Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Bombariadó volt a Tömörkény-gimnáziumban

Szeged – Nem volt bomba az épületben. Szombaton is tanítás lesz a tömörkényeseknek.
  • A rendőrségre telefonált egy ismeretlen férfi: felrobbantja a Tömörkényt.
  • A diákok először azt hitték, csak gyakorlat van, nem is akarták elhagyni az iskolát.
  • Végül a Dóm téren napoztak.
  • Nem jártak jól, szombaton kell bepótolniuk az elmaradt órákat.

13:24 Véget ért a helyszínelés, nem volt bomba az épületben.

11:00 Több száz diák lepte el a Dóm teret: a tömörkényesek kivételesen nem rajzolni jöttek... A 800 főnyi diák gyorsan feltalálta magát, többen a macskakőre feküdve napoznak, beszélgetnek, sétálnak. Egyikük azt mondta, a bombariadóról negyed tizenegy körül értesítették őket, azaz lassan egy órája ürítették ki az iskolát. A fiatalok azt is elmondták, a fenyegetés nem közvetlenül az iskolába, hanem a rendőrségre érkezett, a kiürítést is csak akkor kezdték komolyan venni, amikor a rendőrök megjelentek az épületben. A diákok azt is megjegyezték, hogy a mai félbeszakadt tanítási nap miatt szombaton is be kell majd jönniük az iskolába, aminek egyáltalán nem örülnek, és úgy vélik, egyáltalán nem vicces, hogy valaki bombával fenyegetőzött.

Bombariadó a Tömörkény-gimnáziumban. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

9 óra 28 perckor hívta a rendőrség segélyhívószámát egy ismeretlen férfi, aki bejelentette, hogy felrobbantja a szegedi Tömörkényi István Gimnáziumot. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.


10:50 – Úgy indult, mint egy tűzriadó. A rövid csöngetések miatt sokan ki sem akartak jönni az iskolából. Azt hittük, gyakorlat – mondta egy tömörkényes lány. Megtudtuk, az iskolásokat nem engedték haza, hanem a Dóm térre küldték őket, amíg a rendőrök az épületet átvizsgálják.

Jobb híján napoznak... Fotó: Segesvári Csaba
Jobb híján napoznak... Fotó: Segesvári Csaba

10:41 Megérkezett a robbanószert kereső kutya. A lezárás érzékeny érinti a szemétszállítást. A kukásautó sem hajthat be, a rendőrök azt mondták nekik, legalább két-három órát tart a lezárás.

10:39 Az iskolához vezető környező utcákat lezárták, az épületet kiürítették, annak minden sarkára egy rendőrt állítottak. Gyalogosan a környéken egyébként lehet közlekedni.


Korábban írtuk:

Még nem tudjuk, valaki egy a matekdolgozat miatt „rendelt" bombariadót, vagy más miatt szórakozik, de ezúttal is abban bízunk, valóban csak rossz viccről van szó, és nincs robbanószer az épületben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt elég illatos: a parfüm sem tévesztette meg Rexet

Az egyik gyanúsított ijedtében a kukába dobta a marihuánát, amit alaposan beparfümöztek. Tovább olvasom