Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Bontják a Szegedi Ifjúsági Házat

A forgalmi akadály addig tart a Szegedi Ifjúsági Ház környékén, míg a felújítás. A beruházás jövő májusban fejeződik be. Az intézmény teljesen megújul.
Még mindig bontják a Szegedi Ifjúsági Házat a Felső Tisza-parton, a szocreál épületet darabokra szedik. A harmincéves szerkezetre ráfért a felújítás, erről a bontáskor is meggyőződtek a munkások. A kivitelező Ferroép Zrt. dolgozói a napokban hat hatalmas betonpillért emelnek ki a helyéről. Ez a munka legalább még két hétig eltart – tudtuk meg Boross Gyulától, az ifjúsági ház igazgatójától. Ha a bontást befejezik, akkor az épület belsejét kezdik kitakarítani a munkások. Szétszedik a gépészeti elemeket, a fűtést és a világítást is.

Ennek befejezése viszont nem azt jelenti, hogy ezután megszűnik a közlekedési akadály a Felső Tisza-parton. Az épület környéke addig marad felvonulási terület, míg a rekonstrukció be nem fejeződik. A beruházás záró határideje: 2008. május 31. Eddig el kell tűrniük a szegedieknek, hogy az IH környékén nehezebben lehet közlekedni. A hatalmas munka, a rekonstrukció értéke 450 millió forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Szent István téri piacot

Hivatalosan is kinyitott a Szent István téri piac; hat üzlet bérelt pavilont, az őstermelők… Tovább olvasom