Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Bőkezű ajándék gyermeknapra

Szeged - A húszéves IKESZ Autó Kft. eddigi eredményeiből 1 millió forintot ajánlott fel a folyamatosan pénzhiánnyal küzdő Szegedi Újszülött Életmentő Alapítványnak. Az adományból benzint és új műszereket vásárolnak.
– Sokat gondolkodtunk azon, hogyan ünnepeljük meg: 20 éves az IKESZ Autó Kft. Szerettük volna valahogy az ügyfeleinket megajándékozni. De 40 ezernél is többen vannak, így személy szerint nem tudunk mindenkinek ajándékot adni, viszont nem szeretnénk kihagyni senkit. Ezért úgy döntöttünk, hogy az IKESZ az eddigi eredményeiből 1 millió forintot ajánl fel – gyermeknap alkalmából – a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítványnak – mondta el a tegnapi átadón Nagy Attila, az Ikesz Autó Kft. ügyvezető igazgatója, aki hangsúlyozta: az alapítvány kiválasztásában segítségére volt a Szeged Első Lions Klub, a Rádió Plusz, a Webrádió és a Délmagyarország kiadója. Szívügyünknek érezzük az alapítvány támogatását: 2009-es Presztízs-gálánk bevételét, több mint 1 millió forintot is nekik ajándékoztunk.

Pintér Sándor professzor Nagy Attilától, az IKESZ Autó Kft. ügyvezető igazgatójától vette át az 1 millió forintról szóló jelképes óriáscsekket. Fotó: Frank Yvette
Pintér Sándor professzor Nagy Attilától, az IKESZ Autó Kft. ügyvezető igazgatójától vette át az 1 millió forintról szóló jelképes óriáscsekket. Fotó: Frank Yvette

– Nagy szükségünk van a támogatásra, hiszen az államkasszából a működésünkhöz szükséges pénz 70 százalékát kapjuk meg, a fennmaradó 30 százalékot, vagyis havonta 2 és fél millió forintot nekünk kell összegyűjtenünk – hallottuk Pintér Sándor professzortól. Az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: négy megyéből mentik a koraszülötteket és az újszülötteket. Évente 1200–1300 kisbabán segítenek. Folyamatos gondot jelent számukra az üzemanyagra való pénz előteremtése. Az IKESZ-től kapott egymillió forint felét erre költik, 500 ezerből pedig műszereket vesznek. Az alapítvány a közelmúltban új gépjárművet kapott ugyan, amelyet 80 százalékban a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, 20 százalékban az Országos Mentő Szolgálat finanszírozott, műszerekre már nem maradt pénz. Az új autóban a régi műszereket használják. Ezek azonban már csak egy-két évig bírják. A mozgó intenzív osztály berendezése azonban 15 millió forintba kerül.

Olvasóink írták

 • 4. Zsoltee0716 2011. május 28. 10:29
  „2. zoltanszabo 2011.05.27. 09:21

  Előtte volt rá(előző komány)?”
 • 3. pinkcat25 2011. május 27. 09:29
  „Ilyet az EU nyugati tagállamai nem engednek meg maguknak!!!
  Hogy ne tudjanak gyermek mentőautót tankolni!!!!
  Szégyellheti magát O.V.!!!
  Ez nem uniós ország, ez kőkemény balkán.....”
 • 2. zoltanszabo 2011. május 27. 09:21
  „Nagyon szomorú, hogy erre nincs pénze az államnak !!!
  ov. és bandája minden csókos havernak két kézzel szórja a pénzt, milliárdokat dob ki az ablakon---és tényleg fontos dolgokra NINCS PÉNZ !
  SZÉGYEN !!!!”
 • 1. Olympus 2011. május 27. 00:44
  „Én is "IKESZ"-es ©kodával járok .Ez nemes gesztus volt ! Gratulálok !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszakérik a pénzt

Újszeged - Elfogadta fejlesztési ügynöksége tavalyi beszámolóját és idei üzleti tervét, valamint… Tovább olvasom