen szokott a legnagyobb zsúfoltság kialakulni. Az üzemeltetővel ugyan nem sikerült beszélnünk, de megfigyeltük: a beléptetés alaposabb, több a biztonsági őr, mindenki jobban figyel. Az utolsó skakoncert, vagyis a PASO együttes fellépése előtt a honlapon is azt javasolták: a mulatni vágyók egy órával kezdés előtt érkezzenek. Talán nem véletlenül: tudták, hogy tömeg lesz a bejáratnál. Volt is, de szerencsére minden rendben ment. Sok a bulizni vágyó egyetemista, de a klubok biztonsági rendszere jól kezeli a tömeget.

Olvasóink írták

 • 5. mag 2011. február 23. 02:10
  „ÉS MI VAN AZ UJ HAJON NYÁRON AZT NEM NÉZI SENKI . NYÁRON OTT IS EGY KICSIT SOKAN VANNAK . MEG RENDÖRÖK MASOD ÁLLÁSBA DOLGOZNAK .”
 • 4. uborka 2011. február 22. 18:23
  „HÁT MEGINT AZ ORSZÁGOS VAGYONVÉDELEM ELNÖKÉNEK TETTEK JÓT HISZEN MINDENÜTT ŐRZI A TIGERS SECURITI KFT. ÓRIÁSI EZEK A MUNKÁK MINDENKI TUDJA KÖTELEZŐ BIZTONSÁGI ŐRT ALKALMAZNI 200 FT/Ó DIJJAL MIVEL AZ OSZTALÉKNAK MINDENKINEK A ZSEBÉBE JUT, KIVÉVE AKI MEGDOLGOZIK ÉRTE, EZ A KAMARA AMIT SOHA SENKIN NEMSEGITETT ÉS AZT NEM ÉRTEM,HOGY EGY PINCÉR GYEREK PILLANATOK ALAT MEGTANULTA A BIZTOSITÁST??ÉN A TISZTI ISKOLÁN 4 ÉVIG TANULTAM ÉS KÉREM ITT CIVILÉKNÉL 1-2 HÓNAP ALATT DADOGVA HÜLYESÉGEKET ÁLLIT AZ ELVTÁRS AZ ÉLŐ ADÁSBAN A TV.-BEN.EZ MINDENKI NÉMETH FERIKÉLYE AKI A LEGTÖBB SZEGEDI MTNKÁT APEH FÖLJELENTÉSEKKEL SZEREZTE MEG, SZAVAZZ RÁ VAGYON-VÉDELMI BARÁTOM MEGLÁTOD VAGY A BÖRTÖNBE, VAGYA LAKÁSODON KIVÜL TALÁLOD MAGAD.LESZ LÁTOGATÓD ÉJSZAKA,CSÖRÖG ÉJJEL A TELEFONOD ÉS HAZAFELÉ MENVE A SEGGEDET SZÉTRÚGJÁK,VAGY A FEJED CIPŐVEL VERIK SZÉT,DE SENKINEK ERRŐL NEM SZÓLHATSZ HÁT VÁLASSZ???????”
 • 3. alfa258 2011. február 22. 15:23
  „Ahhoz nem kell sok ész, ha 6x annyi ember van egy zárt, de akár szabad területen, mint amennyi normálisan elfér, abból nagy baj lehet!!!! Volt a világon már nem egy ilyen tragédia! Sajnos a bulik nagy része ma is arról szól, hogy ott nagyon könnyen hozzájutnak a "szórakozni vágyó" fiatalok a drogokhoz! Hogy ezt hogyan lehetne megszüntetni lövésem sincs! Az megelőzésnek már a pici gyerekkorban történő neveléssel kellene kezdődni, a normális családi kapcsolatok kiépítésével,stb. Az is elég baj, hogy ezek olyan kampánymegoldások. Ha történik tragédia felfigyelnek, addig mindenki mindent rendben talált!!!”
 • 2. butagyerek 2011. február 22. 09:47
  „A pesti esetnél is csak a rendezők és a tulajdonos felelősségét firtatta a média, bár gyanítom, hogy nem ők taposták halálra az áldozatokat. Ez mindenesetre nem mentesíti őket.”
 • 1. tirpák 2011. február 22. 07:36
  „nem vagyunk bunkó pestiek nem tapossuk egymást halálra mi csak az utcát szoktuk széthányni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfelelnek a biztonsági előírásoknak a szegedi sportlétesítmények

A január 15-ei budapesti diszkótragédia óta a sportlétesítményeket is fokozottabban felügyelik a hatóságok. Tovább olvasom