Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

BKV jeggyel utaztak a váci gimnazisták Szegeden - a város elengedi a büntetést

Egy 25 fős osztály 19 tagját büntették meg egy szegedi villamoson fejenként 7000 forintra, ugyanis BKV jeggyel utaztak.

Szeged Megyei Jogú Város a sajtóból értesült a váci diákok kellemetlenségéről – mi szerint tévedésből BKV jegyet vásároltak szegedi tömegközlekedési jegyek helyett és ezért a szegedi villamoson megbüntették őket.
Mivel az igazolható, hogy a jegyeket Szegeden vásárolták, az önkormányzat erre  illetékes cége– méltányosságból el fogja engedni a büntetést"

áll az Önkormányzat délután érkezett sajtóközleményben.

Korábban

A Nagyállomás egyik újságosánál váltottak villamosjegyet a szegedi osztálykirándulásra érkező váci gimnazisták. Azt, hogy BKV jeggyel utaztak csak akkor vették észre, amikor az ellenőrök kérték a jegyeket. Az osztály 25 tagjából 19-et megbüntettek meg fejenként 7000 forintra. Azért nem mindenkit, mert elfogyott a büntető szelvény - hangzott el az RTL Klub híradójában.

Az ellenőrök leszállították az egész osztályt. Az osztályfőnök mutatta a pár perces számlát, de akkor döbbent rá, hogy BKV jegyeket vettek. A riportból kiderült, többen nem értettek egyet a büntetéssel, ezért rendőrt hívtak az ellenőrök, akik igazoltatták a csoportot. Mivel elfogytak a nyomtatványok, 25-ből 19 diákot büntettek meg.

Az RTL megkereste az újságost: ott úgy emlékeztek, hogy a csoport BKV jegyet kért tőlük. Az ellenőröket foglalkoztató cég írásban azt közölte, kollégáik szabályosan és helyesen jártak el. Hozzátették: méltányosságból nem engedhetik el a büntetést, ezt a szegedi önkormányzatnál kell kérvényeznie az osztálynak.

Az esetet valószínűleg az egyik diák a legnagyobb közösségi oldal egyik szegedi csoportjában is megosztotta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűzös víztől rettegnek Juditék a panelban

Bűzös víztől rettegnek Juditék a panelban
Csatornaszagú, sárga, nyálkás, rozsdás vízre panaszkodnak az újszegedi Alsó kikötő sor 6. szám alatti panelház lakói. Van, aki ásványvízzel mos fogat, és a főzéshez is palackozott vizet használ. Tovább olvasom