Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Blogversenyez a karikaturista - hétfő éjfélig lehet szavazni

Szeged - Június elején startolt a negyedik Goldenblog-verseny, aminek kultúrblog kategóriájának mezőnyét Németh György, a delmagyar.hu karikaturistája is erősíti. Tíz héten át heti egy témában versenyeznek a magyar internetes naplók, a kulturális témájú webnaplókra való szavazás hétfő éjfélig tart.
A Goldenblog-versenyt szervező Hvg.hu-nak nem titkolt célja a hazai blogélet fellendítése, illetve a legjobb szöveges- és képes blogok széles körben való megismertetése. Az idei évben a tematikus versenyeztetés mellett újdonság még, hogy külön mérkőznek a profi és az amatőr bloggerek. A kiadványok, szervezetek, egyéb támogatott portálok blogjainak legjobbjait a nyár végéig tartó közönségszavazással választják ki, és további újdonság, hogy a blogokat nevező internetezők zsűritagnak is jelentkezhetnek.

Egy 29 ország 17 ezer internetezőjét megkérdező felmérés adataiból kiderült, hogy Magyarországon még mindig rendkívül kevesen olvasnak blogokat. A műfaj magyar kedvelői a tévés és filmes naplókra a legfogékonyabbak, de a hír- és zenei blogok is szinte hasonló népszerűségűek ebben a körben. A világban a toplista csúcsán található egyéni-, azaz ego-blogok nálunk kevésbé kelendőek. A blogírás tekintetében a tesztelt országok között Magyarország az utolsó helyen végzett...

Szavazzon a NÉGYmadárra! Mémeth György karikatúrája
Szavazzon a NÉGYmadárra! Németh György karikatúrája

A negyedik Goldenblog-versenyre nevezett Németh György NÉGYmadár blogját a szervezők a kultúrblogok közé sorolták. A kulturális témájú webnaplók versenye június 25-től június 30-ig, azaz jövő hét hétfőig tart. Akinek szimpatikusak Németh György NÉGYmadár név alatt születő munkái, az hétfő éjfélig még szavazhat a NÉGYmadár blogra. A madár a szavazatokért cserébe csupán annyit ígér, hogy továbbra is tojik a világra. A szerző pedig azt, hogy továbbra is rajzol.

Az eredményhirdetés után a delmagyar.hu-n interjút olvashatnak majd a NÉGYmadár képek rajzolójával, akivel a karikatúra műfajáról, a világháló adta interaktivitásról, a blogolásról, és persze a Goldenblog-versenyről beszélgettünk.

Olvasóink írták

 • 4. csossz 2008. június 29. 10:05
  „Jólvan, indul már a kis, magyar, fikázás...”
 • 3. DM böngésző 2008. június 29. 10:03
  „kertesz normális? Milyen élen? Bárki nevezhet, oszt jónapot”
 • 2. kertesz 2008. június 29. 07:34
  „Szerintem büszkék lehetünk arra, hogy egy szegedi karikaturista is ott van az élen. Hajrá NÉGY madár!!!!”
 • 1. Régi DM olvasó 2008. június 29. 03:05
  „Szép pr cikk, egy versenyhez. Abszolult eredeti, igazi blogger... Tényleg csak a lényeg vész el, de hajrá! ( amióta az egyik Németh féle grafikát felleltem az előtte megjelent pát hetes hócipőben, éppen csak más névvel, azaz más rajzolta, azóta kicsit nem érdekel Németh ÚR?)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tart a röszkei határátkelő török ostroma

Szeged - Szombat délutánra háromórás várakozás alakult ki a Röszke autópálya- határátkelőhely kilépő… Tovább olvasom