Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Bohács lakást vásárolt, Botkának a bankbetéte hízott

Csongrád megye - Bohács Zsolt tavaly lakást vásárolt Zamárdiban, Lázár János kötvénybe fektetett pénze 8 millióval, Botka László bankbetéte pedig 3,5 millió forinttal hízott 2012-ben – derül ki a megyei országgyűlési képviselők legfrissebb vagyonnyilatkozatából.
A 13 ingatlannal, több mint 15 hektár röszkei szántóval és ugyanennyi délegyházi bányatelekkel rendelkező B. Nagy László fideszes képviselő, megyei kormánymegbízott tavaly 6,1 millió forinttal csökkentette a hitelét, ami még így is 32 millió forint. Igaz, a bankban őrzött pénze is kevesebb lett 3,4 millióval, most 2,5 millió forintja van bankbetétben. A politikusnak 2011-hez képest kétmillióval többel, 29 millió forinttal tartoznak magánszemélyek – derül ki a bevallásából. Bodó Imre (Fidesz) járási hivatalvezetőnek továbbra sincs semmilyen megtakarítása. Tavaly 1 millióval csökkentette a tartozását, amely most 12 millió forint. Bodó már nem tulajdonosa a Bodó Kft.-nek, amely tavalyelőtt felerészben még az övé volt.

Bohács Zsolt (Fidesz) tavaly vásárolt a Balaton-parton, Zamárdiban egy 64 négyzetméteres társasházi lakást, amelynek felerészben a tulajdonosa. A politikus 2012-ben 2 millióval csökkentette a hitelét – így már csak 16 millió forintot kell visszafizetnie a banknak –, és 2 millióval növelte a megtakarítását a takarékban, 28-ról 30 millió forintra. Ügyvédként tavaly bruttó 18,1 millió forint volt az éves jövedelme. Ez 2011-ben még 22,1 millió forint volt.
Szeged szocialista polgármestere, Botka László bankbetéte 3,5 millió forinttal, 25-ről 28,5 millióra, készpénze pedig 2,5-ről 3,5 millió forintra növekedett tavaly.

Farkas Sándor szentesi fideszes képviselő a 7 millió forintos banki kölcsönéből egy fillért sem törlesztett tavaly, miközben a családi gazdaság tagjaként az éves jövedelme 600 ezerről 900 ezer forintra nőtt, és megtakarított 3 millió forint készpénzt. Kalmár Ferenc szegedi KDNP-s honatyának Bodóhoz hasonlóan nincs egy fillér megtakarítása sem a vagyonnyilatkozata szerint. Tavaly 500 ezer forinttal csökkentette hitelét, ami most 9,5 millió forint. A politikus megválasztása, 2010 óta tartozik 500 ezer forinttal magánszemélyeknek – derül ki a bevallásából.

Lázár János(Fidesz) Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak továbbra is 12 ingatlana, köztük több mint 43 hektár szántója van Hódmezővásárhely, Mártély és Mindszent határában. A vásárhelyi politikus a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is vásárolt műtárgyakat. Azt nem tudni, hogy mennyiért. Bevallása szerint egy kézirat mellett övé gróf Széchenyi Zsigmond egykori karosszéke is. Lázár kötvénybe fektetett pénze 8 millióval, 22-ről 30 millió forintra növekedett tavaly. Készpénzét is megduplázta az egykori vásárhelyi polgármester, 4,2-ről 8,2 millió forintra. Az államtitkár 24,5 millió forinttal tartozik a banknak. Ez nem változott 2011-hez képest. A politikus tavaly újabb 2 milliót kért kölcsön a családjától, amelynek így már 18,5 millió forinttal tartozik.

Mágori Józsefné makói fideszes képviselő vagyonnyilatkozatában egyetlen változás van: 4,9 millióról 3 millióra apadt tavaly a készpénzállománya. Magyar Anna fideszes megyei közgyűlési elnöknek már nincs meg a 4,9 milliós életbiztosítása és a 6,5 millió forintos nyugdíjpénztári megtakarítása. Kevesebb a készpénze is, 4,5-ről 3,2 millió forintra csökkent. Jelentősen növekedett ugyanakkor a bankbetéte: 284 ezerről 14 millió forintra. Nógrádi Zoltán fideszes mórahalmi polgármester tavaly 5-ről 8 millió forintra növelte a bankban tartott pénzét, és 50 ezer forinttal csökkentette a hitelét, amely most 300 ezer forint.

