Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Boldogságfalva az Anna-kúton: ételt és ajándékcsomagot osztottak

Boldogságfalva az Anna-kúton: ételt és ajándékcsomagot osztottak
Kígyózott a sor az Anna-kút előtt, amikor a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány 500 adag vegetáriánus székelykáposztát, bejglit, Mikulás- és ételcsomagot osztott a rászorulóknak.
– Öt adag ételt viszek haza, mert ennyien vagyunk otthon. Három gyerek és két felnőtt – mondta lapunknak Tóthné Jankovics Gyöngyi, miután megkapta a hatalmas ételcsomagot. – Nagyon szeretjük Robi urat és a feleségét is. Nemcsak kedves ember, de nagyon jól is főz – tette hozzá mosolyogva az asszony.

A kígyózó sorban a kisgyermekkel érkezők előre állhattak. Így tett Nagyné Kovács Tünde és kislánya, Nagy Noémi is. – Az egész családnak viszünk haza ételt, nagyon jólesik ez a kis kedvesség ebben a hideg időben. Karácsonyra is kaptunk csomagot, például az önkormányzattól, így könnyebben telt az ünnep – mondta az édesanya.

– Olyan szervezetekkel vettük fel a kapcsolatot, akik részesei a rászorulók életének, például a Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat vagy a Tabán Családsegítő Közösségi Ház. Ők osztották ki az ételjegyeket azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá – mesélte Szalma Róbert, a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány elnöke, miközben feltették melegedni az üstbe az első méretes adag „székely nélküli", vagyis vegetáriánus, Govinda-módon elkészített székelykáposztát. A hatalmas merőkanállal bőkezűen mérték az adagokat. A meleg étel mellé Mikulás- és élelmiszercsomag is járt, amelyben alma, körte, száraztészta és mandarin is volt.

 
Ételt és ajándékcsomagot osztott a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

– Azért nem karácsony előttre szerveztük az ételosztást, mert szerintem nemcsak karácsonykor kell jót cselekedni, hanem egész évben kell szeretetet és ételt adni, ez az étel is szeretettel készült – hangsúlyozta Szalma Róbert. Ő porciózta a káposztát, Binszky József önkormányzati képviselő pedig, aki már második éve csatlakozott a kezdeményezéshez, a csomagokat.

Az ételosztás zavartalan lebonyolítását a szeged-belvárosi, a tápéi és a kiskundorozsmai polgárőr-egyesület nyolc fővel biztosította.
Ruha- és ételosztás
A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szegedi képviselői, a SZÖFCE és a HappyHelp Nonprofit Kft. közösen jótékonysági ruha- és ételosztást rendeztek tegnap a SZÖFCE klubhelyiségében a Tápai utcában a rászorulók számára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1,4 milliárdot költhetnek a tanyákra a települések

1,4 milliárdot költhetnek a tanyákra a települések
Önkormányzatok, civil szervezetek és magánszemélyek is pályázhattak a Földművelésügyi Minisztérium tanyafejlesztési programjára Tovább olvasom