Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Bokorba rejtette a lopott holmit - elkapták

Szeged - Állampolgári bejelentésnek köszönhetően sikerült a rendőröknek egy Szegeden történt lopást felderíteni és az ellopott tárgyakat megtalálni.
A bejelentést május 27-én a hajnali órákban tették: a Tarjáni városrészen egy személy gyanús tárgyakat cipel. A kiérkező rendőrök átvizsgálták a környéket, majd az egyik ház előtti bokorban használati tárgyakat találtak becsomagolva, és a megadott személyleírás alapján a közelben előkerült a gyanús tárgyak feltételezett cipelője is - tudta meg a delmagyar.hu Tuczakov Szilvána őrnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

A 37 éves férfi a rendőrök kérdésére először mindent tagadott: elmondta, hogy semmit sem tud a bokorban talált tárgyakról, ő csak sportolni indult a közeli focipályára ezen szokatlan éjszakai órában.

A kapitányságon azután a részletes kérdések hatására egy újabb verzióval állt elő: ekkor már elismerte, hogy a holmikat ő rejtette el a bokorban, de azokat elmondása szerint egy szeméthalomban találta, és úgy gondolta, hogy már senkinek sem kellenek, ezért vitte magával.

Időközben kiderült, hogy a bokorban talált tárgyak egy közeli, már évek óta lakatlan házból származnak. A holmik egyébként többek között tájképek, evőeszközök, üveg- és porcelántárgyak, melyek értéke összesen 100.000 Ft.

A ház közelében egy ipari kamera is működött. A felvétel szerint kedden nem sokkal éjfél előtt egy hátizsákos férfi haladt el a kérdéses ingatlan felé – mely kinézete alapján az előállított férfit formázta – majd mintegy két órával később ugyanez a személy már az eltulajdonított tárgyakkal megrakodva haladt vissza.

A férfit ezek után gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, majd őrizetbe vették. A nála megtartott házkutatás során feltehetően bűncselekményből származó értékek – Herendi étkészlet, egyéb tányérok, csillár – kerültek elő, melyeket a rendőrség lefoglalt.

A gyanúsított férfi egyébként jól ismert a hatóságok előtt, hiszen 12 alkalommal volt büntetve különböző – főleg vagyon elleni – bűncselekmények miatt, és jelenleg is két büntetőeljárás folyik vele szemben lopás megalapozott gyanúja alapján.

Olvasóink írták

 • 6. varadipal 2009. május 29. 10:22
  „Majd a független bíró öszevonja az ügyeket, és súlyos 6 hónapot mázsál, mert súlyosbítónak ítéli a rendszeres bűnismétlést, majd azt felfüggeszti, mert az elkövető fogyatékos, a sötétben rosszul látott./nem vette észre az ipari kamerát/
  A zsaruk statisztikája meg javulhat a felderített esetek számát tekintve./a gyilkos meg hadd fusson, kevés a zsaru, ezt a hülyét kell hajkurászni egy héten hatszor, meg vasárnap./
  Bíró Úr! nem lehetne az ilyen kártékony sz.rházit kivonni a társadalomból?Jobb helyeken már ez működik, nem kell magának feltalálni a melegvízet!”
 • 5. nagypappa 2009. május 29. 03:52
  „Na de most legalább becsukódott.
  Nem jól mondom, nem ő van becsukva... hanem az ajtó... mögötte.”
 • 4. Yucca 2009. május 28. 19:15
  „Úgy látszik, nem adja fel ezt a "szakmát", és a sok büntetőeljárás ellenére szabadon csinálhatja tovább.”
 • 3. dodó 2009. május 28. 16:35
  „"...12 alkalommal volt büntetve különböző - főleg vagyon elleni - bűncselekmények miatt, és jelenleg is két büntetőeljárás folyik vele szemben lopás megalapozott gyanúja alapján..."

  Csak nem segélyezett a drága?”
 • 2. flexsnake 2009. május 28. 15:53
  „Gyanús tárgyak? Az lett volna gyanús ha egy kengurut cipel a hátán ami beszél :D”
 • 1. pillecukor 2009. május 28. 15:33
  „érdekes módon, a tarjáni részen mindig történik valami... mi félék járnak arra :D

  viccet félre téve, hihetetlen, hogy azt hitte, sosem bukik le. imbecil.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

III. szatymazi repülőnap - a delmagyar.hu támogatásával

Szatymaz - 430 kilométeres óránkénti sebességgel, fejjel lefelé zuhanó műrepülő-világbajnok, Vörös… Tovább olvasom