Mivel jár a honatya?

A 14-ből 7 megyei képviselőnek van autója a bevallása szerint. B. Nagy Lászlónak Opel Astrája, Opel Rekordja, Mercedes A150-ese és S320-asa, Bodó Imrének Skoda Octaviája, Bohács Zsoltnak Mercedese, Lázár Jánosnak Audi A6-osa, Mágori Józsefnénak Suzukija, Vincze Lászlónak Renault Kangooja, Varga Gézának Opel Corsája és Audi A3-asa van.  

Ujhelyi István, az Országgyűlés szocialista alelnöke havi életbiztosítási díja tavaly 25-ről 56 ezer forintra nőtt. Ugyanakkor a vagyonnyilatkozatában az is szerepel, hogy a korábbi, 1,5 millió forint készpénze 2,6 millió forinttal nőtt az életbiztosítása felbontásával.

A 2010-es választásokon Szentesen egyéniben indult, de a Jobbik országos listájáról a parlamentben került Varga Géza a korábbi 50 hektár szántója mellé még 5 hektárt vásárolt tavaly Galgahévízen. A politikus havonta bruttó 55 ezer forintot nyugdíjat kap, de bevallása szerint őstermelőként heti bruttó 128 ezer forintot (!) keresett tavaly. Szaktanácsadóként 2012-ben havi bruttó 294 ezer forintot kapott. A képviselő több cégben is résztulajdonos. Ezek a cégek tavaly összesen 34 millió forint földalapú és más támogatást kaptak.

