Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Bombariadó a Széchenyi téren

Szeged - Közlekedési káosz alakult ki Szeged belvárosában tegnap délután egy bombariadó miatt, mivel a Széchenyi tér környékét lezárták, több épületet kiürítettek. Tudják a rendőrök, honnan telefonált az a nő, aki azzal fenyegetett, hogy levegőbe röpíti a CIB Bank, a nagyposta és a városháza környékét.
„Bomba fog robbanni a Széchenyi téren a CIB Bank, a nagyposta és a városháza környékén" – telefonált be kedd délután egy óra körül egy ismeretlen nő a rendőrségre. Az egyenruhások rövid időn belül a helyszínen voltak, és fokozatosan lezárták a területet. A Széchenyi térre vezető utcákban a járműveket szalaggal tartóztatták fel, az említett intézményeket pillanatok alatt kiürítették, a környező üzleteket bezáratták.

Nem sokkal fél három előtt rendőrautó hajtott be a Széchenyi tér platánjai alá, majd hangosbeszélőn keresztül a terület elhagyására szólította fel az ott várakozókat: a sétány percek alatt elnéptelenedett. Az embereket eközben egyre távolabb küldték az említett intézményektől, a gyalogosoknak mindössze a Fekete Sas utca és a Kossuth Lajos sugárút jelentette a menekülő-útvonalat. Egy órával később azonban már a bíróságot sem lehetett megközelíteni: az épületet a biztonság kedvéért szintén kiürítették. A környéken mindenki a bombariadóról beszélt.

Lezárások és dugó a bombariadó miatt. Fotók: Schmidt Andrea

„Csak tudd, hogy nagyon szeretlek, ha véletlenül meghalnék itt" – hallottunk telefonálni egy nőt a Széchenyi téri UniCredit Banknál. „Legalább hősi halottak leszünk", „Nincs is pénz bombára Magyarországon" – ezt már két postás mondta, aki nem élte meg túlságosan tragikusan a történteket. Annál inkább a városháza konyhai dolgozói, akikkel negyed négy után találkoztunk a Korzó mozi sarkánál. Pintér Istvánné tizedmagával hagyta el a városháza konyháját. A dolgozók gumicsizmában, fehér köpenyben, egy szál vékony kardigánban futottak ki az utcára – a munkaidejük 15 óráig tartott volna.

Büntetés

Aki bombával riogat, és elkapják, azt a bíróság közérdekű munkára, pénzbüntetésre, de akár két évig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti.

– Az egyik kollégánk ilyen ruhában ment el a gyerekéért az óvodába, mert másnak nem adják oda a kicsit. Mi várunk, nem tehetünk mást – mondta Pintér Istvánné. A konyhások szerint ostoba vicc mások életével játszani, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen bombariadó mibe kerül az adófizetőknek. Remélték, hogy a rendőrök beazonosítják a telefonálót.

– Tudjuk, honnan érkezett a hívás, de a helyszín nem publikus. Ötven rendőrrel vonultunk ki a Széchenyi térre, köztük bombaszakértőkkel, közrendvédelmisekkel, de kértük a városőrök segítségét is – közölte Vad Róbert rendőrségi szóvivő. A telefonáló azonosítása egyébként lapzártánkkor is folyamatban volt. Hogy pontosan mennyibe került a tegnapi bombakutatás, arról még nem tudott mit mondani a százados. – Ez attól is függ, hogy hány olyan kolléga vett részt a kutatásban és a helyszín biztosításában, akinek 16 órakor lejárt a munkaideje. Nekik túlórabért kell majd fizetnünk – magyarázta Vad Róbert.

A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen (feltételezéseik szerint nő) indított büntetőeljárást. A rendőrök este 6-kor hagyták abba a kutatást, mert nem találtak robbanószerkezetet az intézményekben vagy azok környékén. Csak faleveleket és gallyakat.

Olvasóink írták

79 hozzászólás
 • 79. gyu 2008. október 30. 04:23
  „70-eske... Ne terelj... A nem voltak, meg nem verték nagy dobra két különböző dolog.

