Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Blogot írnak a Csongrád megyei politikusok

Csongrád megye - Szabó Sámuel makói MDF-es politikus évek óta írja internetes naplóját, Bohács Zsolt szegedi fideszes országgyűlési képviselőjelölt nemrégiben kezdett blogot írni. Iványi Aurél szegedi szocialista önkormányzati képviselő a sporteseményeken készült fotóit teszi fel blogjára.
– Jó alkalom arra, hogy megosszam a nyilvánossággal egy-egy témában a pártom véleményét, de kritizálásra is kiváló fórum – válaszolta a makói Szabó Sámuel, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje arra a kérdésünkre, miért kezdett blogot, azaz naplót írni az interneten. A 31 éves politikus még 2007-ben alkotta meg weboldalát, eddig összesen 800 bejegyzést készített. Naponta 1-2 órát tölt internetezéssel, 15-20 percig foglalkozik internetes naplójával.

– Egyre több politikusnak jön meg a kedve a blog írásához, de ez nálunk még akkor is gyerekcipőben jár. Nyűggé válhat a friss bejegyzések gyártása, főleg akkor, ha arra köteleznek valakit – jegyezte meg Szabó Sámuel. Szerinte Amerikához hasonlóan idővel itthon is szerves részévé válik a kampányoknak az internetes napló írása.

Szabó Sámuel (MDF) és Bohács Zsolt (Fidesz) a közügyekről, Iványi Aurél (MSZP) a sporteseményekről vezet internetes naplót. Fotó: DM
Szabó Sámuel (MDF) és Bohács Zsolt (Fidesz) a közügyekről, Iványi Aurél (MSZP) a sporteseményekről vezet internetes naplót. Fotó: DM

Nemrégiben kezdett blogot írni a szegedi Bohács Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje. Többek között azért, hogy szorosabb kapcsolatba kerüljön a választókerületében élőkkel. Közvetlen embernek tartja magát, s úgy érzi, a szegedi politikából éppen ez az, ami hiányzik. Neki sem csak a klasszikus internetes napló található meg az oldalán, hanem a twitter is, amelyre akár már egy mobiltelefonról is tud írni. Úgy véli: ebben az újfajta politikai kultúrában fontos, hogy egy képviselő lépést tudjon tartani a technikai újdonságokkal. Tapasztalata szerint egyre többen látogatják a blogját, s fejtik ki véleményüket Szeged ügyeivel kapcsolatban. Igyekszik minden kérdésre válaszolni. Nemcsak az a fontos, hogy mit ír, hanem az is, hogy a választóknak mi a véleménye az általa írottakról – fogalmazott a 46 éves fideszes jelölt.

Politizálás helyett inkább a sporteseményeken készült fotóit teszi fel blogjára Iványi Aurél, Szőreg szocialista önkormányzati képviselője. Már kérték, írjon politikai témájú bejegyzéseket is, de nem vállalta. Nincs jó véleménye ezekről. Szerinte nem hirdetni kell, hogy mi a teendő, hanem megoldani a problémákat. Egyszer ugyan kivételt tett, amikor az egyik közgyűlés szünetében – Eszes emberek veszekednek címmel – néhány soros verset írt, ami a blogjára is felkerült.

Iványi Aurélt 2009 októberében indította el blogját, azóta 700 látogatója volt. A 40 éves képviselő maga is meglepődött azon, hogy ennyien érdeklődnek a képei iránt.

Olvasóink írták

 • 11. zeuszka 2010. február 23. 22:06
  „Na ne már ennyire Szeged nem lehet megszorúlva. Bohács? A lehető legnagyobb link akit ismerek. Tényleg nem sok jövőt jósolok neki mert semmihez nem ért. Rettentően rossz ügyvéd.”
 • 10. flexsnake 2010. február 17. 11:15
  „9. az ugyanaz :) csak nem tudják jól használni :D”
 • 9. csiperke73 2010. február 15. 22:18
  „Nem blog kell hanem biztos munka!!!”
 • 8. flexsnake 2010. február 15. 19:40
  „,,Iványi Aurélt 2009 októberében indította el blogját, azóta 700 látogatója volt. A 40 éves képviselő maga is meglepődött azon, hogy ennyien érdeklődnek a képei iránt. "
  ne röhögtess már :D a 700 nekem egy esős délelőtt összejön :D”
 • 7. nyomdasz63 2010. február 15. 17:05
  „A gyurcsányik is így kezdte....aztán + táncolt is.”
 • 6. Tapasztalt 2010. február 15. 12:09
  „valakiiii /netalán hágzalán?/ se jövedelmed, se lakásod, jól átvered az apehot és a választókat, és te mit keresel
  még itt??”
 • 5. valakiiii 2010. február 15. 09:54
  „iványi!!! tartozol 6 millával a köznek??? mit keresel még itt?”
 • 4. reagens 2010. február 15. 08:19
  „fusi paparazzi”
 • 3. greg 2010. február 15. 08:11
  „Azon kívül úgy se ért semmihez a zsiványi.”
 • 2. cselac 2010. február 15. 07:56
  „Ha már mást nem csinál, akkor legalább csináljon jó fotókat, igazad van!”
 • 1. franzvon 2010. február 15. 07:06
  „Helló!
  Jók a fotók Réli!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álompor és mézeskalács az operaházban

Mézeskalácsot kaptak ajándékba a gyerekek a vasárnapi Jancsi és Juliska című előadás után. A budapesti operaházban járt 36 szegedi és deszki általános iskolás. Tovább olvasom