Vincze László csongrádi fideszes képviselő tavaly vásárolt egy 80 négyzetméteres családi házat Csongrádon, amelynek felerészben tulajdonosa. A politikusnak 19 ezer svájci frankja van takarékbetétben, és 4 millió forinttal tartozik a banknak. Tavaly 1 millió forint földalapú támogatást kapott. A Jobbik megyei listájáról parlamentbe jutott Zagyva György Gyula vagyonnyilatkozata tartalmazza a legkevesebb adatot, amely semmiben sem változott a korábbi bevallásához képest.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. George_K 2013. február 04. 15:41
  „Megy a parasztvakítás rendesen. Elszomorító, hogy a pénzügyi analfabéták vezetik a városainkat, országunkat. Ekkor fizetésekből sem tudnak félretenni??
  A vagyonnyilatkozatok ebben a formában használhatatlanok. Nyilván így találták ki. Ez olyan mint amikor a politikusok a törvényhozásról beszélgetnek. Hozzunk törvényeket, de ne olyat ami nekünk hátrányos. Ezért van ekkora káosz ebben az országban. Saját érdek, saját zseb, a többi dögöljön meg. Mindez pofátlansággal megfűszerezve.
  Az előttem hozzászólókhoz:
  40. ferle65: teljesen igazad van. A NAV a politikusok behajtó és egyben vagyonhomályosító cége. Csak azokat vizsgálják, akiket őszerintük kell. Pontosabban azokat nem, akiket mondják, hogy nem kell.
  39. 48as: Az Ócsai építés is csupán kampány. Hiszen segítettek a bajbajutottakon!! Persze az mellékes, hogy ezt is egy politikus közeli cég építette?! És az építési telek előzménye?? Hasonló, mint az autópályák. 1 mFt-ért megveszem, 1000 mFt-ért eladom, ... A lényeg, hogy a közbeszerzés, ma Magyarországon a korrupcióellenességet hivatott szolgálni!! Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha
  37. maci53: Ne arra várj, hogy VALAKI elzavarja a vezető bagázst. Mindenki valaki másra vár, és közben ugyan azt a híg fost tapossuk amit kacagva a nyakunkba öntenek.
  36. korhelyes: A stadion építésről ugyan az a véleményem, mint az Ócsai lakóparkról vagy az autópálya építésről, vagy a ....... KÖZGÉP .....
  34. theseus: A "svájci hitel trükkre" válaszolva csak annyi, hogy ahhoz svájci alapok is kellettek volna, azonban az nagyrészt elmaradt, azaz semmi köze nem volt a svájci frankhoz. Továbbá a magyar bankok költségeinek mi köze az árfolyam mozgáshoz? Merthogy azt is módosították minden árfolyam módosulásnál.
  33. 48as: Teljesen jó a meglátás. Fejlesztünk, de a termelésre nem kötünk? Minek Hmvhelyre ledes világítás, ha nincs adóbevétel? Egyre kevesebb a fizetni tudó cég!? A válasz egyszerű: 10% Jancsi. És a kivándorlás nagyon fontos kérdés!! Elmennek a dogozni TUDÓ ÉS AKARÓ magyarok, maradnak a .... Tudjátok.
  28. lukrecia: Ez egy nagyszerű leírása a magyar jelennek és jövőnek. Egyetértek. Ezt éljük meg.
  Végezetül egy észrevétel: Annyi okos ember van (még) ebben az országban. Miért nem tesznek (teszünk) semmit sem?”
 • 43. nemlimlom 2013. február 03. 08:14
  „Botka apu nem meg takarított pénzét elfogadnám:)”
 • 42. DobóI 2013. február 03. 05:32
  „A szokásos: Botkának a bankbetétje hízott, a mienk (ha van) akkor jelentősen apadt..”
 • 41. Power 2013. február 02. 21:37
  „A válság kiválóan bemutatta, hogy "képviselőink" nem a saját nadrágszíjaikat húzogatják, de imádnak mások zsebében kutakodni és másokat megrövidíteni.”
 • 40. ferle65 2013. február 02. 18:46
  „Az a szégyen az egészben, hogy ezzel az adóhatóság nem foglalkozik,én ha 100,Ft-al elírom már megbüntetnek.Ezek meg gátlástalanul hazudhatnak,pártálastól függetlenül,Mindegyiknek több milios hitele van,de azon kívül nincs semmilyűk,de akkor mire kaptak hitelt. SZÉGYEN és ezek az ország vezető emberei ,és ők hozzák a törvényeket.”
 • 39. 48as 2013. február 02. 17:56
  „34.theseus 2013.02.02. 16:08

  Részben igazat adok, de valahogy kibuggyant belöllem a napról napra növeklô elkeseredés, nem annyira ami engem illet, de látni is rossz mi történik, és e-mellett még csapból is a sikertörténetük folyik, arzénal együtt.
  A deviza kölcsön egy hatalmas bukta volt nem csak a magán ember, de az állam számára is. A furcsa csak az, hogy a sok okos bankos, és közgazdász nem sejtette, hogy ez is lehet a vége? :-(
  A másik meg, az államnak megoldódik a gondja, mert igyekszik kipréselni az adózókból, de ez a családok esetében nem így néz ki. A segítség részben kesôn jön, és keveset lehet vele elérni. Ez ismét egy kétes akció. Az Ócsai lakóházakba akik beköltöznek, azok már vesztettek, és annyit nem tudnak építeni, amennyi igény lenne.”
 • 38. sóska66 2013. február 02. 17:07
  „32. macs 2013.02.02. 15:45
  27. sóska66,
  tudod, ha a befektetésemet nem tudom gyorsan mobilizálni, vagy ha megmozdítom, azzal nagyot bukok, akkor inkább kölcsönt kérek. :-)

