Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Bontanak is, meg nem is

Nincs jogerős bontási engedély a Mars téri pavilonok eltakarítására, mivel egy lakó fellebbezést nyújtott be, mégis dolgoznak a munkások. Az önkormányzat szerint a jelenlegi munkálatok még nem számítanak bontásnak.
Alaposan megváltozott a Mars tér Fotó: Gyenes Kálmán
Kinyílik a látóhatár a volt ipari vásár területén a Mars téren, egyik pavilonnak az oldala, a másiknak a teteje hiányzik. Szemlátomást bontanak, holott erre még nincs jogerős bontási engedélye az építtető Szegedi Vásár és Piac Kft.-nek, mivel egy szomszéd július 26-án fellebbezést nyújtott be a porra, a zajra, valamint a megváltozó közlekedési feltételekre hivatkozva. Értesülésünk szerint Pusztai Lajos, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója személyesen próbálta meggyőzni a lakót, hogy vonja vissza fellebbezését, de nem járt sikerrel.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, a Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatalnak kell döntenie a fellebbezés ügyében. Erre már legfeljebb csak három hete van, akkor jár le a törvény által előírt 30 nap. Amennyiben nem találják megalapozottnak a panaszt, akkor rövid időn belül eltűnhetnek a még álló pavilonrészek a térről. Azt tudakolva, hogy helyesen járt-e el Pusztai, amikor felkereste a tiltakozót, az alpolgármester azt mondta: bevett gyakorlat, hogy sürgős munkák esetében igyekeznek elhárítani az akadályokat. Példaként az Arany János utcai társasházépítést említette meg, amelynél körbejárták a szomszédokat, hogy mondjanak le fellebbezési jogukról, ezzel segítve az építkezés gyors befejezését.

A városvezetés jogszerűen jár el – mondta Nagy Sándor. A bontást ugyanis el lehet kezdeni jogerős engedély nélkül is, csak nem szabad teljesen eltüntetni az építményt. Az idő sürget, az építkezést is praktikus lenne még szeptemberben elkezdeni. (A jövő héten információink szerint a kivitelezőt is kiválasztják, meghívásos pályázaton.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földön a bizalmas iratok

László Gábor önkormányzati biztos szerint betörtek az irodájába és a földre hajigálták a bizalmas… Tovább olvasom