Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Boldog Karácsonyt, Szeged!

Szeged - Itt a második, gyönyörű timelapse-videó Szegedről. Egy évet vártunk rá. Megérte!
A Szeged Time Lapse-csapat megint nagyot alakított: ünnepi kisfilmmel lepték meg szülővárosukat. Az alkotók Guba Gergő operatőr és vágó vezetésével az idei ünnepre készülő kisfilmhez hatezer fotót készítettek, ennek körülbelül háromnegyedét használták föl, azaz négyezerötszáz fényképből állt össze a videó, amely hét ember – Gergőn kívül: Zsengellér Márton, Molnár Bence, Lénárt Márton, Várdai László, Bracsok Norbert, Kothencz Attila – munkája.

Szeged Time Lapse 2013

A kisfilmben feltűnik a Nemzeti Színház, a Fogadalmi Templom, a szegedi vasútállomás, a Móra Ferenc Múzeum és még néhány Szeged életében meghatározó épület. Az idei videó különlegessége, hogy felcsendül benne egy Szegedről szóló magyar nóta, a „Kis kutya, nagykutya nem ugat hiába" néhány motívuma is. A zenét külön ehhez a videóhoz írta Kothencz Attila.

Az első videó tavaly készült

A tavalyi karácsonyon a www.szegedtimelapse.hu honlapról induló új műfajú alkotásra eddig 450 ezren kattintottak meg a világhálón, 250 ezren végig is nézték – mondja Guba Gergő. A Zsengellér Mártonnal együtt készített „fotófolyam" 247 weblapon jelent meg. 

„A Szegedi Time Lapse népszerűsége bennünket is meglepett. Eddig 150 országban látták a Szegedről készült mozgó képeslapot" – tette hozzá Guba Gergő. Zsengellér Márton szerint egyszerűbb azt megmondani, hol nem látták a művüket: csak azoknak az országoknak a polgárai nem gyönyörködhettek Szeged szépségében, ahol korlátozott az internetezés lehetősége.

„Rengetegen kerestek minket. Még egy amerikai rendezőtől is kaptunk véleményt" – meséli Gergő. „Tartottunk előadásokat is" – mondják szinte egyszerre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tó Office, a családbarát iroda

Megnyílt az első magyarországi családbarát közösségi iroda Szegeden, a RENATA-projekt keretében. Tovább olvasom