  Értem én, de kp-ját is megduplázta..... 4,2 milláról 8,2 re. Szeretnék én az a családtag lenni aki 2 millát kölcsön tud adni.....”
 • 37. maci53 2013. február 02. 17:00
  „Ali Baba meg a Negyven rabló ezekhez képest csikkszedők.
  Ezért áll az ország ilyen nyomorban,saját vezetőink rabolnak ki pofátlanul.
  Amíg ezt a vezető bagázst nem zavarják el addig ez van.”
 • 36. korhelyes 2013. február 02. 16:21
  „"600 ezer gyermeket érint a szegénység, 40 ezer éhezik
  Szeged - Riasztó adatok láttak napvilágot ismét a gyermekszegénységgel kapcsolatban: a 600 ezer szegénységtől érintett gyermek közül 100 ezer nyomorban él, 40 ezren éheznek. "
  Na és milliárdokért stadionokat építünk,sportolókra és azokat körül vevő parazitákra is vannak milliárdok!”
 • 35. lukrecia 2013. február 02. 16:17
  „ujhelyi készpénz állománya "1,5 millió forint készpénze 2,6 millió forinttal nőtt az életbiztosítása felbontásával."
  ugyanakkor az előző mondatban meg "havi életbiztosítási díja tavaly 25-ről 56 ezer forintra nőtt."
  Na most akkor felbontotta , de a befizetendő rész duplázódott ????? Mindig mondtam ez egy művész , már nem is politikus.
  Ja és havonta keres kb 3 millát , hová tünteti azonnal???
  Kérném szépen ne zaklassanak évente ezzel a szemenszedett hazugságokkal.”
 • 34. theseus 2013. február 02. 16:08
  „33. 48as 2013.02.02. 15:49

  Ezt talán egy másik cikkhez kellett volna írnod. Én nem védtem a kormányt, csak a "svájci hitel trükkre" reagáltam. Az nem trükk volt, azt tényleg sokkal kedvezőbb kamattal lehetett felvenni, mint a forinthitelt, azért választotta azt szinte mindenki. Addig nem is panaszkodott senki, amíg a svájci frank nem kezdett el erősödni - nem csak a forinthoz képest, hanem az euróhoz is.”
 • 33. 48as 2013. február 02. 15:49
  „30.theseus 2013.02.02. 14:52

  Tudtommal számtalan értelmetlen, felesleges milliárdos beruházások vannak tervbe véve, akkor miért is irígykedik valaki, valakik azokra a magán emberekre akik belettek csapva, az állam is felvette deviza milliárdokat, és az államadósságot most az adófizetôkre terheli. Azt mondja a király nincsen megszorítás, és éppen az ellenkezôje az igaz, csak az van. Hány olyan projekt van még mint az új stadionok, és mennyire lesznek azok kihasználva, mikor tér?l meg a beruházás?
  Milliárdok lettek pl. Hmvh.-en az infra struktúrára elköltve, de mibôl lesz az adóbevétel, ha nincsenek termelô üzemek egy ilyen nagy településen? GONDOLKODJ !!
  Nagy külföldi beruházásoknak szükségük lenne hosszú távon biztonságra, az országszerte hiányzik. Nem tudják, hogy mit akar a kormány, ha szerzôdéseket semmbe vesz. Azok a munkahelyek amit az állam kínál a megélhetésre is kevés, honnan lesz vásárló erô? Napról napra százával mennek az üzletek tönkre, újak nem jönnek helyükbe. Ez lenne a siker gazdaság, és tanítani kéne Európában? Nevet rajtunk a világ, és nem vesszük komolyan, ez itt a nagy baj. Mi akarjuk kioktatni Európát, hogy mit kell csinálni, és hogyan? Elôször utól kellene ôket érni.
  Százezrével mennek a fiataljaink külföldre, aki itt marad kilátástalan, és z?rzavarban tengeti életét.

