Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Boltra vártak, hiába

ABC hat éve nincsen a szegedi Klapka téren, a tervek viszont szépen sokasodnak. Park, bódésor, társasház és üzlet szerepelt az öreg-rókusi elképzelésekben – a legújabb variáció még egy évig húzza az időt.
– Több mint hat éve lebontották a „lila ábécét", azóta a Tescóba vagy a Mars térre szaladunk minden apróságért – vette számba vásárlási lehetőségeit Vargáné Lilla, mialatt gyerekeit sétáltatta a Klapka téri bolt helyén. – Ígéreteket kaptunk, hogy pótolják és kis üzlet nyílik. Azóta méricskéltek már nem egyszer, mégsem változott semmi. A mögötte elterülő park és játszótér fejlődik, idén nyáron cserélték a játékokat, füvesítettek és padokat hoztak. Most már csak az ABC-t hiányolom.

– Amikor azt hittük, végre egyenesbe kerül a Klapka tér ügye, kiderült, hogy pont ellenkezőleg: rosszabb lesz a helyzet, mint eddig bármikor – vette át a szót Csányi János, a Jakab Lajos utca és környéke baráti kör nevében. – Fásítottunk, nyugalmat szeretnénk, erre felborítják a rendet: elvennének a zöldsávokból és rohamosan növekedne a gépkocsiforgalom. Az autósok eddig sem figyeltek a behajtani tilos táblákra; ellenük fekvőrendőrökkel akarjuk megvédeni magunkat.

A bolt 1999 óta várat magára, akkor bontották le a barakképületet. Állapota miatt nem maradhatott, minden engedélye lejárt. A környékbeliek visszakövetelték az élelmiszerüzletet, még aláírásgyűjtéssel is hangot adtak véleményüknek. A közterületre azonban nem építhetett senki, ezért néhány éve a város új, ugyancsak ideiglenes bódékat terveztetett. Az elképzelést megint elvetették, inkább egy 756 négyzetméteres városi tulajdonú telket mértek ki a téren. Az ingatlant egy év alatt engedélyezték, beiktatta a földhivatal, és szigorú megkötésekkel – élelmiszerbolt üzemeltetését vállalja a jövendő tulajdonos – eladásáról döntött az önkormányzat tulajdonosi bizottsága.

Idén szeptemberre a telek eladásra készen állt, az IKV Rt. megkapta a feladatot, hogy készítse elő az értékesítést, vagyis kezdjen gazdát keresni neki pályázaton. Az eladás mégis áll.
– Közlekedési változtatást tervezünk a Klapka téren és a Jakab Lajos utcában, ezért tovább késik a bolt kialakítása – tájékoztatott Molnár László, az önkormányzat városüzemeltetési irodavezetője. A módosítás nyomán az eladó városi telek nagysága egyharmadával csökkenne, mivel a tér rendjét teljesen átalakítanák. A közgyűlés ma dönthet a terv elfogadásáról. Ha az új variációt választják a képviselők, elölről kezdődik a tervezés és engedélyeztetés – további legalább egy évre befagyasztva az ABC ügyét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjemelésekről döntenek

Várhatóan 1,6-16 százalékkal emelkednek január elsejétől a közüzemi és közszolgáltatói díjak… Tovább olvasom