  A módszerváltásnak ez is része volt, hogy a biztonsági incidensek kezelésében a nyugati mintát vették át.”
 • 78. Martina 2008. október 29. 20:42
  „37.sz hozzászóló: Ezek szerint Te is ott bégettél?”
 • 77. Duda Gyuri 2008. október 29. 17:06
  „Kis Gábor Gergely, Önnek mint a cikk írójánakmi a véleménye a hozzászólások özönéhez és nívójához?”
 • 76. FFFF 2008. október 29. 17:05
  „Mama ennyit nem ért az a 15db tujafa.
  A ki ilyen esetben is szidja a rendőrt arra már nincs is jelző amit lehetne mondani.”
 • 75. Duda Gyuri 2008. október 29. 17:03
  „Te hülye! Hát ez egy sem volt telefonon bejelentve amiről firkálsz.Nem tudod megérteni hogy itt a felhajtás a lényeg,a rendőrség meg a kordonok.Bomba meg sicc......”
 • 74. hülyéknek 2008. október 29. 16:50
  „Vas Csabi, moncsika, bácsi, legkedvesebb 63. Pofa aaaaz van. Helyesen írni sem tud némelyikőtök... :) Ti dumáltok. Nos nézzük csak, ki is hitte magát kommandósnak, mint inkább az állampolgár mártírnak? Jajj, de sajna, nekem pl. nem volt arra dolgom és ebből problémám sem. Akit zavart meg durrogjon magában. A többség normálisan viselte a helyzetet. A rendőröknek meg protokollból ki kell vonulni. Gondoljátok, hogy jobb volt nekik dolgozni, mint inkább, MIVEL EMBEREK A CSALÁDJUKNÁL LENNI??? Idióták. JA ÉS CSAK AZ FÚJJA FEL AZ EGÉSZET, AKINEK FELTŰNÉSI VISZKETEGSÉGE VAN!!! Pffff... A másik pedig, ki kell menni és a sok értetlennek elmagyarázni, hogy mi van, mert van, aki még a szóból sem ért! És csak egy utolsó kis gondolat. Azért volt anno beszarás, amikor parlamentnél, nálunk templom előtt,kukában vagy máshol, Aranykéz utcában vagy a Delhi bár előtt robbant fel ez-az... Akkor csönd volt és nem volt kérdés, miért van lezárva reggel a nagy forgalomban a J.A. sgt. és a környéke... Emlékszek én még azokra az időkre. Akkor sem kellett volna intézkedő rendőr. Vagy, amikor a benzinkúton az autó hátsó ülésén véletlenül ott felejtett ez-az keltett riadalmat. Akkor sem volt kérdés, hogy a rendőrök a mrha hidegben miért fagynak oda a placcra... Ugye-ugye kis okosok. Ezen helyzetekben mizujs? Jaaaaaa! Ha ne adj isten, most is elrepült volna valami egészen véletlenül, mint amikor a postán levélbomba volt anno, akkor ki mit is mondott volna a zsarukra? JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Bocsmár........”
 • 73. piszkavas 2008. október 29. 16:11
  „70.-nek

  Hogy mi van? Biztonságban? 1989-ig? Emlékeztetnélek, hogy a 40-es, a 50-es évek is ´89 előtt voltak. Kurva nagy volt a jólét és a létbiztonság...”
 • 72. Duda Gyuri 2008. október 29. 15:32
  „de el is felejtetted hogy magyar vagy,csak nannak hívod magad.”
 • 71. magyarok 2008. október 29. 15:15
  „Azóta betört a demokrácia de jó nekünk :)”
 • 70. Biztonságban éltünk 1989-ig 2008. október 29. 14:30
  „A rendszerváltás ellőtt nem voltak ilyen cirkuszok ,csak nyugaton.”
 • 69. heyho 2008. október 29. 14:24
  „Nem kell mindig a rendőröket hibáztatni. Ők sem szentek, de most csak a dolgukat végezték. Akkor is bántjuk őket, ha dolgoznak, akkor is, ha nem. Akkor mégis miről beszélünk?! Most tették a dolgukat. Ha nem teszik, és baj történik, akkor mennyi komment lenne itt, hogy a rendőrök így, meg úgy.

