Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Bolygóközi hollandi a szabadtérin

Szeged - Merészen új ötlettel nyit idén a 85 éves szegedi szabadtéri: július 1-jén Wagner operáját, A bolygó hollandit a világűrbe emelve mutatják be. Az Ajándékkoncertet Pál Tamással, Bogányi Gergellyel és a csodazongorával augusztus 17-én tartják.
A Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóprodukciójának szereposztását és az Ajándékkoncert műsorát ismertette a keddi sajtótájékoztatón Herczeg Tamás igazgató és Harangozó Gyula művészeti igazgató. A koncert dirigense, Pál Tamás karmester elmondta: az ünnepi alkalomra olyan jelentős szólistát kértek fel, mint Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongorista. Közös megegyezéssel Csajkovszkij b-moll zongoraversenyét és Rómeó és Júlia-nyitányát, valamint Rimszkij-Korszakov Spanyol capriccióját tűzik műsorra. A felcsendülő darabok teret adnak a művész és hangszere egyedülálló képességeinek. Bogányi Gergely bemutatja az új, szinte képzőművészeti jelentőségű magyar csodazongorát, mely látványnak is lenyűgöző.

A miskolci–szegedi közös operaprodukció, A bolygó hollandi a szabadtérin megszokott és elvárt volumenű díszlettel és látványvilággal várja a közönséget, melynek központi eleme egy hatalmas planéta lesz. A Wagner-mű legfőbb problémája a magány; és hol a legmagányosabb az ember? A világűrben – idézték fel a sajtótájékoztatón Szabó Máté, a darab rendezője gondolatát.

A Wagner-opera sztárvendége Paul Potts a Kormányos szerepében, partnerei jeles magyar operisták lesznek. A címszerepet Kálmándy Mihály énekli, Dalandot, a norvég hajóst pedig Gábor Géza. Eriket, a vadászt László Boldizsár formálja meg, Sentát Rálik Szilvia  alakítja. A német nyelven játszott darab karmesterének Kesselyák Gergelyt kérték fel.

A korábbi évekhez képest újdonság, hogy a két komolyzenei előadást idén összekötik, A bolygó hollandi jegyei mellé járnak az augusztus 17-i Ajándékkoncert jegyei. Azoknak is jár az ajándék, akik már korábban vették meg a Wagner-belépőiket – ők a REÖK-jegyirodán kérhetik. Online vásárlás esetén a rendszer automatikusan felajánlja az igénylés lehetőségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatási tilalom a megye kórházaiban - itt az influenza!

Látogatási tilalom a megye kórházaiban - itt az influenza!
Látogatási tilalom lépett életbe kedden a megye legtöbb fekvőbeteg-intézményében. Már csak Makón… Tovább olvasom