Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Bombariadó az iskolában

Szeged - Bombariadó miatt pénteken a rendőrség kiürítette a szegedi, Tarjáni Magyar–Német Két Tannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményt, ismertebb nevén a Tarján III. számú Általános Iskolát.
– Egy, még ismeretlen férfi a Szegedi Rendőrkapitányságot hívta fel egy telefonfülkéből és közölte, az iskolában bombát helyezett el, ami fel fog robbanni. Az épületet azonnal kiürítettük és átvizsgáltuk, robbanószert nem találtunk – tájékoztatta lapunkat Pál János alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség az említett telefonfülkét átvizsgálta, a bűnügyi technikusok ujjlenyomatokat és szagmintákat rögzítettek.

Az iskolában a bombariadó miatt a hatodik óra elmaradt, amit az előírásoknak megfelelően később pótolnak. Ez egyébként öt osztályt érint.

Szalai József, az intézmény igazgatója elmondta, hogy őt a rendőrség értesítette a bombariadóról és az épület azonnali kiürítéséről. A balett- és tornaórán lévő diákoknak még felöltözni sem maradt idejük.

Az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság vizsgálatot indított.

Olvasóink írták

 • 7. Ari csajszee 2008. március 02. 20:18
  „Hát én tanuja voltam az eseménynek!szörnyü volt nem tudtuk mi van!Elöször azt hittük hogy csak proba de mikor hátrább kellet jönni éreztük hogy valami baj van!!”
 • 6. Horváth Réka 2008. március 02. 09:58
  „Sziasztok! Én is mint anya részese voltam azeseményeknek . Én is ebben az iskolában végeztem, de nem emlékszem hasonló szőrnyűségekre. Az biztos, hogy senkinek nem kívánom azt az érzést, amikor 2 órán át nem érem el a lányomat, mikor tudom , hogy 13 óra 30 perckor vége az órájának és indulnia kellene haza. Majd egy szál dresszben és pacsniban 15: 30 körül riadtan kivánszorog az iskolából.A szülők felé irányított információ áramlást hiányosnak tartom , miután senkit, se tanárt, se az igazgatót, se a portát nem lehet elérni. Ezen is változtani kell!!!”
 • 5. Couvier 2008. március 01. 21:32
  „Felháborító! Bezzeg más iskolákban évente több bombariadó is adódik, a Tarján III. pedig kullog a lista élén! Ez ellen tenni kell mostmár. Tartsunk erről is egy népszavazást.
  :)”
 • 4. Lenmi 2008. március 01. 21:20
  „Én 8 évig oda jártam és emlékezetem szerint csak 1 szer volt bomba riadó ez elég szomorú!”
 • 3. zsof 2008. március 01. 11:52
  „Úgy mondod, mintha átlagos lenne, ha egy általános iskolába 8 év alatt akár (csak?) kétszer is bombát akarnának rejteni.”
 • 2. Gergő 2008. március 01. 10:51
  „Merrefelé? Én 8 évig jártam oda, és kétszer ha volt bombariadó.”
 • 1. d.n. 2008. március 01. 09:00
  „Ez arrafelé már szerintem tradíció, néhány havonta / néhány évente mindig betelefonálnak oda bombariadó miatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefonos csalók garázdálkodnak Szegeden

Szeged - Az utóbbi időben több lakossági bejelentés érkezett a Szegedi Rendőrkapitánysághoz: ismeretlenek telefonon, interneten keresztül igyekeznek az állampolgárokat megkárosítani. Tovább olvasom