  Azokat, akik meg ennyire ráérnek, hogy ilyenekkel telefonálgatnak hivatalos szervekhez, igen magas összeggel büntetném, hogy észrevegye magát.”
 • 68. lugas6 2008. október 29. 14:00
  „Miért nem lehet ugyanazt a módszert alkalmazni, mint a pézváltó automatáknál, mindenkiről, aki pénzt vesz ki, jó minőségű felvétel készül. Ha már tudott, melyik telefonfülkéből jöttn a hívás, a felvétel is meglenne az illetőről.”
 • 67. magyarok 2008. október 29. 13:06
  „Vas Csabi!

  Téged valamikor valaki egyszer nagyon leszopathatott, hogy így utálod a rendőröket :)
  A másik ha a családod valamelyik tagja tegnap ott felrobbant volna akkor is arról beszélnél, milyen felesleges volt ez az egész???
  Én azt tartom hibának, hogy már minden hülyének lehet ide írogatni... :)”
 • 66. naakkaor 2008. október 29. 12:25
  „Annak a néhány baromnak, aki tudja, hogy neki szól:
  - a rendőrök tették a dolgukat, nekik minden bombariadnál át kell fésülni a terepet...
  - a 320 milló forint nem a miniszterelnök vvédelmére, hanem a Tóthtoroczkayk miatt kellett
  - Orbán Vikror miniszterelnökként tucatnyinál is több autóthasznált
  - folytasam? Felesleges!”
 • 65. nanemaaa 2008. október 29. 12:24
  „Egy nem létező bombával szemben 100 rendőr könnyebben elbánik, mint két egyenként 20 kilós roma csávóval, akiknél még akár bugyli is lehet. A hídon rekedtek meg csak fogják be és örüljenek, hogy nem büntették meg őket, hiszen hídon parkolni és várakozni nem lehet a KRESZ szerint. :)

  Én biztos, ami biztos, ma elmegyek este a Dómba és imát mondok a mi hős rendőreinkért. Mi is lenne velünk nélkülük?”
 • 64. szamurájkard és balta... 2008. október 29. 12:03
  „ha a római gengszterjellegűek összeverekednek valahol nagy riadalmat keltve a békés polgári lakosságban (pl Kálvária téren 1x) akkor viszont nem érnek ki csak nagyon.nagyon sokára....
  volt egy szégyenteljes szegedi cirkusz a szote klubban és a belváros többi helyén ahol be sem avatkoztak. megírta az "újság" is.”
 • 63. A BELVÁROSI HIDAT MIÉRT KELL LEZÁRNI???? 2008. október 29. 11:56
  „56. hozzászólás időben 2008.10.29. 09:56

  ...és kb 1,5 2 órával a lefújás előtt már bemondta a rádió, hogy nem találtak semmit AZAZ bombát NEM.

  EHHEZ KÉPEST MÉG KB 2 ÓRÁT SZÍVATTA A RENDŐRSÉG A CSÚCSFORGALOMBA NAPONTA RÉSZTVEVŐKET, HOGY MINDENKI
  É R E Z Z E , HOGY MILYEN FONTOSAK ŐK ...ILYENKOR!
  MEGJEGYEZNÉM...AZT IS..HA A SZÉCHENYI TÉREN van A BOMBA ...AKKOR A BELVÁROSI HIDAT MIÉRT KELL LEZÁRNI????
  HACSAK NEM AZÉRT AMIRE GONDOLOK...VAGY VALAMI MÁSÉRT ....?”
 • 62. kyo 2008. október 29. 11:56
  „joy! teljesen igazad van! Remélem a DM kiírja majd ennek az idiótának a nevét a későbbiekben!”
 • 61. flexsnake 2008. október 29. 10:47
  „Pár bombariadót már megértem,várom mikor lesz valaki aki betelefonál hogy a város különböző területein robban majd bomba és kiüritik az egész várost egy honapig kutatnák...2év a max annyira le kell ültetni!”
 • 60. Tinus 2008. október 29. 10:42
  „Szerintem akinek van egy kis sütnivalója,az tudta,ez valóban "csak" bomba"RIADÓ" volt,egy kis felfordulás más semmi,na meg a rendőrök észjászásáról is szólt ez az egész,nem beszélve a tömegközlkedés felbolydulásáról.”
79 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útzár éppen halottak napja előtt

Szeged - Az ünnepi hétvége előtt bontotta fel a Magyar Közút Kht. a Bajai út Belvárosi temető… Tovább olvasom