  Annyi fiatal megy el évente, hogy azt átszámítva ha ekkora lenne az elvándorlás, mondjuk Németországban akkor onnan évente 1 millióan kellene hogy távozzanak, de oda évente egy fél millió bevándorló érkezik.
  Nem tudom lehet-e így érzékeltetni, hogy hol tartunk Európában.”
 • 32. macs 2013. február 02. 15:45
  „27. sóska66,
  tudod, ha a befektetésemet nem tudom gyorsan mobilizálni, vagy ha megmozdítom, azzal nagyot bukok, akkor inkább kölcsönt kérek. :-)”
 • 31. margot 2013. február 02. 15:29
  „Amíg ezek az adó fizetők pénzén dőzsöltek és megtakarítottak addig 3 -4 millió ember éhen hal.”
 • 30. theseus 2013. február 02. 14:52
  „28. lukrecia 2013.02.02. 12:40
  "Elvették sok embertől a házaikat, lakásaikat a svájci hitel trükkel." Vagy inkább így jutottak lakáshoz, hitelből. Forinthitel is volt, csak magasabb kamatra. A devizahitelesek összességében még mindig jobban jártak, főleg úgy, hogy ez a kormány már több lépéssel is támogatta őket, közpénzen, a többi adófizető pénzéből.”
 • 29. laca74 2013. február 02. 13:36
  „Még hogy nincs politikusbünözés...”
 • 28. lukrecia 2013. február 02. 12:40
  „A magyar bérviszonyok kialakítását már sokszor kiveséztem. Ezeket úgy alakították ki , a főleg politikusok mindenkori fizetése olyan , hogy havonta azon több hektár földet tudjanak venni. A magyar föld tulajdonlás, így fog átkerülni a csókosok tulajdonába, miközben az átlag polgár a rezsi befizetésével küzd.
  Leírtam már azt is , h. hamarosan ők lesznek a munkaadóink is. Az ő kezükben lesznek a kft-k, a földek , ezért egy mobilizálható munkaerő réteget is meg kellett teremteniük. Elvették sok embertől a házaikat, lakásaikat a svájci hitel trükkel, és most már mindegy melyik városban dolgoznak , hol fizetik az albérletet. Ott fogják ahol munkát adnak nekik a csókosok. Magyarországon ilyetén gazdasági átalakítások történnek. A magyar föld nagy része már az öt százalék nagytőkések , és a politikusok, egyéb városi elöljárók tulajdonában van.”
 • 27. sóska66 2013. február 02. 11:39
  „Lázár kötvénybe fektetett pénze 8 millióval, 22-ről 30 millió forintra növekedett tavaly. Készpénzét is megduplázta az egykori vásárhelyi polgármester, 4,2-ről 8,2 millió forintra. Az államtitkár 24,5 millió forinttal tartozik a banknak. Ez nem változott 2011-hez képest. A politikus tavaly újabb 2 milliót kért kölcsön a családjától, amelynek így már 18,5 millió forinttal tartozik.

  Nem értem én. Ha nekem van kötvényem meg kp-m amik ugye növekedtek... nem kérek kölcsön a családtól. Hogy is van ez? Valami bűzlik Vásárhelyen....”
 • 26. 48as 2013. február 02. 11:14
  „Gratulálok a nemzetünk dúsgazdag Urainak! Lassan haladunk a feudalista társadalom felé, miközben az országban 3-4 millióan nyomorognak, köztük 600 000 gyermek éhezik, akikre a jövôt építné a nemzet.
  Mi lesz ha nem lesz ha már kit kizsákmányolni? Sokan nem kívánják vissza a se....aókal, csalókkal, tolvajokkal teli múlt rendszert, de merték remélni, hogy jön egy igazságosabb, tisztességesebb társadalom. Annak viszont a tények szerint hosszú idôre fuccs.
  Ami nem változott a mai napig az a hazugság, azzal szédítik a mai napig az egyszer? emberek tömegét.
  Ez lenne az európai demokrácia, vagy feleslegesen álmodtak milliók a tiszta kéz politikáról.
  Egy jóléti társadalomban nem gond, sôt jó, ha sokan nagy tôkével rendelkeznek, de a Miniszterelnökünk munkaalapú társadalmat akar építeni, ahol a jóléti csak a gazdagokat, és kormány tagokat illeti meg.”
 • 25. theseus 2013. február 02. 10:41
  „A teljességhez hozzátartozik, hogy Bohács ügyvédként is sok milliót keres évente, míg Botka egész életében csak politikus volt.
  Egyébként nem kell irigykedni. Ha valakinek az a vágya, hogy így éljen, csinálja utánuk.”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felhő, eső, hó

Ebben a sorrendben romlik el az idő vasárnapra. Persze nem lenne baj, ha mégsem így lenne... Tovább olvasom